Mini-tarte raw vegane cu fructe proaspete
size: 1024x1024
format: pjpg
responsive_height:
ultra_responsive_height:
min_height:
parallax_type:
height:
scale_perspective:
info-rimage: END
Timp de preparare 40 min
Încearcă această delicioasă tartă raw vegană cu blat de migdale, cremă fină de caju și topping de fructe proaspete. Colorată, simplă și delicioasă, este perfectă pentru un snack nutritiv sau desert. Poate reprezenta chiar un mic dejun sănătos alături de ceaiul sau cafeaua de dimineață.
Ingrediente necesare
Pentru blat
- 140 g de migdale Republica BIO
- 5 curmale fără sâmburi Republica BIO
- 1 vârf de linguriță scorțișoară de Ceylon Republica BIO
- 2 linguri de apă
Pentru cremă
- 150 g de caju Republica BIO
- 4-5 curmele fără sâmburi Republica BIO
- 2 lingurițe pudră de vanilie sau extract de vanilie
- 185 – 310 ml apă
- un praf de sare de Himlaya Republica BIO
Pentru toppingul de fructe proaspete
- afine
- kiwi
- căpșune
- mango
- sau orice alte fructe, după preferințe
Mod de preparare
Pasul 1: Crema de caju
- Pune nucile caju la hidratat într-un bol cu apă rece sau călduță și lasă-le să se înmoaie timp de 2-3 ore. Dacă te grăbești, folosește apă fierbinte și lasă-le la înmuiat 5-10 minute.
- După ce s-au înmuiat nucile, scurge apa și pune-le alături de curmale și vanilie într-un blender, adaugă 185 ml apă și mixează totul până devine o pastă cremoasă. Adună crema de pe marginile blenderului și mixează din nou pentru o compoziție cât mai omogenă. Adaugă câte 1-2 linguri de apă până ajungi la consistența dorită. Dacă ți se pare că amestecul a devenit prea lichid, mai adaugă câteva nuci caju și mai mixează o dată.
- Gustă compoziția și adaugă 1 curmală sau chiar 2 în plus, dacă vrei o compoziție mai dulce.
- Pune crema astfel obținută la frigider înainte de a o folosi. În acest mod va căpăta o consistență mai densă (se va îngroșa).
Pasul 2: Blatul de migdale
- Este super simplu de făcut, trebuie doar să mixezi ingredientele împreună într-un blender.
- Așadar pune în blender migdalele, curmalele și scorțișoara. Amestecă-le și mărunțește-le până se fac bucățele mici. Apoi adaugă o lingură de apă și continuă să amesteci pentru a se forma aluatul. Adaugă și cealaltă lingură de apă dacă crezi că e necesară, dar atenție să nu iasă prea umed aluatul.
- Pune aluatul la frigider pentru 20 de minute să se întărească. În acest fel nu va mai fi nici atât de lipicios.
Pasul 3: Pregătește fructele
Spală bine fructele și taie-le cubulețe, dacă este cazul.
Pasul 4: Montează tartele
Folosește formele tale preferate. Presează în forme un strat de aluat de aproximativ 0,5 cm grosime. Umple fiecare tartă cu crema de caju până aproape de margine, nivelează, apoi presară fructele proaspete întregi (în cazul fructelor de pădure) sau tăiate cubulețe.
Savurează-le împreună cu cei dragi!
Diana, Republica BIO
Copyright Republica BIO
Sursa: simple-veganista.com