Vezi sidebar
info-rimage:
size: 1024x1024
format: pjpg
responsive_height:
ultra_responsive_height:
min_height:
parallax_type:
height:
scale_perspective:
info-rimage: END
Raw Carrot Cake cu cremă de caju și fulgi de migdale
01.06.2020
Anca Coman
133 vizualizări

Ingrediente:

Blat:

-2 morcovi
-100 g de crackerși raw vegani cu nucă și morcov (opțional)
-200 g de migdale
-200 g de curmale
-1 linguriță de scorțișoară
-1 praf de sare roz de Himalaya

 

Cremă

-300g de caju
-3 linguri de ulei de cocos
-3 linguri de miere crudă de tei (puteți folosi și zahăr din nectar de cocos, pentru varianta vegană)
-1 cană de lapte de cânepă
-2 linguri de lămâie stoarsă
-o linguriță de agar-agar fiert în 100ml de apă

 

Decor:

-fulgi migdale
-flori comestibile bio

 

Raw Carrot Cake - Video Republica BIO

 

Preparare

Pasul 1

Pregătire anterioară:

! Înainte de toate, toate fructele oleaginoase se spală în jet de apă puternic și se lasă la hidratat peste noapte, în vase diferite.
! Înainte de a fi folosite în reteţă se clătesc foarte bine.
! Apa în care au stat la hidratat nu se foloseşte.

Pasul 2

Se pregătește blatul astfel:

-se mărunțesc migdalele și crackerșii la blender;
-se hidratează curmalele în prealabil în câteva linguri de lapte vegetal;
-se adaugă, pe rând, și celelalte ingrediente;

-se obține o pastă lipicioasă și consistentă.

Pasul 3

-se așază o hârtie de copt într-un inel culinar cu fund detașabil;
-se montează blatul, nivelându-se cu ajutorul degetelor sau al unei spatule;

Pasul 4

Se prepară crema astfel:

-introducem în blender nucile caju hidratate, uleiul de cocos, mierea, laptele și lămâia stoarsă.
-între timp, se fierbe o linguriță de agar-agar cu 100ml de apă la foc mic, pentru 10 min. și se adaugă peste crema de caju, amestecând bine până se omogenizează.

Pasul 5

Straturile se formează pe rând, așezând câte un strat de blat și unul de cremă într-o formă de tort, după care lăsați la congelator 2-3 ore și reveniți cu un strat de blat, unul de cremă etc.

Pasul 6

Decor: se folosesc flori comestibile și fulgi de migdale.

Pasul 7

Se lasă la rece pentru cel puțin 4-5 ore (sau, mai bine, peste noapte).
*florile comestibile se adaugă înainte de servire, pentru a nu se ofili la frigider sau la congelator.

 

Poftă bună!

 

 

Raw Carrot Cake - Republica BIO

 

Ioana şi Laur, Republica BIO

Copyright Republica BIO

 

Completează adresa ta de email şi descarcă materialele.
Îţi vom trimite ocazional şi veşti de la noi.

TAG-uri:

Scrie şi tu un comentariu

Comentariile sunt moderate înaintea publicării.