Alimente care te ajută să combați răceala
size: 1024x1024
format: pjpg
responsive_height:
ultra_responsive_height:
min_height:
parallax_type:
height:
scale_perspective:
info-rimage: END
Cu toții am experimentat neplăcutele simptome ale răcelii. Am fi făcut orice să scăpam de nas înfundat, dureri de cap sau tuse supărătoare.
Desi exista numeroase medicamente anti-răceală, acestea nu ajuta întotdeauna în procesul de vindecare. Nu degeaba se spune că o răceală tratata cu medicamente se vindeca în 7 zile, iar o răceală netratata trece într-o săptămână. Așadar, daca ne luam după ce se aude și se spune, pare că administrarea de medicamente este, de cele mai multe ori, fară rezultat.
Daca părerile sunt împărțite în ceea ce privește administrarea de medicamente anti-răceală, nu același lucru se spune despre alimentație. Daca mergem pe premiza că o alimentație sănătoasă contribuie la creșterea imunității, atunci putem afirma, cu certitudine, că alimentația are un rol important în combaterea răcelii. Consumul de fructe și legume bogate în vitamina C, administrarea de ceaiuri îndulcite cu miere naturala, consumul de ghimbir sunt câteva din recomandările specialiștilor când vine vorba de răcelile specifice sezonului rece.
Ți-am pregătit un material informativ despre cele mai indicate alimente în lupta cu simptomele neplăcute ale răcelii și gripei. Te invităm să urmărești materialul de mai jos și să acționezi corect atunci când răceală iți calca pragul casei.
Scad inflamația
Pește gras
Este bogat în acizi grași Omega 3 care contribuie la reducerea inflamației.
Ceai verde
Calmează gâtul iritat și are proprietăți naturale de combatere a răcelii și a gripei.
Apă
Reduce congestia nazală și previne deshidratarea.
Supă de pui
Previne deshidratarea și are un efect ușor anti-inflamator.
Distrug germenii
Ghimbir
Are ușoare efecte analgezice și combate anumite tipuri de viruși.
Usturoi
Este antimicrobian și stimulează imunitatea.
Ulei de măsline
Reduce inflamația și calmează durerea.
Miere
Este antivirală, antibacteriană și antifungică.
Stimulează imunitatea
Citrice
Conțin vitamina C care este esențială în caz de răceală și gripă.
Condimente
Calmează tusea, reduc congestia nazală și au proprietăți antibacteriene.
Fructele de pădure
Conțin foarte mulți antioxidanți activi care sunt utilizați de sistemul imunitar în combaterea îmbolnăvirilor.
Lapte
Conține vitamina D și poate avea efecte pozitive asupra sistemului imunitar.
Nutriția adecvată
Legume
Betacarotenul este esențial pentru menținerea unui sistem imunitar puternic.
Brânza
Conține acid linoleic conjugat care stimulează în mod natural imunitatea.
Pâine prăjită
Alimentele cu un conținut bogat în carbohidrați ajută la stabilizarea digestiei.
Banane și mere
Sunt bogate în vitamine și minerale și sunt ușor digerabile.
Ruxi şi Laur, Republica BIO
Copyright Republica BIO
Completează adresa ta de email şi descarcă materialele.
Îţi vom trimite ocazional şi veşti de la noi.
TAG-uri: