Reţetă de muesli cu chipsuri de cocos
size: 1024x1024
format: pjpg
responsive_height:
ultra_responsive_height:
min_height:
parallax_type:
height:
scale_perspective:
info-rimage: END

8 porții
Ingrediente:
- 150 g chipsuri BIO de cocos – vedeta rețetei noastre
- 150 g nuci – noi am folosit un mix de caju și migdale, dar poți opta pentru orice fel de nuci, toate merg de minune
- 65 g fructe uscate – precum stafide sau afine, însă la fel de bine poți să folosești și fructele uscate favorite
- 1 lingură de goji uscate
- semințe – foarte sănătoase pentru organism:
- 1 lingură semințe de dovleac
- 1 lingură semințe de floarea soarelui
- 1 lingură semințe de in
- 2 linguri semințe de chia
Mod de preparare:
Începem prin a prăji ușor chipsurile de cocos. Le punem într-o tigaie la foc mediu, fără ulei. Ai mare grijă să nu le arzi, altfel va trebui să o iei de la capăt. Durează un minut până devin ușor aurii, moment în care își intensifică dulceața și aroma. Când sunt gata, scoate-le pe o farfurie.
Acum, trecem la nuci. Le spargem într-un mojar, apoi le prăjim ușor, la fel ca pe fulgii de cocos, cu atenție să nu le ardem. La final, le scoatem pe o farfurie și le lăsăm să se răcească.
Când avem chipsurile de cocos și nucile gata, le amestecăm cu restul ingredientelor într-un bol mare. Mixul rezultat poate fi pus într-un borcan mare de sticlă.
Dacă vei păstra acest amestec într-un recipient sigilat în frigider, îl vei putea consuma în termen de maxim 6 luni.
Se poate servi cu lapte vegetal sau iaurt grecesc și fructe de pădure pentru micul dejun sau ca un topping sănătos pentru diverse rețete.
Diana, Republica BIO
Copyright Republica BIO
Republica BIO
Artizani de sănătate
TAG-uri:









