Abonează-te
la Newsletter
Doar produse certificate
copiat
Coşul meu
Raw Carrot Cake cu cremă de caju și fulgi de migdale

Raw Carrot Cake cu cremă de caju și fulgi de migdale

Ingrediente:

Blat:

-2 morcovi
-100 g de crackerși raw vegani cu nucă și morcov (opțional)
-200 g de migdale
-200 g de curmale
-1 linguriță de scorțișoară
-1 praf de sare roz de Himalaya

 

Cremă

-300g de caju
-3 linguri de ulei de cocos
-3 linguri de miere crudă de tei (puteți folosi și zahăr din nectar de cocos, pentru varianta vegană)
-1 cană de lapte de cânepă
-2 linguri de lămâie stoarsă
-o linguriță de agar-agar fiert în 100ml de apă

 

Decor:

-fulgi migdale
-flori comestibile bio

 

Raw Carrot Cake - Video Republica BIO

 

Preparare

Pasul 1

Pregătire anterioară:

! Înainte de toate, toate fructele oleaginoase se spală în jet de apă puternic și se lasă la hidratat peste noapte, în vase diferite.
! Înainte de a fi folosite în reteţă se clătesc foarte bine.
! Apa în care au stat la hidratat nu se foloseşte.

Pasul 2

Se pregătește blatul astfel:

-se mărunțesc migdalele și crackerșii la blender;
-se hidratează curmalele în prealabil în câteva linguri de lapte vegetal;
-se adaugă, pe rând, și celelalte ingrediente;

-se obține o pastă lipicioasă și consistentă.

Pasul 3

-se așază o hârtie de copt într-un inel culinar cu fund detașabil;
-se montează blatul, nivelându-se cu ajutorul degetelor sau al unei spatule;

Pasul 4

Se prepară crema astfel:

-introducem în blender nucile caju hidratate, uleiul de cocos, mierea, laptele și lămâia stoarsă.
-între timp, se fierbe o linguriță de agar-agar cu 100ml de apă la foc mic, pentru 10 min. și se adaugă peste crema de caju, amestecând bine până se omogenizează.

Pasul 5

Straturile se formează pe rând, așezând câte un strat de blat și unul de cremă într-o formă de tort, după care lăsați la congelator 2-3 ore și reveniți cu un strat de blat, unul de cremă etc.

Pasul 6

Decor: se folosesc flori comestibile și fulgi de migdale.

Pasul 7

Se lasă la rece pentru cel puțin 4-5 ore (sau, mai bine, peste noapte).
*florile comestibile se adaugă înainte de servire, pentru a nu se ofili la frigider sau la congelator.

 

Poftă bună!

 

 

Raw Carrot Cake - Republica BIO

 

Ioana şi Laur, Republica BIO

Copyright Republica BIO

 

Pușculița BIO

Abonează-te la gazeta Republicii BIO şi vei primi 200 BIObani, pe lângă informații și oferte speciale pentru tine..

ATENȚIE! Vei primi BIObanii doar pentru o singură acțiune de înscriere la newsletter.

Citește despre programul de loialitate

(*) Completează adresa ta de email şi descarcă materialele.
Îţi vom trimite ocazional şi veşti de la noi
. Vezi Politica de Confidenţialitate
Lista de cumpărături: Raw Carrot Cake cu cremă de caju și fulgi de migdale
Scortisoara de Ceylon Ecologica, Originala, Certificata Republica BIO, 100 g

Scortisoara de Ceylon Ecologica, Originala, Certificata Republica BIO, 100 g

20,50 lei 16,40 lei
Zahar din nectar de cocos ecologic pur Republica BIO, 200 g

Zahar din nectar de cocos ecologic pur Republica BIO, 200 g

17,50 lei
Curmale fara samburi Deglet Nour, bio, 250g

Curmale fara samburi Deglet Nour, bio, 250g

18,46 lei
Miere de Tei ecologica cruda Republica BIO, 700 g

Miere de Tei ecologica cruda Republica BIO, 700 g

34,50 lei
Migdale Smart Organic, bio, 200 g

Migdale Smart Organic, bio, 200 g

31,91 lei
Sare roz de Himalaya fina naturala Smart Organic, 500 g

Sare roz de Himalaya fina naturala Smart Organic, 500 g

8,74 lei
Fructe caju intregi, bio, 500g

Fructe caju intregi, bio, 500g

96,44 lei
Bautura vegetala din canepa fara zahar, fara gluten Ecomil Original, bio, 1000 ml

Bautura vegetala din canepa fara zahar, fara gluten Ecomil Original, bio, 1000 ml

15,15 lei

Scrie şi tu un comentariu

Best seller Inchide
ASHWAGANDHA BIO Complet, pachet promotional, cura completa pentru 3 luni, BIO, RAW, VEGAN
-15%
Free