Vezi sidebar
Cele mai indicate și cele mai puțin indicate alimente pentru o piele sănătoasă [infografic]
13.08.2019
Ruxi Comsa
330 vizualizări

 

Cele mai indicate și cele mai puțin indicate alimente pentru o piele sănătoasă - Video Republica BIO

 

Cele mai indicate alimente pentru o piele sănătoasă

  1. Kale

kale

Vitamina C din kale stimulează sănătatea pielii. Fibrele de colagen din piele au nevoie de vitamina C pentru a fi rezistente. Dacă aportul din alimentație de vitamina C este redus, fibrele de colagen slăbesc. Sucul de kale are puternice efecte antirid și de detoxifiere a pielii.

  1. Morcovi

morcovi

Morcovii reprezintă o sursă foarte ridicată de betacaroten care poate fi convertit de organism în vitamina A. Carotenoizii precum betacarotenul mențin pielea sănătoasă protejând-o de efectele nocive ale soarelui.  Atunci când e consumat, acest antioxidant e încorporat în piele și apără celulele cutanate de expunerea la razele solare.

  1. Avocado

avocado

Avocado conține numeroși acizi grași sănătoși. Aceștia sunt esențiali pentru a menține pielea suplă și hidratată. Avocado e și o bună sursă de vitamina E care protejează pielea de stresul oxidativ. Aceasta e mai eficientă în combinație cu vitamina C, iar în avocado regăsim ambele vitamine.

  1. Broccoli

broccoli

Broccoli conține numeroase vitamine și minerale importante pentru sănătatea pielii, inclusiv zinc, vitamina A și C. În broccoli regăsim și luteină, o nutrient care acționează precum betacarotenul: protejează pielea de stresul oxidativ.

  1. Pește gras

peste gras

Acesta este o sursă excelentă de acizi grași omega 3, importanți pentru menținerea sănătății pielii. Aceștia păstrează pielea flexibilă, rezistentă și hidratată. O deficiență de acizi grași poate conduce la piele uscată. Omega 3 reduce inflamația, prevenind și tratând acneea și roșeața pielii.

  1. Migdale

migdale

Migdalele conțin vitamina E, numeroase vitamine și alți antioxidanți care asigură protecția celulelor cutanate și au rol antiinflamator. Reduc iritația și inflamația pielii. Au un puternic rol antiageing.

Cele mai puțin indicate alimente pentru o piele sănătoasă

  1. Margarină

margarina

Margarina conține grăsimi nesănătoase care stimulează inflamația din corp, de aceea este mai bine să o înlocuim cu uleiuri nerafinate, precum cel de cocos sau de măsline extravirgin sau chiar cu unt.

  1. Cafea în exces

Cafea în exces

Cafeaua acționează ca un diuretic, iar pielea are nevoie de un nivel optim de hidratate pentru a fi netedă, radiantă și lipsită de riduri.

  1. Carne

Carne

Consumul de carne poate influența nivelul de hormoni din organism. Acesta este corelat atât cu acneea, cât și cu alte afecțiuni cutanate precum psoriazisul.

  1. Lapte

Lapte

Unele studii corelează apariția acneei cu consumul de lactate, de aceea unii medici dermatologi recomandă renunțarea la lactate sau reducerea lor în cazul acestei afecțiuni cutanate.

  1. Băuturi carbogazoase

Băuturi carbogazoase

Băuturile carbogazoase au un conținut foarte ridicat de zahăr sau alți îndulcitori, iar o creștere bruscă a glucozei din sânge poate conduce la inflamație la nivelul pielii și la o posibilă erupție acneică.

  1. Alimente de tip fast food

Alimente de tip fast foodx

Acestea conțin o cantitate ridicată de sodiu care reduce nivelul de hidratare, dar și grăsimi nesănătoase care nu sunt benefice pielii.

 

Cele mai indicate și cele mai puțin indicate alimente pentru o piele sănătoasă - Republica BIO
descarcă mai jos infograficul

Ruxi şi Laur, Republica BIO
Copyright Republica BIO

 

Sursele noastre:

  1. https://www.healthline.com/nutrition/12-foods-for-healthy-skin#section3
  2. https://www.bebeautiful.in/all-things-skin/essentials/almonds-for-skin
  3. https://www.allure.com/story/worst-foods-for-skin
  4. https://thebeautybrains.com/2009/02/is-eating-meat-bad-for-your-skin/
  5. https://www.stylecraze.com/articles/amazing-benefits-of-kale/#gref

 

Completează adresa ta de email şi descarcă materialele.
Îţi vom trimite ocazional şi veşti de la noi.

TAG-uri:

Scrie şi tu un comentariu

Comentariile sunt moderate înaintea publicării.