Vezi sidebar
info-rimage:
size: 1024x1024
format: pjpg
responsive_height:
ultra_responsive_height:
min_height:
parallax_type:
height:
scale_perspective:
info-rimage: END
Citește despre Mierea de Manuka MANUKA LAB, lansată și în România - 100% pură, cu origine garantată și certificată, din Noua Zeelandă
04.03.2020
Ruxi Comsa
603 vizualizări

Proaspăt intrată pe piața din România, MANUKA LAB se bucură de o largă recunoaștere internațională, numărându-se printre mărcile de încredere în ceea ce privește garanția calității sale și certificările de care dispune, care îi atestă bioactivitatea și autenticitatea. În cele ce urmează, vom vorbi despre ce este MANUKA LAB, de unde este recoltată această miere și care sunt beneficiile consumului de miere MANUKA LAB.

Beneficiile acestui super-aliment sunt cunoscute în întreaga lume. Având peste 44 de utilizări, mierea de Manuka este unul dintre cele mai eficiente produse din lume pentru stimularea imunității, având rol antibacterian, antiviral, antiinflamator și antioxidant. Datorită acestor proprietăți extraordinare, ne poate proteja de unii dintre cei mai puternici agenți patogeni, de la bacterii la viruși periculoși.

 

De unde este recoltată mierea MANUKA LAB?

 

În ceea ce privește metodele de recoltare a mierii de Manuka, aflăm că aceasta este obținută de la albinele care polenizează florile arbuștilor de Manuka (Leptospermum scoparium), aceștia fiind o specie botanică nativă Noii Zeelande. Acești arbori înfloresc doar 2-6 săptămâni pe an. Productia de miere de Manuka are loc doar în regiuni în care există un număr suficient de mare de arbuști de Manuka, pentru ca albinele să aibă acces la florile acestora în acest interval limitat de timp când ele ajung la maturitate.

Unele zone din regiunea East Cape, de unde se recoltează mierea MANUKA LAB, sunt greu accesibile ca urmare a sălbăticiei vegetației, motiv pentru care accesul se face cu elicopterul. Faptul că stupii sunt situați în aceste zone nepoluate, nepopulate, cu floră sălbatică face posibil ca MANUKA LAB să producă mierea de Manuka premium, rară și certificată, pe care această marcă o comercializează.    

 

Mierea de Manuka MANUKA LAB - Video Republica BIO

 

Despre MANUKA LAB și beneficiile ei

 

Mierea marca MANUKA LAB are multiple beneficii, fiind pură, cu origine garantată și certificată, de proveniență din Noua Zeelandă. Această miere de Manuka este recoltată din flora sălbatică, din zone izolate și greu accesibile ale regiunii East Cape. Este certificată pentru autenticitate și nivel de bioactivitate de laboratoare indepedente, în conformitate cu standardele oficiale ale guvernului Noii Zeelande, cu factor activ MGO certificat.

Despre mierea de Manuka și beneficiile ei există dovezi încă din antichitate. Acest super-aliment este renumit pentru proprietățile sale unice, dovedite în prezent de un mare număr de studii. Utilizarea lui datează de secole, de pe vremea primilor membri ai populației indigene polineziene numită Maori.

Dar adevăratele calități și beneficii ale mierii de Manuka au fost descoperite de către fondatorul MANUKA LAB, pionierul Phil Caskey, care a așezat Noua Zeelanda pe harta lumii ca producător de miere de Manuka. Iată câteva detalii puțin cunoscute despre inovațiile extraordinare ale acestuia și despre istoria producției de miere de Manuka certificată din Noua Zeelandă, recunoscută acum pe plan mondial pentru beneficiile sale unice pentru sănătate:

  • În anii '90 Phil Caskey înființează prima companie specializată în miere de Manuka și face, în premieră, primele exporturi.
  • În 1998, Phil lucrează împreună cu membri din industria mierii pentru a înființa prima Asociație a Mierii de Manuka, cunoscută astăzi sub numele de UMF® quality system.
  • În 2002 Phil Caskey împreună cu Dr. Peter Molan au brevetat primul pansament cu miere Manuka din lume pentru îngrijirea rănilor.
  • Astăzi compania sa, New Zealand Manuka Group, continuă să inoveze prin noi descoperiri științifice, producând miere de Manuka autentică, testată și certificată, dar și produse cosmetice naturale și tratamente pentru afecțiuni dermatologice.

 

Ce gust are mierea MANUKA LAB?

 

Mierea MANUKA LAB are o aromă distinctă, care poate fi recunoscută instantaneu în comparație cu alte tipuri de miere. Este mai densă ca mierea obișnuită și mai închisă la culoare, având nuanța ambrei. Este dulce și delicioasă, având un gust unic, cu o notă ușor caramelizată.

 

Ce conferă unicitate mierii de Manuka?

 

Deși, după cum am văzut, mierea este folosită din timpuri imemoriale pentru tratarea diverselor afecțiuni, descoperirile cercetătorilor care atestă proprietățile antibacteriene naturale sunt de dată recentă.

Dar nu toată mierea este la fel. Calitatea antibacteriană a mierii depinde de tipul de miere ca și de modul de recoltare. Unele sortimente de miere pot fi de 100 de ori mai puternice decât altele.

Manuka Lab 850+

 

Peroxidul de hidrogen conferă celor mai multe sortimente de miere rolul lor antibiotic. Dar unele dintre acestea, precum mierea de Manuka, au și alți compuși cu calități antibacteriene. Astfel, mierea ce provine din florile arborelui de Manuka, este singura miere care conține metilglioxal, cu puternice proprietăți antimicrobiene. Cu cât concentrația de metilglioxal (MGO) este mai ridicată, cu atât efectul antibiotic este mai puternic. Această concentrație este măsurată cu ajutorul unei scale care indică bioactivitatea mierii, respectiv capacitatea sa antibacteriană. Există un număr de laboratoare indepedente în Noua Zeelandă care pot efectua analize detaliate ale mierii în conformitate cu normele guvernului Noii Zeelande pentru a putea atesta factorul MGO, respectiv această bioactivitate.

 

Ce factor MGO să alegi?

 

Fie că optezi pentru a consuma mierea de Manuka cu scop de întreținere sau terapeutic, te bucuri de o protecție cu spectru larg.

Alege factorul MGO potrivit pentru nevoile tale:

PREVENȚIE ȘI ÎNTREȚINERE

 

SĂNĂTATE

 

MGO 85+

MGO 300+

MGO 525+

MGO 850+

PROTECȚIE, NUTRIȚIE

 

ACTIVITATE ANTIBACTERIANĂ MEDIE

 

ACTIVITATE ANTIBACTERIANĂ RIDICATĂ

 

ACTIVITATE ANTIBACTERIANĂ FOARTE RIDICATĂ

 

Adaugă peste pâine prăjită, cereale pentru micul dejun, clătite, deserturi sau folosește-l ca îndulcitor în ceai, limonadă, smoothie sau alte băuturi răcoritoare.

 

Consumă o lingură sau o linguriță de maxim 4 ori pe zi, ca atare, dizolvată în lichide sau întinsă pe paine. 

 

 

Care sunt beneficiile consumului de miere de Manuka?

 

Beneficiile mierii de Manuka sunt confirmate în ultimii ani ca urmare a unui număr din ce în ce mai mare de studii care încep să susțină efectele afirmate de mii de ani de către medicina tradițională. Iată doar câteva dintre cele mai importante beneficii și utilizări ale acestui super-aliment:

Manuka Lab 525+

 

 1.      Este utilă în tratamentul infecțiilor gastrice și intestinale

 Refluxul gastric, hipoaciditatea sau alte tulburări gastrointestinale pot fi tratate cu ajutorul acestui tip de miere datorită rolului său antibiotic, antiinflamator și antibacterian natural. Ea poate trata multiple afecțiuni digestive și în special cele corelate cu înmulțirea bacteriilor nocive din organism. De fapt, conform unui studiu recent, mierea de Manuka a fost extrem de eficientă în combaterea unei bacterii adesea implicată în tulburările digestive, Clostridium difficile.

Consumul acestui tip de miere poate fi foarte benefic pentru reducerea refluxului gastric și echilibrarea sistemului digestiv prin tratarea dezechilibrelor bacteriene de la nivelul stomacului și intestinelor.

În plus, un studiu a dovedit că poate bloca dezvoltarea unui tip anume de bacterie, Helicobacter pylori, care conduce la ulcer stomacal.

2.      Combate infecțiile stafilococice

 Ați auzit cu siguranță de periculosul și rezistentul la antibiotice Staphylococcus aureus. Utilizarea în exces a antibioticelor a făcut ca unele tulpini de Staphylococcus să devină practic invulnerabile la tratamentele uzuale cu antibiotice. Răspândirea foarte rapidă a acestui agent patogen a făcut ca un mare număr de persoane infectate să necesite tratamente medicale invazive în lupta împotriva acestui microorganism.

Conform unui studiu din 2009 realizat la Cardiff Metropolitan University din SUA, mierea de Manuka acționează asupra genelor acestei bacterii protejându-ne de infecție și tratând îmbolnăvirile.

3.      Stimulează imunitatea

 Un studiu din 2007 (acesta fiind doar unul dintre numeroasele studii pe această temă) arată că celulele sistemului imunitar sunt stimulate de consumul de miere de Manuka. De asemenea, o cercetare efectuată in vitro în 2011 a dovedit că aceasta stopează dezvoltarea bacteriilor streptococice care duc la dureri în gât. 

Nu ar trebui să ne mire atunci de ce ne simțim mai bine după o linguriță de miere de Manuka atunci când suntem răciți sau avem dureri în gât.

 4.      Poate preveni cariile și gingivita

 Mai multe studii arată că acest tip de miere poate preveni și trata gingivita și parodontoza ca urmare a capacității sale antimicrobiene ridicate.

Conform unui studiu din 2004 efectuat în Noua Zeelandă în cadrul Universității Otago, consumul de miere de Manuka sau de produse care o conțin (bomboane etc.) de către participanții la studiu a dus la reducerea cu 35% a sângerărilor gingivale în cazul persoanelor care sufereau de gingivită.

Această miere conține calciu, zinc și fosfor care constituie nutrienți importanți pentru vindecarea afecțiunilor gingivale și întărirea dinților.

 5.      Poate trata sindromul colonului iritabil și bolile inflamatorii intestinale

 Conform unui studiu efectuat pe șoarecii de laborator, consumul regulat de miere de Manuka poate proteja împotriva degradării țesutului intestinal și reduce inflamația.

Astfel, consumul acestui tip de miere, pe lângă faptul că a redus inflamația asociată afecțiunii, a reparat totodată deteriorările celulare și a protejat împotriva altor daune ulterioare.

6.      Combate alergiile

Un studiu realizat în Finlanda a examinat efectele consumului de miere asupra persoanelor care suferă de alergii, iar rezultatele sunt surprinzătoare: o scădere cu 60% a simptomelor, o dublare a numărului de zile fără simptome și o reducere cu 70% a zilelor cu simptome severe, precum și o diminuare a consumului de medicamente antihistaminice cu 50%.

Deși nu există studii realizate în mod specific pe mierea de Manuka, mai multe cercetări pe miere în general arată eficacitatea deosebită a acesteia în combaterea alergiilor. Prin urmare, se poate considera că și mierea de Manuka este utilă în acest sens.

 7.      Poate reduce simptomele fibrozei chistice

 Fibroza chistică este o afecțiune genetică în cazul căreia o anumită proteină nu funcționează adecvat conducând la o producție excesivă de mucus dens care se poate acumula în plămâni și crește riscul de infecții respiratorii.

Un studiu recent arată că mierea de Manuka poate bloca dezvoltarea a două tulpini de bacterii care pot fi în special problematice pentru persoanele care suferă de fibroză chistică, respectiv Pseudomonas aeruginosa și Burkholderia spp.

 8.      Îmbunătățește somnul

 Mierea de Manuka acționează ca un somnifer natural, ajutându-ne să avem un somn odihnitor. Eliberează treptat glicogenul de care avem nevoie pentru funcțiile esențiale ale corpului în timpul nopții.

Există numeroase afecțiuni medicale asociate cu somnul insuficient, printre care boli cardiace, diabet de tip II, infarct și artrită. Deoarece mierea ajută la îmbunătățirea calității somnului, ar putea reduce riscul acestor boli și a numeroase alte afecțiuni corelate.

Puteți adăuga miere într-o cană de lapte cald (studiile confirmă acest remediu tradițional) pe care să o consumați înainte de culcare, deoarece aceasta ajută la eliberarea de melatonină la nivelul creierului care e necesară pentru a vă bucura de un somn profund.

În plus, fenolii din aceasta funcționează ca antioxidanți și diminuează agitația în timpul somnului, scăzând totodată nivelul de stres.

 9. Ajută la digestie

Consumul de miere de Manuka îmbunătățeste digestia și reduce balonarea, deoarece conține un prebiotic important pentru înmulțirea bacteriilor benefice de la nivelul sistemului digestiv.

Deci, nu doar, cum am văzut mai sus, poate combate bacteriile nocive, dar are și grijă de cele utile, ajutând sistemul digestiv să se reechilibreze în mod natural.

10.  Este un energizant natural

 Această miere reprezintă o doză instant de energie pentru organism. Zaharurile conținute sunt în special glucoză și fructoză. Glucoza se absoarbe mai repede, pe când fructoza mai lent, asigurând energie pe o perioadă mai lungă de timp. Însă, pe lângă aceste zaharuri, mierea mai conține și antioxidanți și nutrienți care ajută organismul să absoarbă și să utilizeze optim zaharurile.

Studiile arată că mierea îmbunătățește performanța atletică și recuperarea de după efort, metabolismul glucozei, imunitatea și reduce stresul oxidativ la persoanele active. Prin urmare, dacă depuneți efort sau dacă sunteți obosiți, mierea de Manuka vă poate fi cu adevărat de folos.

Ruxi, Republica BIO
Copyright Republica BIO

Sursele noastre:

  1. Healthline - Promote Oral Health
  2. WebMD - Manuka Honey
  3. Dr.Axe - 11 Proven Manuka Honey Benefits and Uses
  4. NCBI - Antibacterial activity of Manuka honey and its components
  5. Health Benefits of Manuka Honey as an Essential Constituent for Tissue Regeneration
  6. NCBI - Manuka Honey: A Potent Cariostatic Agent
  7. NCBI: Therapeutic Manuka Honey: No Longer So Alternative
  8. PlosOne - Antibacterial activity of varying UMF-graded Manuka honeys
  9. BMC - Antibacterial effect of Manuka honey on Clostridium difficile
  10. Cardif MET - The Effect of Manuka Honey on the Cell Cycle of MRSA
  11. Food Navigator - Boost athletic performance with honey
  12. NCBI - Manuka honey against Helicobacter pylori
  13. NCBI - The effects of manuka honey on plaque and gingivitis: a pilot study
  14. Effect of different doses of Manuka honey in experimentally induced inflammatory bowel disease in rats
  15. NCBI - A 5.8-kDa component of manuka honey stimulates immune cells via TLR4
  16. NCBI - Birch pollen honey for birch pollen allergy--a randomized controlled pilot study
  17. NCBI - Effect of milk-honey mixture on the sleep quality of coronary patients: A clinical trial study

Scrie şi tu un comentariu

Comentariile sunt moderate înaintea publicării.