Vezi sidebar
info-rimage:
size: 1024x1024
format: pjpg
responsive_height:
ultra_responsive_height:
min_height:
parallax_type:
height:
scale_perspective:
info-rimage: END
Video: copilul toxic
16.01.2015
Razvan Mottok
74 vizualizări

 

Penelope Jagessar Chaffer este o mamă care a trecut printr-o pierdere de sarcină cauzată de pesticidele şi de substanţele toxice pe care organismul ei le-a înmagazinat de-a lungul vieţii. Ea decide să dezvăluie lumii, într-un film, pericolele la care sunt expuşi cei mici, chiar în mediul acela în care îi credem a fi în siguranţă, în pântecul mamei. Îl puteţi urmări mai jos, în articol.

Atrazina, sună cunoscut? Este o substanţă pesticidă care contaminează apa freatică şi potabilă. Atrazina generează consecinţe dezastruoase, producând dezechilibru hormonal, la femei şi la bărbaţi.

Bisfenol A, sau BPA, sună cunoscut? Şi despre el este vorba. Pentru că se regăseşte în multe dintre biberoanele şi accesoriile din plastic cu care ne creştem copiii odată ce i-am adus pe lume. BPA este un hormon puternic, care poate fi folosit in terapia hormonală la menopauză. El este acum interzis în Europa şi în Statele Unite la fabricarea biberoanelor şi a cănilor de băut ale copiilor mici.

Şi alte substanţe periculoase trec prin placentă direct in organismul fătului. Printre ele DES (Diethylstilbestrol - un estrogen care afecteaza glandele endocrine), PCB (Polychlorinated Biphenyl - fluid cu aplicaţii tehnice, toxic pentru mediu), DDT (dichlorodiphenyltrichloroethane - o otravă, un insecticid folosit in agricultură).

Pielea este organul uman prin care multe substanţe chimice, toxice, acei conservaţi cu care sunt fabricate produsele cosmetice de îngrijire personală sau de înfrumuseţare ne intră cu uşurinţă în corp.

La femei pericolul este mare, pentru că ele ne poartă în pântecele lor copiii nenăscuţi. Copii, care timp de 9 luni primesc, împreună cu hrana indispensabilă pentru dezvoltare, o mulţime de otrăvuri pe care organismul mamei le-a primit ani de-a rândul şi de cele mai multe ori continuă să le primească pe toată perioada sarcinii.

La bărbaţi este puţin mai simplu, dar la fel de îngrijorător pentru că are legătură tot cu copiii. Aceleaşi substanţe intră in corp şi sunt responsabile pentru scăderea fertilităţii. Cei care lucrează în agricultură sunt cei mai expuşi. Dar substanţele toxice au drumul lor de multe ori prin apa de băut, prin care îi afecteată şi pe ceilalţi: chloropicrina, un ierbicid folosit în agricultură, iniţial folosit în război ca gaz otrăvitor.

Urmăriţi prezenarea de mai jos, susţinută de Penelope Jagessar Chaffer împreună cu Tyrone Hayes, reputat biolog american şi profesor la Universitatea din California.

 

Sursa: TEDTyrone Hayes + Penelope Jagessar Chaffer: The toxic baby

 

Răzvan, Republica BIO 

Copyright Republica BIO

Scrie şi tu un comentariu

Comentariile sunt moderate înaintea publicării.