12 alimente care îţi cresc nivelul de fericire
size: 1024x1024
format: pjpg
responsive_height:
ultra_responsive_height:
min_height:
parallax_type:
height:
scale_perspective:
info-rimage: END
- Banane
Toată lumea știe că bananele sunt pline de potasiu, dar ceea ce s-ar putea să nu știi este că ele conțin și triptofan, o substanță chimică a creierului care ajută la reglarea dispoziției. Bananele sunt, de asemenea, o sursă bună de vitamina B, iar nivelul scăzut al vitaminei a fost legat de depresie.
- Fructe de pădure
Anumite arome din fructele de pădure au o asemănare chimică cu acidului valproic, care este o substanţă care reglează starea de spirit, potrivit cercetărilor efectuate de Torrey Pines Institute for Molecular Studies.
- Stridii
Un nivel scăzut de zinc a fost asociat cu anxietatea, potrivit unui studiu legat de Nutrition and Metabolic Insights. Pentru a menţine starea de bine, consumă de alimente bogate în zinc, cum ar fi stridiile.
- Ciocolata neagră
Cioco-holici, bucuraţi-vă! Ciocolata neagră este o sursă bună de antioxidanți. Totodată s-a descoperit că reduce și cortizolul, hormonul stresului, potrivit unui studiu publicat în Journal of Proteome Research.
- Somon
Somonul este plin de acizi grași omega-3, care pot îmbunătăți starea de spirit și combate depresia, potrivit unui studiu publicat în jurnalul Pharmacological Research. (Bonus: Grăsimile sănătoase îți mențin părul strălucitor. Și părul bun este suficient pentru a induce fericirea).
- Turmeric
Este timpul să dăm focul mai tare. Condimentul galben, cel mai cunoscut pentru utilizarea sa în bucătăria din Asia de Est, conține curcumină, care îmbunătățește starea de spirit și combate depresia, potrivit etnobotanistului Chris Kilham.
- Mere
Un măr pe zi chiar îl ține pe doctor departe. Consumul de fructe și legume, precum merele, produce un efect calmant, creează mai multă energie și crește fericirea în general, potrivit British Journal of Health Psychology.
- Spanac
Există un motiv pentru care Popeye mânca spanc. Spanacul conține acid folic, care ameliorează depresia și reduce oboseala, potrivit Journal of Physiology.
- Ciuperci
Conform unui studiu de la University of Melbourne, nivelul scăzut de vitamina D a fost este asociat cu depresia (starea de spirit scăzută), așa că începe să sotezi ciupercile, deoarece acestea sunt surprinzător de bogate în vitamina D.
- Cafea
Consumul de cafea a fost legat de un nivel mai scăzut de depresie, potrivit JAMA Internal Medicine.
- Fasole
Potrivit unui studiu al Departamentului Agriculturii al Statelor Unite, nivelul scăzut de magneziu este asociat cu nivelul scăzut de energie. Creşte cantitatea de mâncăruri bogate în magneziu, cum ar fi fasolea, pentru a te asigura că nu îţi scade rapid energia ta zilnică.
- Nuci
Școala de medicină David Geffen de la UCLA a constatat că nucile pot îmbunătăți funcţionarea creierului. Asta datorita conținutului ridicat de antioxidanți, vitamine și minerale. Mai mult, nucile conțin o cantitate mare de acid alfa-linolenic, un omega-3 pe bază de plante.
Laur, Republica BIO
Copyright Republica BIO
Sursa:
16 Foods That Are Scientifically Proven To Make You Happier
Completează adresa ta de email şi descarcă materialele.
Îţi vom trimite ocazional şi veşti de la noi.
TAG-uri: