Vezi sidebar
Mierea de Manuka produsă de New Zealand Manuka Group a câștigat medalia de Aur de două ori în 2020
14.09.2020
Ruxi Comsa
2.161 vizualizări

Lume, lume, ne bucurăm să vă anunțăm câștigarea a două medalii de aur importante de către două dintre produsele aduse de Republica BIO în premieră pe piața din România: sortimentele de miere de Manuka MANUKA LAB MGO 525+ și MELORA MGO 300+!

Binecunoscuta competiție internațională London Honey Awards și-a decernat mult râvnitele premii și în 2020. Pe podium au urcat două dintre produsele companiei New Zealand Manuka Group care au reușit performanța de a câștiga Aurul în acest an, după ce anul trecut compania a obținut patru medalii de Argint.

Aceste premii sunt o garanție în plus a autenticității și calității superioare a mierii produse de această reputată companie fondată de pionierul industriei mierii de Manuka, Phil Caskey.

Câteva detalii despre Competiția Internațională London Honey Awards:

  • Juriu format din experți internaționali din diverse țări
  • Producători din toată lumea participă la această competiție pentru a evalua calitatea mierii produse
  • Teste de laborator: mierile eligibile trebuie să treacă teste efectuate de un laborator independent acreditat pentru a verifica toate calitățile produsului. Testele includ spectrul de polen pentru sursa florală și geografică a mierii, profilul de zaharuri, teste pentru identificarea temperaturii la care a fost expusă mierea, iar în cazul mierii de Manuka, teste care certifică factorul de bioactivitate (MGO).
  • Analiza organoleptică: toate mierile care intră în competiție pentru evaluarea calității trec apoi printr-o analiză organoleptică realizată de juriul internațional "în orb" ("blind taste", adică fără niciun semn distinctiv de brand - fiecare borcan cu miere primește un număr de cod pentru a putea fi identificat ulterior), analiză în urma căreia mierile sunt evaluate în funcție de aspect, miros, aromă, gust, textură.
  • Premile sunt un indicator solid și recunoscut la nivel internațional care certifică autenticitatea și superioritatea mierii din punct de vedere al calității.

Dacă anul trecut, în 2019, mierea Manuka Lab MGO 525+ și 85+ împreună cu mierea Melora 525+ și 85+ au câștigat Argintul, în 2020 mierea MANUKA LAB 525+ și MELORA MGO 300+ și-au adjudecat Aurul la această Competiție Internațională de prestigiu: 

London Honey Awards

Noi, cei de la Republica BIO, suntem încântați că am făcut alegerea inspirată de a aduce pe piața din România produsele New Zealand Manuka Group, companie membră a Asociației UMF din Noua Zeelandă, instituție ce este supervizată de Guvernul Noii Zeelande. Noua recunoaștere a calităților mierii produse de New Zealand Manuka Group ne confirmă o data în plus că am ales produse cu autenticitate garantată și calitate recunoscută și apreciată la nivel internațional.

Cu ce diferă mierea de Manuka de alte tipuri de miere?

Mierea de Manuka este un aliment unic prin proprietățile sale. Acesta are o concentrație mult mai ridicată a unei substanțe numită metiglioxal (MGO) față de orice alt tip de miere – de 20 până la 160 de ori mai mare! – care  contribuie la activitatea sa puternic antibacteriană și antivirală.

Acest compus (metilglioxal) este extrem de stabil, ceea ce înseamnă că proprietățile sale antibacteriene, antifungice și antivirale se mențin intacte pe tot traseul de la recoltare, ambalare, transport și comercializare, până la consumatorul final. Testele au confirmat că MGO nu se deteriorează nici la peste 200 de grade Celsius și nici chiar dacă mierea este iradiată. Acest lucru nu se întâmplă și în cazul peroxidului de hidrogen responsabil de activitatea antibacteriană și antivirală a mierii convenționale care se degradează cu ușurință ca urmare a expunerii la căldură și lumină, fiind astfel inactivat. Expunerea la căldură a mierii convenționale se poate întâmpla în special în timpul procesului de extragere, de aceea este bine să alegem o miere care este certificată raw, adică crudă. De asemenea, expunerea la lumina soarelui sau la lumina artificială din magazine are impact asupra peroxidului de hidrogen.

Revenind la proprietățile mierii de Manuka, există un număr extrem de mare de studii care arată că metilglioxalul din mierea de Manuka este eficient în combaterea virusurilor gripei, inclusiv virusul gripei porcine H1N1. Aceasta conține de asemenea o gamă largă de compuși fenolici și flavonoizi care pot proteja organismul de virusuri și întări sistemul imunitar. Mai multe informații despre beneficiile unice ale mierii de Manuka poți găsi pe blogul nostru în acest articol.

Ruxi Republica BIO
Copyright Republica BIO

Scrie şi tu un comentariu

Comentariile sunt moderate înaintea publicării.