Vezi sidebar
Certificatori Bio
19.09.2014
Republica Bio
579 vizualizări

 

EU Organic Farming

 





Logo-ul Uniunii Europene pentru agricultura ecologica certifica faptul ca produsele pe eticheta carora se regaseste sunt conforme cerintelor de alimentatie organica Europeana. 
Aceasta conformitate cu cerintele este monitorizata constant prin controale periodice efectuate la producatori.

Masurile pe care producatorii trebuie sa le implementeze pentru a obtine certificarea Uniunii Europene sunt stricte si se aplica fara exceptii.

In Romania, conform legislatiei in vigoare, aplicarea logoului Uniunii Europene “EU Organic Farming” pe produsele alimentare preambalate este obligatorie incepand cu data de 1 iulie 2010 . Utilizarea acestuia este insa optionala pentru produsele importate. Folosirea logoului comunitar UE trebui sa fie insotita de indicarea locului de producere al materiilor prime agricole. Aceasta indicatie poate fi de forma “UE” sau “non-UE” urmata optuina de numele statului (membru UE sau din afara UE) unde au fost obtinute produsul sau materiile prime. Logoul comunitar ofera recunoasterea produselor certificate ecologic in intreaga Uniune Europeana. 

ec.europa.eu/agriculture/organic

 

 

AE Agricultura Ecologica

 


AE Agricultura Ecologica este logo-ul organismului de certificare biologica ce apartine Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale din Romania. Termenul de “Agricultura Ecologica” este un termen protejat prin legislatie si a fost atribuit de Uniunea Europeana Romaniei pentru definirea acestui sistem particular de agricultura. El este similar cu termenii ,,Agricultura Organica” sau ,,Agricultura Biologica” utilizati in alte state membre. Organismul roman certifica ecologic  producatorii sau a procesatorii in armonie cu obiectivele, principiile si normele cuprinse in legislatia comunitara a U.E.

Sigla nationala ,,AE Agricultura Ecologica”, aplicata pe ambalajul produselor ecologice, alaturi de sigla comunitara “EU Organic Farming” sunt folosite pentru a completa etichetarea, in scopul identificarii de catre consumatori a produselor obtinute in conformitate cu metodele de productie ecologica.

www.madr.ro/ro/agricultura-ecologica.html

 

 

AB Agriculture Biologique

 

 





AB reprezinta logo-ul national al Frantei pentru produsele ecologice si este detinut de Ministerul Francez al Agriculturii.
Produsele care au aplicat acest logo pe ambalaj trebuie sa contina un procent mai mare de 95% dintre ingrediente de natura organica. Aceste ingrediente trebuie sa fie produse sau prelucrate in cadrul UE si sa fie certificate de catre unul dintre organismele de control acreditate.

www.agencebio.org

 

Scrie şi tu un comentariu

Comentariile sunt moderate înaintea publicării.