Vezi sidebar
Top 10 alimente care conțin vitamina E şi simptome ale deficienţei acesteia
06.05.2021
Laura Tobos
190 vizualizări

 

Top 10 alimente care conțin vitamina E şi simptome ale deficienţei acesteia

 

Top 10 alimente care conțin vitamina E

  1. Semințe de floarea-soarelui: 1 cană - 33,41 miligrame (220 % din valoarea nutrițională)
  2. Migdale: 1 cană - 32,98 miligrame (218 %)
  3. Alune: 1 cană - 20,29 miligrame (133 %)
  4. Germeni de grâu: 1 cană - 18 miligrame (120 %)
  5. Mango: 1 fruct crud întreg - 3,02 miligrame (20 %)
  6. Avocado: 1 fruct crud întreg - 2,68 miligrame (18 %)
  7. Dovleac: 1 cană de dovleac gatit și tăiat în cuburi - 2,64 miligrame (17%)
  8. Broccoli: 1 cană de broccoli gătit - 2,4 miligrame (12%)
  9. Spanac: o jumătate de cană de spanac gătit sau aproximativ 2 căni de spanac nepreparat - 1,9 miligrame (10 %)
  10. Kiwi: 1 kiwi de mărime medie - 1,1 miligrame (6 %)

 

Deficiența de vitamina E - Semne și simptome

  • Stare generală de rău
  • Lipsa poftei de mâncare
  • Slăbiciune/Durere musculară
  • Tulburări de vedere
  • Un sistem imunitar slăbit
  • Senzație de amorțeală și furnicături
  • Dificultăți de coordonare

Laura şi Laur, Republica BIO
Copyright Republica BIO

Completează adresa ta de email şi descarcă materialele.
Îţi vom trimite ocazional şi veşti de la noi.

TAG-uri:

Scrie şi tu un comentariu

Comentariile sunt moderate înaintea publicării.