Artizani de sănătate
copiat
Ciocolata amaruie cu 85 cacao, bio, 80g
Cacao Pudra Raw Bio 200g
Alune de Padure Smart Organic, bio, 200 g
Nuci Braziliene Crude Bio 250g
Merisor, bio, 100 g
Migdale Smart Organic, bio, 200 g
Coşul meu
Dragobetele ăsta ne drăgostim cu salam de biscuiţi!

Dragobetele ăsta ne drăgostim cu salam de biscuiţi!

 

Vallentine’s a trecut, cu pungile lui de plastic cu tot. Ba nu, pungile au rămas, dar cred că au ajuns în containerele de reciclare. Probabil pe cele mai zdravene le-aţi ales să meargă mai departe la cumpărături. Acum găsiţi una mică, pentru câteva ingrediente pe care le veţi lua de la alimentara, neapărat de pe raftul cu bio. Pe celelalte le găsiţi la noi şi nu aveţi nevoie de pungă.

Prima reţetă de salam de biscuiţi pe care-am făcut-o eu a fost inspirată de pe blogul Cristinei Mazilu. Am făcut-o de-un Paşte trecut şi fiindcă am avut invitaţi la masă, desertul nu a rezistat nici măcar celei de-a doua zi de Paşte.

Nu-i greu de făcut, mai ales dacă folosiţi un mixer. Vă recomand, eu aşa am făcut şi ciocolata mi-a ieşit uşoară şi catifelată ca aripile lui Cupidon. La textură salamul iese mult mai fin decât cel făcut de bunica.

Înainte să scoateţi mixerul din cutie, trebuie să ştiţi următoarele, pentru a vă organiza bine timpul:

  • Reţeta nu-i greu de făcut, mixerul face toată munca.
  • Nu vor ieşi mai multe porţii decăt pot mânca doi îndrăgostiţi în seara de dinainte şi în dimineaţa de după. De după noaptea de Dragobete, nu-i aşa?
  • Prepararea durează cam juma’ de oră, dacă-l face juma’ de pereche. Dacă Cupidon cheamă şi cealaltă jumătate, atunci... nu mai ştiu. Atenţie, fiindcă desertul trebuie să petreacă noaptea la rece, trebuie pregătit cu o seară înainte.

De la alimentara veţi avea nevoie doar de unt şi de ouă. Căutaţi ouăle şi untul certificate ecologic; diferenţa de preţ faţă de celelalte se va regăsi în calitate, gust şi aport de sănatate. Nu spun nimic de otrăvuri, aici vorbim doar de dragoste. Cu toate că şi  dragostea-i o dulce otravă, vorba cântecului.

 

Lista de ingrediente:

Un pachet de unt, de 200g

4 ouă de la găini fericite, care aleargă liber şi ciugulesc iarbă şi gâze

100g de zahăr brun, dar vă recomand să încercaţi  zahărul nerafinat obţinut din nectarul florilor palmierului de cocos. Are un indice glicemic mic şi menţine silueta subţire.

Cacao pudră, 2 sau 3 linguri

Ciocolată amăruie, cu cel puţin 70% cacao. Puneţi multă, să fiţi sigur de efectul afrodiziac: 3 pachete de 80 sau 100 de grame. O dată pe an e Dragobetele!

Biscuiţi, 150g

O mână de alune de pădure, neprăjite

O mână de migdale, neprăjite

O mână de nuci braziliene, crude

Câteva stafide

Câteva merişoare acrişoare, pentru echilibru

Vă recomand şi puţin alcool, dar nu mă pârâţi. Poate să fie ceva spumant, dintr-o sticlă neterminată, rămasă după Vallentine’s. Ceva cu bule, să-i dea curaj lui Cupidon. Dar nu mai mult de 50ml, vreţi să nimerească ţinta, nu peretele!

Şi-un praf de sare, atât cât să stea pe un vârf de cuţit ascuţit

 

Prepararea:

Pasul 1

Puteţi începe cu o sorbitură din sticla desfăcută. Doar atât, să rămână şi pentru reţetă!

Pasul 1.1

Mixaţi într-un bol untul şi zahărul. Nu topiţi untul înainte, o idee bună este să-l scoateţi din frigider cu juma’ de oră înainte să începeţi. După ce zahărul s-a topit şi amestecul e cremos, căutaţi ouăle.

Pasul 2

Nu le spargeţi şi nu le-aruncaţi pe toate-odată în bolul cu unt şi zahăr, ci unul câte unul. Îl pune-ţi pe al doilea numai după ce primul a intrat frumos în crema dulce. Şi tot aşa, până la ultimul. Dacă aţi terminat cu ouăle, turnaţi ce-a mai rămas în sticla cu spumantul, puneţi pudra de cacao şi praful de sare.

Pasul 3

Rupeţi ciocolata şi puneţi-o într-un bol, ibric sau castron rezistent la temperaturi ridicate. Puneţi bolul, ibricul sau castronul într-un recipient mai mare cu apă care fierbe. Faceţi focul mic şi lăsaţi ciocolata să se topească, amestecând când şi când. N-ar trebui să dureze mai mult de 5 minute. Dati-o la o parte şi lăsaţi-o să se răcească. Neapărat, dar nu de tot.

Pasul 4

După ce s-a răcit, turnaţi ciocolata peste untul amestecat cu oul şi cu zahărul şi mixaţi-le împreună. La final aruncaţi biscuţii şi nucile pe care le tocaţi înainte, aşa, mare. Stafidele şi merişoarele merg întregi.

Pasul 5

Desfaceţi şi întindeţi pe masă o foaie din hârtia de copt. Turnaţi amestecul în mijloc şi rulaţi. Nici gros, nici subţire, atât cât să încapă pe farfuria întinsă, pe platoul sau pe fundul de lemn. Strângeţi capetele hârtiei şi legaţi ruloul cu sfoară, să aibă un aspect rustic, în contrast cu fineţea ciocolatei dinnăuntru. Totul merge la rece, la frigider, peste noapte.

 

Poftă bună şi dragoste, ca de Dragobete!

Răzvan Mottok, Republica BIO
Copyright Republica BIO

Pușculița BIO

Abonează-te la gazeta Republicii BIO şi vei primi 200 BIObani, pe lângă informații și oferte speciale pentru tine..

ATENȚIE! Vei primi BIObanii doar pentru o singură acțiune de înscriere la newsletter.

Citește despre programul de loialitate

Lista de cumpărături: Ingrediente pentru-n Dragobete cu salam de biscuiţi
Ciocolata amaruie cu 85 cacao, bio, 80g

Ciocolata amaruie cu 85 cacao, bio, 80g

15,56 lei
Cacao Pudra Raw Bio 200g

Cacao Pudra Raw Bio 200g

30,14 lei
Alune de Padure Smart Organic, bio, 200 g

Alune de Padure Smart Organic, bio, 200 g

29,07 lei
Nuci Braziliene Crude Bio 250g

Nuci Braziliene Crude Bio 250g

58,78 lei
Merisor, bio, 100 g

Merisor, bio, 100 g

19,07 lei
Migdale Smart Organic, bio, 200 g

Migdale Smart Organic, bio, 200 g

34,56 lei

Scrie şi tu un comentariu

Comentariile sunt moderate înaintea publicării.