Kombucha s-a născut în nordul Chinei în timpul dinastiei Chin, care l-a numit „elixirul nemuritor”, în 220 î.Hr.! Apoi a călătorit în Japonia, unde a fost folosit de împăratul Inkyo pentru a-și vindeca problemele digestive, apoi a ajuns în Rusia şi în Europa în secolul al XX-lea.
Kombucha este o băutură fermentată făcută din ceai negru (sau din ceai verde), zahăr, bacterii și drojdii. Bogată în mod natural în nutrienți, bautura kombucha ajută la menținerea funcționării normale a sistemului imunitar, în special datorită vitaminei C, probioticelor și antioxidanților pe care îi conține.
Kombucha - beneficii importante
- Antibacterial
- Întăreşte sistemul imunitar
- Poate reduce riscul de aparitie a bolilor de inimă
- Ajută la funcţionarea ficatului
- Reglează nivelul zaharurilor din sânge
- Ajută la ţinerea sub control a diabetului de tip II
- Poate proteja împotriva diverselor forme de cancer
- Aport de energie
Alese pentru tine:
Laur, Republica BIO
Copyright Republica BIO
Surse:
Îţi vom trimite ocazional şi veşti de la noi. Vezi Politica de Confidenţialitate