Reţetă de muesli cu chipsuri de cocos
size: 1024x1024
format: pjpg
responsive_height:
ultra_responsive_height:
min_height:
parallax_type:
height:
scale_perspective:
info-rimage: END
8 porții
Ingrediente:
- 150 g chipsuri BIO de cocos – vedeta rețetei noastre
- 150 g nuci – noi am folosit un mix de caju și migdale, dar poți opta pentru orice fel de nuci, toate merg de minune
- 65 g fructe uscate – precum stafide sau afine, însă la fel de bine poți să folosești și fructele uscate favorite
- 1 lingură de goji uscate
- semințe – foarte sănătoase pentru organism:
- 1 lingură semințe de dovleac
- 1 lingură semințe de floarea soarelui
- 1 lingură semințe de in
- 2 linguri semințe de chia
Mod de preparare:
Începem prin a prăji ușor chipsurile de cocos. Le punem într-o tigaie la foc mediu, fără ulei. Ai mare grijă să nu le arzi, altfel va trebui să o iei de la capăt. Durează un minut până devin ușor aurii, moment în care își intensifică dulceața și aroma. Când sunt gata, scoate-le pe o farfurie.
Acum, trecem la nuci. Le spargem într-un mojar, apoi le prăjim ușor, la fel ca pe fulgii de cocos, cu atenție să nu le ardem. La final, le scoatem pe o farfurie și le lăsăm să se răcească.
Când avem chipsurile de cocos și nucile gata, le amestecăm cu restul ingredientelor într-un bol mare. Mixul rezultat poate fi pus într-un borcan mare de sticlă.
Dacă vei păstra acest amestec într-un recipient sigilat în frigider, îl vei putea consuma în termen de maxim 6 luni.
Se poate servi cu lapte vegetal sau iaurt grecesc și fructe de pădure pentru micul dejun sau ca un topping sănătos pentru diverse rețete.
Diana, Republica BIO
Copyright Republica BIO
Exp.pe: 31 01 2025 (68 zile)
TAG-uri: