Vezi sidebar
info-rimage:
size: 1024x1024
format: pjpg
responsive_height:
ultra_responsive_height:
min_height:
parallax_type:
height:
scale_perspective:
info-rimage: END
12 alimente care ne ajută să avem un pH echilibrat [video]
11.05.2018
Razvan Mottok
3.292 vizualizări

Medicii sunt de acord că un mediu acid în organism favorizează dezvoltarea bolillor. Tot ei ne spun că pentru a avea un organism sănătos, rezistent la atacurile microbilor sau virusurilor, avem nevoie de un organism cu un pH echilibrat. 

Ce înseamnă organism acid?

Un organism acid este un organism în care lichidele vitale din corp, sângele, lichidul limfatic, au un nivel de aciditate ridicat. Iar în acest mediu o mulțime de afecțiuni găsesc un mediu prielnic pentru a se dezvoltă. Sunt dovezi care spun că celulele maligne apar și se dezvoltă într-un astfel de mediu.

Intervalul normal al pH-ului sanguin este între 7,35 și 7,45 ceea ce înseamnă că trebuie să fie ușor bazic sau alcalin.

Cu toate acestea, în viața noastră de zi cu zi avem tendința de a mânca multe alimente acide care pot provoca efecte negative asupra sănătății, cum ar fi pietrele la rinichi, deteriorarea oaselor și mușchilor, un risc crescut de cancer, probleme hepatice și boli de inimă.

Care sunt alimentele alcaine?

Alimentele alcaline te pot ajuta să iţi echilibrezi pH-ul deoarece conțin sodiu, care lucrează ca un tampon natural împotriva acidității.

12 alimente pentru un pH exchilibrat - Video Republica BIO  

Brocoli

pH = 6.30 — 6.85

Este plin de vitamine C și A, fibre, acid folic și fitonutrienți.
Te poate proteja de diverse boli cronice și este benefic în procesul de detoxificare naturală.

Brocolli
Conopidă

Conopidă

pH = 6.45 — 6.80

Conține o serie de microelemente care susţin sănătatea și de vitamine care au efecte antiinflamator și te pot ajuta în prevenţia cancerului, a bolilor inimii și ale creierului și chiar și a luării în greutate.

 

Varză albă

pH = 5.20 — 6.75

Este bogată în acid folic, magneziu și vitamine C și K. Te poate proteja împotriva efectelor negative ale radiațiilor, poate preveni cancerul și îmbunătățeşte digestia.

Varză albă
Morcovi

Morcovi

pH = 5.88 — 6.40

Conțin componente alcaline naturale care te pot ajuta să neutralizezi excesul de acid gastric, să diminuezi colesterolul, să îmbunătățeşti vederea și să reduci semnele de îmbătrânire prematură.

Sfeclă roşie

pH = 5.23 — 6.50

Este bogată în microelemente, cum ar fi manganul, potasiul și cuprul, care au un efect anti-îmbătrânire asupra corpului, reduc inflamația și chiar ajută la scăderea în greutate.

Sfeclă roşie
Avocado

Avocado

pH = 6.25 — 6.58

Conține un echilibru excelent de fibre insolubile și solubile care te pot ajuta să ameliorezi afecţiunile hepatice, să previi cancerul oral, să îţi menții pielea sănătoasă și să îţi hrăneşti părul uscat sau deteriorat.

Pepene galben

pH = 6.00 — 6.67

Este bogat în potasiu, fibre și alți nutrienți.
Aceste componente sunt capabile să îţi facă oasele și dinții mai puternici, să îţi stimuleze sistemul imunitar și să îţi îmbunătățească vederea.

Pepene galben
Soia

Soia

pH = 6.00 — 6.60

Este bogată în proteine, vitamine, minerale și fibre insolubile, care te pot ajuta să scazi nivelul colesterolului, să ameliorezi simptomele menopauzei și să reduci riscul de apariție a cancerului la sân.

Linte

pH = 6.30 — 6.83

Este una dintre cele mai bune surse vegetale de proteine, fibre dietetice, fier, acid folic, vitamina B1 și minerale.
Este capabilă să impulsioneze creșterea bacteriilor sănătoase, să gestioneze nivelul de zahăr din sânge și să îţi îmbunătățească sistemul imunitar.

Linte
Mazăre

Mazăre

pH = 6.22 — 6.88

Conține o mulțime de proteine, fibre și micronutrienți, care sunt cu adevărat utile dacă vrei să scazi în greutate, să îţi stimulezi sistemul imunitar, să îţi menții sănătatea oaselor și împiedici îmbătrânirea prematură.

Măsline și ulei de măsline

pH = 6.00 — 7.50

Sunt o sursă excelentă de vitamina E și grăsimi nesaturate care pot servi ca antioxidanți naturali, reduc șansele de obezitate, împiedică formarea cheagurilor de sânge și elimină excesul de colesterol din sânge.

Măsline
Spanac

Spanac

pH = 6.60 — 7.18

Este plin de vitamine A, C, K și de calciu, astfel încât poate produce efecte anti-cancer și de detoxifiere, și ajută la menținerea sănătăţii oaselor, pielii și părului.

 

 

Tu mănânci zilnic suficiente alimente alcaline? Spune-ne şi nouă, într-un  comentariu, care sunt cele pe care le preferi.

 

12 alimente pentru un pH exchilibrat - Republica BIO

 

Laur și Răzvan, Republica BIO

Copyright Republica BIO

Completează adresa ta de email şi descarcă materialele.
Îţi vom trimite ocazional şi veşti de la noi.

TAG-uri:

Scrie şi tu un comentariu

Comentariile sunt moderate înaintea publicării.