Brioşă exfoliantă pentru corp şi câteva sfaturi utile de îngrijire a pielii, de Sibel Grigore
size: 1024x1024
format: pjpg
responsive_height:
ultra_responsive_height:
min_height:
parallax_type:
height:
scale_perspective:
info-rimage: END
În dimineaţa asta am avut poftă de o cafea dulce cu lapte. Şi pentru că-mi place să o fac la filtru, îmi rămâne mereu zaţul, pe care de obicei îl arunc. Citisem de curând un articol despre multele proprietăţi ale lui, printre care acela de bun exfoliant al pielii. Aşa mi-a venit ideea unei reţete extrem de simple. Doar în 2 minute am reuşit să obţin un exfoliant organic pentru corp, care îndepărtează celulele moarte, dar şi hidrateaza pielea în profunzime. Este organic pentru că toate ingredientele sunt certificate organic.
Deja aveţi în casă Uleiul de cocos ecologic de la Republica Bio. Am vorbit despre el foarte mult în ultimul timp şi îl folosesc în fiecare zi. Pe lângă ulei vă mai trebuie zaţul de la cafeaua de dimineaţă si puţină scorţişoară.
Lista ingredientelor este aşadar scurtă:
- O lingură sau două de Ulei de cocos ecologic Republica BIO
- O linguriţă de zaţ de cafea
- Un vârf de cuţit de praf de scorţişoară
- O formă brioşă, din hârtie
Cum se realizează?
Toate ingredientele se amestecă şi se pun în forma de brioşă. Apoi brioşa se ţine la frigider până se întăreşte. Eu vă recomand să o pastrati tot la frigider, dacă nu o folosiţi pe toată dintr-o dată, pentru că altfel se va topi.
Unde o folosiţi? La duş: vă splălaţi, folosiţi brioşa exfoliantă masând pielea, apoi vă clătiţi cu multă apă. La temperatura camerei de baie, dar şi în contact cu corpul, va fi foarte uşor de folosit. Ca un săpun exfoliant care se topeşte exact atunci când aveţi nevoie.
Mi se pare drăgut să o oferiţi şi drept cadou, ca un produs organic “homemade” sau “handmade”, foarte util pentru îngrijirea personală.
Ce ziceţi? A fost simplu?
Şi pentru că multa lume sare peste această etapă a îngrijirii pielii, am să vă prezint şi câteva dintre avantajele exfolierii (discutăm despre pielea de pe tot corpul, inclusiv a feţei):
- Pielea se regenerează la un interval de 28 – 30 de zile. Dar în toata aceasta perioadă trebuie să o ajutăm, pentru ca celulele noi formate să ajungă mai uşor la suprafaţă şi să ofere pielii acea luminozitate pe care o pierdem atunci când nu o exfoliem.
- O dată îndepărtate celulele moarte, pielea rămâne netedă, curată, mai luminoasă şi se poate regenera mult mai uşor.
- Uleiul de cocos hidratează pielea în profunzime şi nu o lasă uscată la final.
- Exfolierea corpului este recomandată de 1 – 2 ori pe săptămână, mai ales înainte de epilare.
- Dacă vorbim de exfolierea tenului, după acest procedeu crema pe care o veţi folosi va intra mult mai uşor in piele. Iar dacă aplicaţi în continuare un fond de ten sau o pudră, nu se vor vedea urmele degetelor, pentru că produsul se va întinde uniform.
- Exfolierea tenului este recomandată in funcţie de tipul de ten, astfel: tenurile uscate şi sensibile – 1 dată, maxim de 2 ori pe săptămână; tenurile combinate şi grase se pot exfolia de 2 -3 ori pe săptămâna.
În următoarea postare am să vă ofer o reţetă de exfoliant pentru ten, la fel de delicioasă.
Până atunci, exfoliere aromată!
Sibel Grigore, cosmetician
Copyright Republica BIO
TAG-uri: