Vezi sidebar
info-rimage:
size: 1024x1024
format: pjpg
responsive_height:
ultra_responsive_height:
min_height:
parallax_type:
height:
scale_perspective:
info-rimage: END
Borna 7 pe hartă: vitamina B9, suplimentul pentru viitoarele mămici
15.01.2016
Anca Coman
101 vizualizări

Da, urmează B9, vitamina pe care toate viitoarele mămici ar trebui s-o caute dacă își doresc bebeluși sănătoși.

Vitamina B9 sau acidul folic este o vitamină solubilă în apă. Acesta poate fi și sintetic, creat în laborator, sau natural. Ca și în cazul celorlalte vitamine, este de preferat să consumăm acidul folic în forma sa naturală, deoarece se absoarbe mult mai bine decât cel artificial. Avem nevoie de vitamina B9 pentru numeroase funcții ale corpului nostru, cum sunt diviziunea celulară și formarea de celule noi. Acidul folic joacă un rol important în producerea de celule albe, de celule roşii şi în sinteza ADN-ului. Din acest motiv, femeile însărcinate au nevoie să obțină cantităţi mari de acid folic din alimentație.

Nu doar mama are nevoie de acid folic, ci și fătul. Acidul folic previne apariţia defectelor de tub neural la făt. Tubul neural se dezvoltă în timp în creierul şi coloana vertebrală ale noului-născut. Încă un motiv întemeiat ca gravidele să consume o cantitate adecvată de acid folic. De fapt, dacă plănuiești să rămâi însărcinată e bine să te asiguri că alimentația ta include o doză suficient de mare de vitamina B9. E bine să consulți un medic pentru a afla cu exactitate de cât ai tu nevoie.

Iată principalele surse naturale de vitamina B9 în ordine crescătoare:

10. Portocale (100 de grame asigură 10% din doza zilnică recomandată)

Portocalele se află de fapt la egalitate cu rodiile:

9. Rodia (100 de grame asigură 10% din doza zilnică recomandată)

8. Mango (100 de grame asigură 11% din doza zilnică recomandată)

7. Avocado (100 de grame asigură 20% din doza zilnică recomandată)

6. Broccoli preparat termic (100 de grame asigură 27% din doza zilnică recomandată)

5. Salată Cos sau Romaine (100 de grame asigură 34% din doza zilnică recomandată)

4. Sparanghel preparat termic (100 de grame asigură 37% din doza zilnică recomandată)

3. Fasole mung preparată termic (100 de grame asigură 39% din doza zilnică recomandată)

2. Linte preparată termic (100 de grame asigură 45% din doza zilnică recomandată)

1. Spanac crud (100 de grame asigură 49% din doza zilnică recomandată)

 

Sănătate și mulțumesc, mami!

 

Ruxi, Republica BIO

Sursele mele nealimentare pentru acest material au fost:
http://www.healthaliciousness.com/articles/foods-high-in-folate-vitamin-B9.php

 

Copyright Republica BIO

 

Articole înrudite:

Borna 8 pe hartă: vitamina B12, pentru un creier sănătos

Borna 6 pe hartă: vitamina B6 sau vitamina vieții

 

Vrei să ai tot serialul "Harta Vitaminelor"?

Downloadează acum eBook-ul gratuit:

Completează adresa ta de email şi descarcă materialele.
Îţi vom trimite ocazional şi veşti de la noi.

Scrie şi tu un comentariu

Comentariile sunt moderate înaintea publicării.