Vezi sidebar
info-rimage:
size: 1024x1024
format: pjpg
responsive_height:
ultra_responsive_height:
min_height:
parallax_type:
height:
scale_perspective:
info-rimage: END
Uleiul de cocos ecologic Republica BIO este din nou pe rafturile magazinului online!
25.05.2015
Razvan Mottok
76 vizualizări

Nu doar arată bine, pentru că după aprecierile celor care l-au încercat la prima ediţie a Veg Fest, unde l-am şi prezentat, e probabil cel mai bun ulei de cocos bio de pe piaţă în momentul acesta. Şi ne bucurăm de asta, pentru că alegerea lui a fost rezultatul unor căutări întinse pe mai multe luni de zile, cu multe încercări şi răzgândiri.

Da, suntem pricinoşi, exigenţi şi perfecţionişti, cei care ne cunosc ştiu deja lucrurile astea, fie că ne sunt clienţi, fie că ne sunt parteneri. Aşa că e lesne de înţeles că nu puteam aduce şi prezenta sub marca Republica BIO decât un ulei de cocos excelent: extravirgin, presat la rece, ecologic, tocmai din Sri Lanka, perla Oceanului Indian.

Atât cu lauda de sine, se ştie că miroase a altceva decât a ulei de cocos. Şi pentru că beneficii şi reţete găsiţi o mulţime pe website-ul Uleiului de cocos Republica BIO, voi scrie aici câteva dintre multele întrebuinţări pe care le are el în bucătărie şi cosmetică.

În bucătărie

Nu-şi modifică proprietăţile, nu oxidează atunci când este încălzit la temperaturi mari, fie în tigaia pentru prăjit, fie în tava de copt.

Este nelipsit în reţetele raw-vegane şi vegetariene.

Merge turnat în cafea sau în ceai, în loc de lapte.

Înlocuieşte untul, putând fi foarte simplu consumat pe o felie de pâine integrală, chiar fără gluten!

Înlocuieşte majoritatea uleiurilor pentru prăjit, datorită punctului de fum ridicat, la 180 grade Celsius.

Adăugat în shake-urile proteice sau în smoothies, creşte absorbţia proteinelor, vitaminelor şi nutrienţilor. Şi le completează cu ale lui.

Potrivit pentru prepararea batoanelor nutritive, proteice şi energizante sau a gustărilor sănătoase dintre mese.

Glazurează perfect prăjiturile reci pregătite pentru desert.

Merge mai bine decât clasicul ulei pentru a lega o maioneză sănătoasă.

Întins pe tocătorul de lemn, îl impermeabilizează şi împiedică instalarea şi înmulţirea bacteriilor.

O băutură nutritivă pe bază de ulei de nucă de cocos poate fi şi un bun sirop de tuse, expectorant, sau contra durerilor de gât. 

În cosmetică

Spală faţa mai bine decât un săpun, mulţumită capacităţilor antimicrobiene ale acidului lauric. Îl puteţi încorpora într-o reţetă de săpun făcut în casă.

Curăţă foarte bine dinţii, dacă este adăugat într-o reţetă de pastă de dinţi preparată în casă, cu ulei vegetal de mentă şi praf de copt.

Bun pentru un masaj care catifelează pielea.

Tratează vergeturile rămase după sarcină şi lăuzie sau după pierderea în greutate, dacă este aplicat local, cu masaj pe zonele afectate.

Este un bun hidratant şi calmant pentru pielea arsă de soare.

Bun balsam pentru păr, dacă după baie se masează cu el părul şi apoi se clăteşte. Funcţionează chiar şi împotriva mătreţii sau, mai rău, a gumei de mestecat lipită de firele de păr!

Împotriva călcâielor crăpate sau cicatricilor lăsate de rănile superficiale, în locul cremelor reparatoare din farmacii.

Tratează infecţiile cu ciuperci, chiar şi candida, folosit ca unguent local.

Funcţionează ca tratament împotriva păduchilor. Îi alungă cu stil!

Calmează mâncărimea cauzată de muşcăturile insectelor, dacă este aplicat în locul cremelor pline de chimicale şi cortizon.

Întins pe buze, înlocuieşte balsamul din farmacii.

Merge chiar şi într-o reţetă pentru un detergent de rufe preparat în casă.

Poate fi un bun emolient şi calmant pentru piele, înainte şi după bărbierit.

Amestecat cu puţină sare grunjoasă sau puţin zahăr brun, se transformă într-un foarte bun exfoliant.

Masat bine până este absorbit de pielea afectată de celulită, pentru un efect anticelulitic mult mai sănătos decât alte creme.

Amestecat cu câteva ingrediente simple, poate fi un deodorant natural, discret şi eficient.

Îmblânzeşte urmele lăsate de oboseală în jurul ochilor, aplicat ca o mască pentru conturul ochilor. Ba mai mult, poate fi şi un bun demachiant.

 Şi acum că v-am convins, dacă mai era nevoie, că uleiul de cocos nu trebuie să vă lipsească de pe rafturile cămăruţei răcoroase de-acasă, nu pot să nu vă spun şi de unde să-l comandaţi. Aşa cum v-am obişnuit, mâine îl şi primiţi.

Scrie şi tu un comentariu

Comentariile sunt moderate înaintea publicării.