Noodles vegani cu tofu, cocos și lime
size: 1024x1024
format: pjpg
responsive_height:
ultra_responsive_height:
min_height:
parallax_type:
height:
scale_perspective:
info-rimage: END
Ingrediente pentru tăiței
- 1 cutie de 400 ml lapte de cocos
- 2 pachete Shirataki noodles
- 4 linguri cu semințe de susan
- sucul și coaja de la 1 lime
- ¼ lingurițe pudră de ghimbir
- ¼ lingurițe fulgi de ardei roșu
- un vârf de cuțit de sare
Ingrediente pentru tofu
- 365-400 g tofu
- 4 linguri de tamari
- 1 lingură de ulei de măsline
- ¼ linguriță piper cayenne (sau pudră de adrei iute, după preferință)
Mod de preparare
- Încălzește cuptorul la 180°C.
- Scurge tofu și presează pentru a înlătura excesul de umiditate.
- Amestecă tamari, uleiul de măsline și piperul cayenne. Într-un vas puțin adânc, aranjează cuburile de tofu într-un singur strat și toarnă amestecul peste tofu. Întoarce cuburile de tofu de câteva ori, astfel încât să fie acoperite uniform.
- Așează bucățile de tofu pe o foaie de copt și bagă-le la cuptor timp de 20-25 de minute.
- În timp ce tofu se coace, scurge și clătește tăițeii. Pune-i apoi într-o tigaie la foc mediu împreună cu restul ingredientelor din lista de mai sus (vezi ingrediente pentru tăiței) și amestecă până se întrepătrund bine toate ingredientele și aromele. Acoperă parțial și gătește timp de aproximativ 10 minute, apoi redu focul și continuă să gătești încă 10 minute.
- Odată ce tofu este gata, oprește și focul la tăiței. Apoi lasă totul să se răcească câteva minute înainte de a pune în farfurii.
- Ornează cu coajă de lime, fulgi de ardei roșu, microalge sau/și semințe de susan.
Poftă bună!
Diana, Republica BIO
Copyright Republica BIO
Sursa: Meat Free Keto
TAG-uri: