Vezi sidebar
info-rimage:
size: 1024x1024
format: pjpg
responsive_height:
ultra_responsive_height:
min_height:
parallax_type:
height:
scale_perspective:
info-rimage: END
6 motive sănătoase să mănânci pepene roşu
16.06.2017
Razvan Mottok
160 vizualizări

Inca mai gasim pepene rosu prin piete si in supermarket-uri. Stim, o sa ne certi si o sa ne spui ca nu este ecologic. Si ai dreptate, chiar asa este. Sfatul nostru este ca, daca nu gasesti pepene rosu certificat ecologic, sa cumperi romanesc. Dar, de oriunde l-ai lua, iata 6 motive care fac din pepenele rosu un aliment cu beneficii pentru sanatate.

1. Controleaza hipertensiunea

Aminoacizii din pepenele rosu ajuta la fluidizarea sangelui si reduc tensiunea arteriala.

2. Plin de antioxidanti

Pepenele rosu este plin ochi de antioxidanti benefici impotriva radicalilor liberi, care imbatranesc organismul.

3. Bun pentru rinichi

Pepenele rosu contine potasiu care ajuta la eliminarea toxinelor din rinichi, reducand concentratia de acid uric, impiedicand aparitia gutei sau litiazei.

4. Protectie la ultraviolete

Pepenele rosu este plin de apa, fibre, Lycopen si alte vitamine care ajuta la minimizarea impactului razelor ultraviolete nocive.

5. Sursa de energie naturala

Atunci cand simti oboseala, mananca o felie mare de pepene rosu. Te va pune imediat pe picioare.

6. Imbunatateste vederea

Pepenele rosu este o sursa excelenta de Beta-Caroten, pe care corpul il transforma in Vitamina E, indispensabila pentru sanatatea ochilor tai.

 

Sanatate si pe curand!

Copyright Republica BIO

 

Scrie şi tu un comentariu

Comentariile sunt moderate înaintea publicării.