Vezi sidebar
5 alimente pe care sa le consumi iarna pentru a-ţi proteja pielea
11.01.2017
Razvan Mottok
211 vizualizări

Pielea uscată este un impediment real când vrei să obţii acea strălucire catifelată şi suplă pe care toți căutăm să o avem, nu-i aşa?

În plus, este frustrant pentru femei atunci când încearcă să se macheze și poate fi o adevărată problemă pentru bărbați atunci când se bărbieresc... Auci!

Crezi sau nu, pielea uscată este nesănătoasă pentru tine. Celulele pielii mor în fiecare moment ca și restul celulelor noastre. Aceste celule moarte tind să se acumuleze pe stratul superior al pielii, ceea ce, printre altele, o impiedică să respire. Iar asta poate duce la erupții cutanate, iritații și alte probleme și neplăceri. În timp ce un exfoliant poate ajuta și este recomandat a se folosi săptămânal, e bine să ai grijă de la bun început ca pielea ta să nu fie uscată.

Daca faci exerciţii in aer liber sau dacă ieşi mult afară în timpul iernii, riscul de deshidratare și uscare este şi mai mare, aşa că preocupă-te şi mai mult de îngrijirea pielii. Chiar dacă soarele de iarnă poate să se ascundă deseori de noi, razele lui încă trec prin stratul de nori și în combinaţie cu aerul rece îti pot creea mari probleme la nivelul pielii.

Din fericire, așa cum o face întotdeauna, natura ne oferă remedii pentru orice, inclusiv pentru pielea uscată. Țineți minte că o dietă sănătoasă, în general, și evitarea alcoolului (care usucă pielea), sunt la fel de importante.

Și cum cea mai bună grijă vine din interior, iată cinci alimente pe care dacă le consumi în mod regulat vei putea preveni si trata în mod natural deshidratarea pielea și îi vei menține sănătatea la superlativ:

5 alimente pe care sa le mănânci iarna pentru a-ţi proteja pielea - Video Republica BIO

Măsline

Masline

• Ajută la hrănirea pielii cu grăsimi nesaturate sănătoase

• Au beneficii anti-îmbătrânire.

• Uleiul de măsline este bogat în vitamina E, este un nutrient puternic şi ajută la tratarea și prevenirea uscării pielii.

Nuca de cocos

Nuca de cocos

Nuca de cocos este un aliment minune pentru aproape orice şi este bogată în grăsimi sănătoase, care ajută pielea să strălucească de sănătate

• Grăsimile din nuca de cocos ajută la hidratare şi la prevenirea acneei datorită proprietăţilor antibacteriene și anti-fungice

Avocado

Avocado

• Este un aliment miraculos pentru pielea uscată

• Conține potasiu, vitamina B, vitamina E şi proteine ceea ce ajută la hidratarea şi protejarea pielii, dându-i un aspect tineresc

• Este unul dintre cele mai bune alimente anti-îmbătrânire

Fulgi de ovăz

Fulgi de ovaz 

• Joacă un rol important în prevenirea și tratarea uscăciunii pielii, a erupțiilor cutanate și chiar a acneei.

• Conțin o cantitate mare de antioxidanti, vitamine și minerale care îmbunătățesc sănătatea pielii.

• Fibrele din fulgii de ovaz ajută la îndepărtarea celuleor moarte şi previne roşeaţa, atunci când este aplicat direct pe piele

Cartofi dulci

Cartofi dulci 

• Sunt o sursă uimitoare de vitamina A, care ajută la păstrarea umidităţii, conferă pielii o strălucire sănătoasă și o protejează împotriva deteriorării.

• Vitamina C din cartofii dulci ajută la îmbunătățirea calităţii pielii și îţi protejează organismul împotriva răcelilor de iarnă. Iată aici o rețetă ușoară pentru a prepara cartofii dulci.

 

Să te simți bine în pielea ta!

 

Copyright Republica BIO

 

Surse foto: www.pixabay.com, www.freepik.com

 

TAG-uri:

Scrie şi tu un comentariu

Comentariile sunt moderate înaintea publicării.