Cartofii au un conținul bogat de apă (până la 75%), sodiu, fosfor, calciu, vitamina A, niacin, vitamina C, acid pantotenic, hidrați de carbon, magneziu, mangan, cupru, sulf, dar și cantități mici de acid malic și acid citric. Bine de știut este că 1 kg de cartofi asigură organismului 800 de kcal.
- Ajută la controlul tensiunii arteriale
- Reglează tranzitul intestinal
- Au efect de întinerire
- Mențin oasele sănătoase
- Au efect antiinflamator
- Cartoful te scapă foame!
- Bun pentru sănătatea rinichilor și a inimii
- Înlocuitor cu succes al pâinii în regimul alimentar al diabeticilor
173 g
Calorii: 161 | Indice glicemic: ridicat
Cantitate |
% DZR |
Densitate |
173 g
Calorii: 161 | Indice glicemic: ridicat
Proteine |
4.32 g |
9 |
Carbohidraţi |
36.59 g |
16 |
Grăsimi |
0.22 g |
0 |
Fibre |
3.81 g |
14 |
Calorii |
160.89 |
9 |
Laur, Republica BIO
Copyright Republica BIO
Sursa: