Vezi sidebar
info-rimage:
size: 1024x1024
format: pjpg
responsive_height:
ultra_responsive_height:
min_height:
parallax_type:
height:
scale_perspective:
info-rimage: END
Alimente care te ajută să combați răceala
13.03.2020
Ruxi Comsa
454 vizualizări

Cu toții am experimentat neplăcutele simptome ale răcelii. Am fi făcut orice să scăpam de nas înfundat, dureri de cap sau tuse supărătoare.

Desi exista numeroase medicamente anti-răceală, acestea nu ajuta întotdeauna în procesul de vindecare. Nu degeaba se spune că o răceală tratata cu medicamente se vindeca în 7 zile, iar o răceală netratata trece într-o săptămână. Așadar, daca ne luam după ce se aude și se spune, pare că administrarea de medicamente este, de cele mai multe ori, fară rezultat.

Daca părerile sunt împărțite în ceea ce privește administrarea de medicamente anti-răceală, nu același lucru se spune despre alimentație. Daca mergem pe premiza că o alimentație sănătoasă contribuie la creșterea imunității, atunci putem afirma, cu certitudine, că alimentația are un rol important în combaterea răcelii. Consumul de fructe și legume bogate în vitamina C, administrarea de ceaiuri îndulcite cu miere naturala, consumul de ghimbir sunt câteva din recomandările specialiștilor când vine vorba de răcelile specifice sezonului rece.

Ți-am pregătit un material informativ despre cele mai indicate alimente în lupta cu simptomele neplăcute ale răcelii și gripei. Te invităm să urmărești materialul de mai jos și să acționezi corect atunci când răceală iți calca pragul casei.

 

Cum să ai un somn mai odihnitor - Video Republica BIO

 

Scad inflamația

Peste

Pește gras

Este bogat în acizi grași Omega 3 care contribuie la reducerea inflamației.

Ceai verde

Ceai verde

Calmează gâtul iritat și are proprietăți naturale de combatere a răcelii și a gripei.

Apă

Apă

Reduce congestia nazală și previne deshidratarea.

Supă de pui

Supă de pui

Previne deshidratarea și are un efect ușor anti-inflamator.

Distrug germenii

Ghimbir

Ghimbir

Are ușoare efecte analgezice și combate anumite tipuri de viruși.

Usturoi

Usturoi

Este antimicrobian și stimulează imunitatea.

Ulei de măsline

Ulei de măsline

Reduce inflamația și calmează durerea.

Miere

Miere

Este antivirală, antibacteriană și antifungică.

Stimulează imunitatea

Citrice

Citrice

Conțin vitamina C care este esențială în caz de răceală și gripă.

Condimente

Condimente

Calmează tusea, reduc congestia nazală și au proprietăți antibacteriene.

Fructele de pădure

Fructele de pădure

Conțin foarte mulți antioxidanți activi care sunt utilizați de sistemul imunitar în combaterea îmbolnăvirilor.

Lapte

Lapte

Conține vitamina D și poate avea efecte pozitive asupra sistemului imunitar.

Nutriția adecvată

Legume

Legume

Betacarotenul este esențial pentru menținerea unui sistem imunitar puternic.

Brânza

Brânza

Conține acid linoleic conjugat care stimulează în mod natural imunitatea.

Pâine prăjită

Pâine prăjită

Alimentele cu un conținut bogat în carbohidrați ajută la stabilizarea digestiei.

Banane și mere

Banane și mere

Sunt bogate în vitamine și minerale și sunt ușor digerabile.

 

Ruxi şi Laur, Republica BIO
Copyright Republica BIO

Completează adresa ta de email şi descarcă materialele.
Îţi vom trimite ocazional şi veşti de la noi.

TAG-uri:

Scrie şi tu un comentariu

Comentariile sunt moderate înaintea publicării.