Vezi sidebar
De ce-i roz apa mea de cocos?!
02.02.2016
Ruxandra Comsa
2.503 vizualizări

Nu te speria, e semn bun. Îți explic mai jos de ce

Apa de cocos a devenit foarte populară o dată ce din ce în ce mai multe persoane au descoperit cât de benefică este pentru sănătate. 

De ce e atât de sănătoasă apa de cocos? 

Apa de cocos ecologică e o băutură energizantă complet naturală. Are un conținut foarte scăzut de calorii (12 calorii la 100ml) spre deosebire de energizantele pline de zahăr și o tonă de E-uri din comerț. Are mult potasiu care alcalinizează corpul și ajută la buna funcționare a creierului, are magneziu, cupru și antioxidanți puternici care îți protejează organismul periculoșii radicali liberi. 

Cum trebuie arate apa de cocos? 

Din păcate nucile de cocos în România nu cresc în copaci precum dudele, și trebuie o cumpărăm gata ambalată și transportată până aici de pe tărâmurile îndepărtate și veșnic însorite de unde provine. 

Culoarea apei de cocos atunci când găurești nuca de cocos este translucidă sau ușor albicioasă. Dar atunci când deschizi cutia cu apă de cocos cumpărată de la magazin, poți ai uneori surpriza descoperi lichidul din interior are culoarea roz-piersică. Ce se întâmplă de fapt 

Apa de cocos roz este oxidată? 

Răspunsul este nu. Dacă am fi pe tărâmul său natal și am sparge o nucă de cocos, iar lichidul ar fi roz, acesta ar putea fi un semn  apa de cocos este oxidată. Însă înainte de a fi îmbuteliată, apa de cocos recoltată de producători nu poate avea decât culoarea translucidă caracteristică.

Plăcuta culoare roze cu care uneori ne surprinde apa de cocos din cutie se datorează fenolilor si polifenolilor naturali cu puternic efect antioxidant, care uneori intercționează cu oxigenul și îi modifică culoarea. Nu e vorba de vreo gaură în cutie pe unde a intrat oxigenul, ci de un proces natural. E doar o diferență de culoare, nu și de proprietăți. Nu o căutați în mod special pe una sau pe cealaltă, toată este la fel de sănătoasă.

Mulți comercianți introduc conservanți în apa de cocos, special pentru a se asigura produsul își păstrează culoarea cu care cumpărătorii sunt familiarizați. Nu e cazul apei de cocos certificată bio.

Ce gust trebuie să aibă apa de cocos? 

Apa de cocos ambalată care nu a fost tratată cu nimic are un gust natural ușor sălciu. Nu e pregnant, dar dacă nu ești obișnuit cu el, ți se poate părea nu mai e bună. Mulți producători adaugă chiar zahăr și arome sintetice pentru a-i schimba gustul. Din păcate, în acest fel, transformă apa de cocos dintr-un produs sănătos, într-o băutură cu o multitudine de efecte nocive asupra corpului nostru 

Ce apă de cocos aleg? 

Îți recomand cumperi doar apă de cocos bio, care nu a fost tratată în niciun fel, nici încălzită, și care nu conține alte adaosuri. Iar dacă descoperi  apa de cocos este roz, nu-ți griji, pentru ea și-a păstrat intacte toate calitățile 

 

Pe curând!

Ruxi, Republica BIO

Copyright Republica BIO

Scrie şi tu un comentariu

Comentariile sunt moderate înaintea publicării.