Ulei de cocos în pastila pentru imunizare?! Nu-i nevoie, merge şi pe pâine!
Scoateţi o foaie de hârtie! Dictare: uleiul de cocos bio este I-MU-NI-ZA-TOR!
Deunăzi scriam despre vremea schimbătoare, cu balaurii ei care se înmulţesc bine mersi în comunitate. Mai spuneam că răceala și gripa îţi pot afecta sănătatea, dar, dacă te pregăteşti din timp pentru ele, le poţi preveni. Din timp e un fel de-a spune, pentru că imunizarea este o luptă la ordinea zilei.
Şi tot atunci scriam că te poţi imuniza fără sa apelezi la pastile, prin alimentaţie deşteaptă, zi de zi. Printe alimentele imunizatoare (cred că-i un cuvânt inventat, dar merge), aminteam şi uleiul de cocos. Uleiul de cocos ecologic (că despre ecologic vorbim, întotdeauna, sau bio, dacă preferi aşa) este un aliat de nădejde împotriva bolilor de sezon, fiind unul dintre cei mai puternici stimulenți naturali ai imunității.
Pe lângă faptul că este un ingredient culinar extraordinar care poate înlocui cu succes untul sau uleiul obișnuit de gătit, uleiul de cocos a căpătat deja renumele de superaliment. Grăsimile saturate pe care le conține sunt ușor digerabile și, spre deosebire de cele din unt, nu au colesterol. Desigur că uleiul de cocos este totuși un ulei și ca atare, trebuie consumat cu moderație. Însă, dacă vrei să-ţi întăreşti imunitatea, puțin ulei de cocos în dieta zilnică te poate ajuta enorm.
De ce e uleiul de cocos bio atât de bun pentru imunitate?
Păi conține două ingrediente speciale datorită cărora îţi întărește imunitatea. Ele sunt acidul lauric și acidul caprilic, care au proprietăți antivirale, combătând cu succes infecțiile bacteriene. Printre ele, pe cea provoactă de bacteria Candida, o pacoste despre care sigur ai auzit.
Uleiul de cocos este de fapt alcătuit în proporție de 50% din acid lauric, pe care corpul îl transformă în monolaurină, un agent antiviral care combate numeroși viruși și agenți patogeni. Printre ei: herpes, citomegalovirus, HIV, H Pilori, giardia, lamblia şi altele. Vezi, despre balauri vorbesc. Dincolo de toate denumirile complicate, important e că uleiul de cocos este soluția ideală pentru a te bucura de imunitate crescută. Sunt numeroase studii care confirmă aceste calități. O sursă din care şi eu mă documentez este asta: http://coconutresearchcenter.org/
Cum se procedează cu uleiul de cocos? Asta cu întinsul pe pâine e o glumă?
Deloc! Dacă vrei să-ţi întăreşti imunitatea în mod natural și fără efecte secundare neplăcute, consumă zilnic ulei de cocos. Poţi începe cu o linguriță pe zi, chiar şi aşa efectele sale antivirale pot fi destul de puternice. Treptat, poți crește cantitatea consumată zilnic.
Sau, poţi consuma uleiul de cocos în cele mai variate moduri: în salate, pe post de ulei de gătit, pe pâine la micul dejun (deci nu, nu glumesc). Practic, uleiul de cocos poate fi inclus în orice preparat, fie dulce, fie sărat. Şi când spun orice, spun chiar orice, chiar şi guacamole.
Diversificare cu ulei de cocos ecologic? Păi da!
Mămicile deja ştiu. Poate fi introdus ca aliment în diversificare de la 6 sau 7 luni. Oricum, laptele matern conține niveluri ridicate de acid lauric, care protejează bebelușul de îmbolnăviri. Numeşte-o diversificarea surselor, e ceva sănătos de practicat. Cantitatea de acid lauric primită de bebeluș prin intermediul laptelui matern echivalează în cazul unui adult cu aproximativ 24g de ulei de cocos pe zi, adică în jur de o lingură și trei sferturi. Iată, dacă îţi plac cifrele, cantitatea maximă recomandată pe zi, de doctorul natură.
Funcţionează şi pe piele, sau mai degrabă, prin piele
Poți aplica uleiul de cocos bio pe piele. Ea este cel mai mare organ al corpului, asta ştii. Aşa, uleiul de cocos va deveni un scut de protecție împotriva virusurilor și bacteriilor. În plus, corpul absoarbe direct în sânge mare parte din ceea ce aplici pe piele în doar câteva minute, deci uite cum ajungi să mănânci şi cu pielea. De-asta te-am tot atenţionat să ai grijă cu ce creme te dai...
E minunat, dar atenţie, nu căuta minuni...
Uleiul de cocos nu e un remediu pentru orice boală, deși are nenumărate beneficii. Pentru a avea un sistem imunitar puternic, trebuie să ai o dietă sănătoasă (dieta este un stil de viaţă), să eviți alcoolul, tutunul, alimentele procesate, zahărul, cerealele rafinate şi îndulcite, să consumi cât mai multe fructe și legume și să practici sport regulat, sau să faci mişcare. Uleiul de cocos nu face minuni singur.
Ca şi orice altceva alegi să mănânci sau să foloseşti, e important să alegi un ulei de cocos ecologic, neapărat extravirgin, nedezodorizat, neînălbit, pentru a te asigura că toate calitățile lui s-au păstrat intacte și că îţi vă aduce beneficii reale pentru sănătate.
Sănătate multă!
Ruxi, Republica BIO
Sursele mele organice si extravirgine sunt:http://www.onegreenplanet.org/natural-health/how-to-use-coconut-oil-to-boost-your-immunity/
http://hybridrastamama.com/coconut-oil-ultimate-immune-booster/
http://coconutresearchcenter.org/
Copyright Republica BIO