Cartofi dulci la cuptor cu ulei de măsline şi rozmarin
size: 1024x1024
format: pjpg
responsive_height:
ultra_responsive_height:
min_height:
parallax_type:
height:
scale_perspective:
info-rimage: END
Despre vitamina C se tot vorbește acum în sezonul rece. Despre ce să le mai pui pe masă la copii, la fel, se vorbește și se tot întreabă. Încercăm să te ajutăm cu rețete simple, gustoase și sănătoase, cum e cea de azi, care combină puterea nutritivă a cartofilor dulci și conținutul lor de vitamina C, cu gustul bun și dulce, preferat de copii.
Cartofii dulci sunt o sursă uimitoare de vitamina A, care ajută la păstrarea umidităţii pielii şi îi conferă o strălucire sănătoasă protejând-o totodată împotriva deteriorării. Iarna, când și tu și cei mici petreceți mult timp la joacă prin zăpadă, aerul rece poate usca pielea la fel de mult ca și soarele verii.
Vitamina C din cartofii dulci îţi protejează organismul împotriva răcelilor.
Iată reţeta simplă de cartofi dulci la cuptor, gata în 45 de minute:
Ingrediente (pentru 4 persoane):
Preparare:
Toacă usturoiul şi jumătate din rozmarin şi pune-le deoparte, într-o lingură de ulei de măsline.
Cartofii tăiaţi îi amesteci cu ulei de măsline extravirgin, cu jumătate din rozmarin, sare şi piper şi îi dai la copt timp de 20 de minute în cuptorul încins la 190 grade C.
Adaugă apoi usturoiul şi restul de rozmarin şi lasă-i în continuare la copt, circa 15 minute, până ce cartofii devin moi la interior.
(click pe imagine pentru o rezoluţie mai mare)
Copyright Republica BIO
Completează adresa de email şi descarcă reţeta:
Completează adresa ta de email şi descarcă materialele.
Îţi vom trimite ocazional şi veşti de la noi.
TAG-uri: