Vezi sidebar
Grădina Republicii BIO sărbătorește Ziua Pământului
22.04.2016
Ruxandra Comsa
154 vizualizări

În fiecare an, în ziua de 22 aprilie se sărbătorește Ziua Pământului, ziua în care s-a născut mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător. 

Ziua Pământului a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care il arată față de mediu. Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 milioane de cetățeni americani, în marea lor majoritate tineri și foarte tineri.

După 2 decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de țări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorința de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre.

În anul 2009, Organizația Națiunilor Unite a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ și expresie comună a dorinței tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat și mai verde.

Anul acesta, România marchează aniversarea printr-un act de importanță majoră. Potrivit Mediafax, de Ziua Pământului, țara noastră este reprezentată la New York, unde se alătură celor aproape 170 de alte ţări care semnează acordul de la Paris cu privire la schimbările climei. Ca urmare, România va colabora de-acum pentru a opri creşterea temperaturii mediului cu încă 2 grade Celsius, spune un reprezentant al guvernului României pe pagina de facebook oficială.

E o inițiativă pe care și noi, care suntem preocupați de ceea ce se întâmplă cu mediul, de sănătatea noastră și a copiilor noștri și de supraviețuirea ecosistemelor planetei, o îmbrățișăm în tot ce facem. 

Republica BIO crede în importanța practicării agriculturii ecologice și sustenabile și a oricăror acțiuni care susțin un mediu curat și mai puțin poluat.

La final, de ziua Ziua Pământului ne dorim un singur lucru: să-l păstrăm curat, ca să ne țină pe toți sănătoși.

Valorile Republicii BIO se regăsesc astăzi mai mult ca oricând în gândurile spuse și nespuse ale celor care se gândesc azi la planeta care ne susține viața: avem nevoie de un PĂMÂNT CURAT, pentru a primi înapoi un ROD SĂNĂTOS.

La mulți ani, Terra!

Ruxi, Republica BIO

Surse
Wikipedia
Mediafax

Copyright Republica BIO

Scrie şi tu un comentariu

Comentariile sunt moderate înaintea publicării.