Superalimentul săptămânii: TURMERICUL (Curcuma)
size: 1024x1024
format: pjpg
responsive_height:
ultra_responsive_height:
min_height:
parallax_type:
height:
scale_perspective:
info-rimage: END
Turmericul (Curcuma) este recunoscut pentru îmbunătățirea digestiei, deoarece stimulează vezica biliară, reduce balonarea și poate trata chiar inflamațiile intestinale. În medicina tradițională indiană, turmericul este printre cele mai cunoscute și utilizate plante. Tot pentru calitățile lui excepționale, turmericul este foarte des folosit și în domeniul culinar.
Pe lângă îmbunătățirea funcțiilor aparatului digestiv, turmericul mai este recunoscut pentru că:
- sporește capacitatea de învățare;
- protejează inima și vasele de sânge;
- poate preveni și combate apariția cancerului;
- ajută la întărirea oaselor;
- susține sistemul imunitar.
Recomandarea noastră:
Bea în fiecare dimineață un pahar cu apă călduță în care adaugi 1-2 lingurițe de turmeric și un praf de piper. Această băutură va avea un efect alcalinizant puternic asupra ogranismului tău și, în timp, vei observa îmbunătățiri notabile la nivel digestiv. Piperul negru va ajuta la activarea curcuminei și va îmbunătăți asimilarea sa.
Ioana și Laur, Republica BIO
Copyright Republica BIO
Sursele noastre:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12553052
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/jnr.20025
https://www.liebertpub.com/doi/abs/10.1089/107555303321223035
http://www.foodofy.com/turmeric.html
Completează adresa ta de email şi descarcă materialele.
Îţi vom trimite ocazional şi veşti de la noi.
TAG-uri: