Jurnal

În fiecare an, în ziua de 22 aprilie se sărbătorește Ziua Pământului, ziua în care s-a născut mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător. 

Ziua Pământului a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care il arată față de mediu. Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 milioane de cetățeni americani, în marea lor majoritate tineri și foarte tineri.

După 2 decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de țări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare... (citeşte)

22-04-2016 0 comentarii AUTOR:  Ruxandra Comsa

Diseară, la ceainăria SanThe Fitoceainărie, împreună cu Delia de la Hrănătate și Andra de la Amoraws, pe care le susținem cu cele bune de pus în rețete pentru seara de Dragobete.

Ne pregătim deci pentru o șuetă de 3 ore, de la 6 la 9. Vor fi 3 ore de veselie în doi, pentru că tradiția spune că doar așa vom avea parte de iubire tot anul. Nu e o șuetă oarecare, ci una în care Delia vorbește despre mâncarea afrodisiacă și ne spune care sunt alimentele cu rol afrodisiac. Apoi Andra trece la treabă... (citeşte)

24-02-2016 0 comentarii AUTOR:  Razvan Mottok

Echipa de Triathlon a Republicii BIO, formată din Bruno, Alex și Ciprian, a participat astăzi la Triathlon Winter Challenge de la Izvorani. Alex a alergat, Bruno a biciclit, iar Ciprian a înotat.

Locul 30 ne onorează, însă bucuria cea mai mare ne-o aduc prieteniile pe care le-am legat și numărul mare de participanti. Mulți prieteni, fie ei corporatiști, antreprenori, free lanceri sau sportivi se îngrijesc de felul în care traiesc!


Bravo, dragi prieteni participanți! Un sincer BRAVO tuturor!

 

Ciprian, Republica BIO

Copyright Republica BIO

 

... (citeşte)
20-02-2016 0 comentarii AUTOR:  Ciprian Stancu

Frigul a venit, sărbatorile au trecut. Cu ce ne hrănim acum? ...Despre asta a fost vorba ieri.

Pentru cei doritori de alternative raw-vegane sănătoase și inedite, Andra Dudea a pregătit și prezentat ieri la Satya noi rețete delicioase și o noua abordare a tematicilor atelierelor ei, cu focus pe două ingrediente-cheie: uleiul de cocos și cuișoarele. Primul atelier din serie s-a numit "Brrr... raw food, rețete pentru sezonul rece" și a avut loc ieri, 21 ianuarie. Mai multe detalii pe blogul restaurantului vegetrian Satya, gazda primului atelier... (citeşte)

22-01-2016 0 comentarii AUTOR:  Ruxandra Comsa

Petrecerea continuă cu ziua Ioanei! Continuă și seria prăjiturilor, obligatoriu. Să văd cum obținem rețeta, prăjitura ei este de fapt un tort raw, despre care Ioana zice că e primită de la o prietenă. Oricum și de unde ar fi, tortul e foarte bun!

Colega, la mulți ani de Sfântul Ion, și să-ți fie laptopul plin de fișiere care nu se mai blochează, tabele pline doar cu plusuri și cu formule care dau rezultate excepționale! 

 

Alina, Simona, Anca, Ruxi, Laurențiu, Ciprian, Alex și bineînțeles Răzvanii, amândoi.

Copyright, Republica BIO

 

 

(citeşte)
07-01-2016 0 comentarii AUTOR:  Razvan Mottok

... "Ori să nu se revizuiască, primesc! Dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, și anume în punctele... esențiale".

Cum ar fi, de exemplu, meniul de navigare de pe pagina principală. Cel de sus.

Dă-mi voie, te rog, să anunț aici această mică schimbare, o revizuire esențială pentru experiența de navigare de pe homepage-ul magazinului online Republicabio.ro. Nu era nimic în neregulă cu el, funcționa foarte bine, dar dacă poate fi făcut să funcționeze și mai bine, de ce nu? În fond, prima noastră grijă este ca ție să-ți fie mai ușor... (citeşte)

07-01-2016 0 comentarii AUTOR:  Razvan Mottok

Azi e ziua colegei noastre, tovarășă de nadejde printre tovarășii Republicii.

Prăjitura din poză e preparată chiar de ea, iar rețeta e una sănătoasă. Curând, o vom cinsti cum se cuvine cu o ședință foto și o postare cu rețeta, așa că stați pe-aproape!

Încă o dată: Alina, mulți ani frumoși, așa, ca tine; liniștiți, așa cum ești tu; luminoși și pozitivi, așa cum te vedem pe tine zi de zi!

 

Ioana, Simona, Anca, Ruxi, Laurențiu, Ciprian și Răzvanii, amândoi.

Copyright, Republica BIO

(citeşte)
06-01-2016 0 comentarii AUTOR:  Razvan Mottok

Sărbătorim Crăciunul şi zilele de vacanță pe care le-avem până pe 4 ianuarie sunt numai bune de petrecut cu familiile noastre, cu cei dragi. Știu că și tu faci același lucru, Crăciunul se petrece cel mai bine în familie.

Republicabio.ro este însă deschis pentru tine și poți comanda orice dorești cu discountul de 5% pe care ți l-am promis. Vei primi coletul după 5 ianuarie.

Aș vrea acum să-ți mulțumesc că ai fost alături de noi şi că ne-ai susţinut tot anul care se încheie pe 31 decembrie. Îți mulțumesc pentru că ne-ai vizitat magazinul online, pentru... (citeşte)

26-12-2015 0 comentarii AUTOR:  Razvan Mottok

Întrerup şirul obişnuit de reţete, veşti din lumea bio, informaţii despre ce mai e bun şi sănătos pe lumea asta cu o ştire trăznet: de ieri, al Republicii BIO propriu ulei de cocos ecologic îşi aşteaptă simpatizanţii pe rafturile librăriilor Cărtureşti din Bucureşti!

Distribuţia prin librăriile Cărtureşti a fost un răspuns la dorinţele exprimate de mulţi dintre voi de a găsi uleiul de cocos al Republicii BIO şi în magazine. Veţi putea cumpăra borcanul de 250g şi pe cel de 450g din librăriile aflate în Mall Promenada, Băneasa Shopping... (citeşte)

08-12-2015 0 comentarii AUTOR:  Razvan Mottok

În Bucureşti, uneori toate drumurile sunt drepte

Le îndreaptă prietenii de la Sinapseria. De la ei am împrumutat sloganul şi cu voia lor, recunosc că l-am adaptat puţin. Originalul suna aşa:

Am ales un mod mai atipic pentru a anunţa o colaborare care nouă, la Republica BIO, ne place foarte tare. E o colaborare pe sufletul nostru, pentru că ne plac bicicletele, pentru că ne place aerul curat şi pentru că am vrea să rămână aşa. Dar mai ales pentru că suntem adepţii... (citeşte)

09-11-2015 0 comentarii AUTOR:  Razvan Mottok