Tort raw în 3 straturi, cu afine și portocale
size: 1024x1024
format: pjpg
responsive_height:
ultra_responsive_height:
min_height:
parallax_type:
height:
scale_perspective:
info-rimage: END
Ingrediente:
Blat:
-500 g de migdale-200 g de curmale
-100 g de smochine
-3 linguri de Ciococino
-3 linguri de zahăr din nectar de cocos
-un praf de sare
Cremă
-500 g de caju
-200 g de afine congelate
-100 g de curmale
-3 portocale
-5 linguri de ulei de cocos
-3 linguri de miere crudă de tei
-ulei esențial de citrice
Preparare
Pregătire anterioară:
! Înainte de toate, toate fructele oleaginoase se spală în jet de apă puternic și se lasă la hidratat cel puțin 4 ore sau peste noapte, în vase diferite.
! Smochinele și curmalele se hidratează pentru aprox. o oră
Înainte de a fi folosite în reteţă se clătesc foarte bine.
! Apa în care au stat la hidratat nu se foloseşte.
Pasul 1
Se pregătește blatul astfel:
-se mărunțesc migdalele la blender, în funcție de cât de fin dorim să fie blatul;
-se procedează la fel cu smochinele și curmalele, până când obținem o pastă fină;
-se amestecă toate ingredientele și se obține o pastă lipicioasă și consistentă.
Pasul 2
-se pregătesc 3 forme de tort de dimensiuni diferite (de preferat, cu inel detașabil);
-formele se tapetează cu hârtie de copt;
-se repartizează blatul și se modelează în fiecare formă, cu ajutorul degetelor sau al unei linguri;
Pasul 3
Se prepară crema de portocale:
-introducem în blender caju-ul, împreună cu sucul de portocale, uleiul de cocos și mierea;
-se adaugă uleiul esențial de citrice și restul de 100 g de curmale.
Pasul 4
Modelăm uniform 2/3 din crema de portocale în fiecare formă de tort, după care le lăsăm la rece pentru aprox. 20-30 min.
Pasul 5
-restul de 1/3 din cremă se pune la blender cu afinele congelate, formând al doilea strat de cremă;
-uniformizăm și acest strat în fiecare formă de tort, cu ajutorul unei spatule.
Pasul 6
Ornăm cu fulgi de migdale și afine, având grijă ca formele cele mai mari să fie ornate doar pe margini, pentru a le suprapune ulterior.
Pasul 7
Lăsăm toate formele la congelator pentru câteva ore, după care le scoatem din inelele de tort și le suprapunem.
Recomandabil este să scoateți tortul de la rece cu cel puțin 30 min. înainte să fie tăiat.
Pentru un tort simplu, într-un singur strat, înjumătățiți cantitățile!
Poftă bună!
Ioana şi Laur, Republica BIO
Copyright Republica BIO
Completează adresa ta de email şi descarcă materialele.
Îţi vom trimite ocazional şi veşti de la noi.