10 alimente pe care nu ar trebui să le păstrați la frigider
size: 1024x1024
format: pjpg
responsive_height:
ultra_responsive_height:
min_height:
parallax_type:
height:
scale_perspective:
info-rimage: END
- Busuioc: îi place căldura, de aceea, dacă îl păstraţi mai multe zile într-un mediu rece cum ar fi frigiderul, se va ofili premature;
- Cartofi: temperatura destul de rece transformă amidonul în zaharuri ceea ce le va da un gust dulce ciudat (şi neplăcut) şi o textura dezagreabilă, granuloasă.
- Ceapa: devine moale şi îmbătrâneşte în umiditatea frigiderului;
- Ulei de măsline: dacă este păstrat în frigider, uleiul de măsline se condensează și se întărește, luând o formă asemănătoare untului, pierzându-și aroma;
- Cafea: frigiderul (şi congelatorul) creează condens care poate altera savoarea boabelor de cafea sau a cafelei măcinate;
- Usturoi: păstraţi savoarea căţeilor de usturoi asezându-i într-un recipient răcoritor, uscat şi aerisit, dar niciodată la frigider;
- Mere: đaca nu vor fi consumate timp de 2 săptămâni, aţi putea să le păstraţi mai mult timp punându-le la o temperatură rece (dar nu înainte de 15 zile)
- Roşii: devin moi, membrana este deteriorată, ceea ce le conferă o textură nepotrivită;
- Miere: grație componentelor și a pH-ului său, mierea nu se strică dacă este expusă la aer. Dacă însă o depozitezi în frigider, aceasta se va cristaliza și își va pierde o mare parte din proprietăți;
- Avocado: dacă ai cumpărat un avocado tare ca o piatră, nu îl pui în frigider, pentru că îi va încetini procesul de maturaţie şi se va coace foarte greu. Totuşi, dacă ai cumpărat un avocado perfect copt, dar nu vrei să il consumi imediat, a-l pune la temperatura rece îi poate prelungi durata de folosire (înainte să devină prea copt)
Laur, Republica BIO
Copyright Republica BIO
Sursa: Alimente care nu trebuie tinute in frigider
Completează adresa ta de email şi descarcă materialele.
Îţi vom trimite ocazional şi veşti de la noi.
TAG-uri: