Paste vegane cu broccoli și bacon din fulgi de migdale
size: 1024x1024
format: pjpg
responsive_height:
ultra_responsive_height:
min_height:
parallax_type:
height:
scale_perspective:
info-rimage: END
Nr. porții: 2
Timp pregătire: 15 minute
Timp gătire: 30 minute
Ingrediente:
Bacon din fulgi de migdale
- ½ lingură concentrat de tomate
- 1 lingură de ulei de măsline
- 2 linguri sirop de arțar
- 30 ml / 2 linguri sos de soia sau tamari (fără gluten)
- ¼ lingură boia afumată – poți folosi Smokey Paprika (boia afumată) Sonnentor
- 45 g / ½ cană fulgi de migdale
Pastele
- 200 g broccoli
- 160 g spaghetti (fără gluten, dacă e nevoie)
- 3-4 linguri / 45-60 ml ulei de măsline extra virgin
- 2 căței mari de usturoi tăiați foarte fin
- ½ chilli (opțional) fără semințe și tăiați foarte fin
- sucul și coaja de la 1 lămâie BIO (adaugă după gust)
- sare și piper după gust
Preparare:
Bacon din fulgi de migdale
Încălzește cuptorul la 120 ° și tapetează o tavă cu hârtie de copt.
Amestecă ingredientele pentru marinata de bacon din fulgi de migdale într-un castron mic. Presară și amestecă fulgii de migdale în marinată, apoi întinde-i pe tava de copt pregătită.
Așează tava la cuptor pentru aproximativ 30-35 de minute, agitând fulgii de migdale la jumătatea timpului de coacere. Pot părea că sunt încă puțin moi atunci când sunt calzi, dar vor deveni crocanți odată răciți.
Pastele
În timp ce baconul din fulgi de migdale migdale se rumenește, taie broccoli în bucăți de aceeași dimensiune. Poți să îl prepari la abur (3 minute), să îl călești în tigaie sau să îl pregătești la tigaia grill.
Odtă preparat, condimentează broccoliul cu sare și pune-l de-o parte.
Gătește pastele al dente urmând instrucțiunile de pe pachetul acestora. Încălzește 3 linguri de ulei de măsline într-o tigaie mare la foc foarte mic.
Adaugă usturoiul tăiat cubulețe și ardeiul iute (dacă îți place condimentat). Prăjește-le la foc foarte mic, amestecând des, până când usturoiul își eliberează aroma, dar nu-l lăsa să se rumenească, deoarece va avea un gust amar.
Adaugă pastele fierte în uleiul cu usturoi. Condimentează după gust cu suc de lămâie (aproximativ 3 linguri), coajă de lămâie BIO, sare și piper.
Adaugă și broccoliul cald.
Împarte conținutul în două boluri, presară bacon din fulgi de migdale și încă puțin suc de lămâie, dacă dorești.
Poftă bună!
Republica BIO
Artizani de sănătate
Diana, Republica BIO
Copyright Republica BIO
Sursa:
Vegan broccoli pasta with almond bacon