Vezi sidebar
Rețetă simplă de exfoliant pentru ten uscat. Miniserie cu ulei de cocos, de Sibel Grigore
09.03.2016
Razvan Mottok
1.040 vizualizări
Ca și în articolul precedent, cel în care îți recomandam prima rețetă de exfoliant, pentru ten gras și acneic, o să reiau motivele pentru care tenul tău are nevoie de exfoliere, pe lângă cea naturală, pe care o face singur. 
Dacă folosești frecvent produse de machiaj, și nu faci și tu însăți curățarea prin exfoliere, vei vedea fie că nu reușești să mai întinzi bine fondul de ten, fie că vor rămâne urme după aplicare, fie că ți se descuamează pielea feței și astfel machiajul nu-ți va fi uniform.
Sunt trei tipuri mari de ten, cele mai întâlnite, iar exfolierea o vei face în funcție de felul tenului tău:
  • Tenul uscat, deshidratat, matur: o dată pe săptămână
  • Tenul normal, mixt: de 2 ori pe săptămână
  • Tenul gras, cu coșuri: de 2 sau 3 ori pe săptămână

Așa cum îți spuneam, nu te teme că vei face “prea multă exfoliere”. După o anumită perioadă de timp îți vei da seama singură când ai nevoie să urmezi acest procedeu, doar prin atingerea tenului.

Astăzi îți dezvălui cea de-a doua rețetă din miniseria mea. Este la fel de usor de preparat. Are la bază tot uleiul de cocos ecologic, extra-virgin și un ingredient de prin bucătăria ta.

 2. Ulei de cocos bio cu ovăz, exfoliant pentru tenul uscat sau normal

Rețeta de azi este cu ovăz măcinat. Poți măcina fără probleme aproximativ 50g de ovăz pe care îl poți păstra într-un recipient de sticlă, cu capac. Te sfătuiesc să îl macini cât mai fin, pentru a fi mai blând și a nu te deranja atunci când vei masa pielea feței cu exfoliantul preparat, la clătire.

Ingrediente:

  • O linguriță de ovăz, pe care îl macini fin.  Este bogat în antioxidanți și reduce inflamația și roșeața pieleii; în plus, hidratează foarte bine tenul). În combinație cu uleiul de cocos, și el hidratant, ovăzul face minuni.
  • O linguriță de ulei de cocos ecologic.

Mod de preparare și instrucțiuni de exfoliere:

  • Amestecă uleiul de cocos bio și ovăzul măcinat fin într-un recipient de sticlă.
  • Aplică exfoliantul pe tenul curat, fără machiaj, prin masare ușoară cu mișcari circulare, ascendente.
  • Clătește apoi cu apă din abundență și aplică o cremă hidratantă ecologică. Sau ulei de cocos ecologic presat la rece. Cum spuneam și data trecută, este hidratant și lasă pielea catifelată.

 

Dacă ți-a plăcut și azi rețeta mea, spune-mi părerea ta chiar aici.

 

Sibel Grigore, cosmetician

Copyright Republica BIO

 

Scrie şi tu un comentariu

Comentariile sunt moderate înaintea publicării.