Vezi sidebar
Burger vegan cu jackfruit şi sos barbecue
26.10.2021
Diana Mottok
246 vizualizări

Timp preparare: 40 min
Nr. porții: 2

Ingrediente umplutură

 

Ingrediente pentru salată

 

Ingrediente pentru asamblat

  • 50 g salată iceberg
  • 2 chifle pentru burger
  • 50 ml sos barbecue
  • 20 g coriandru proaspăt

 

Mod preparare

Pasul 1

Taie mărunt varza roșie, varza albă și dă morcovul pe răzătoare. Transferă legumele astfel tăiate într-un castron și adaugă uleiul de măsline, oțetul din cidru de mere și siropul de arțar. Condimentează cu sare și piper după gust, apoi pune salata deoparte.

Pasul 2

Curăță și taie ceapa fideluță (Julien). Scurge conserva de jackfruit, apoi clătește sub apă rece. Încălzește uleiul vegetal într-o tigaie la foc mediu și călește ceapa feliată aprox. 2 – 3 min. Adaugă jackfruit-ul, zahărul de cocos, usturoiul granulat fin,  boiaua afumată și piperul și amestecă bine pentru ca aromele să se întrepătrundă. Condimentează cu sare și piper și pune compoziția pe foc cca. 5 minute, până când se rumenește jackfruitul.

Pasul 3

Adaugă 200 ml sos barbecue și apa, apoi acoperă tigaia cu un capac și continuă să gătești aprox. 10 – 15 min. Scoate capacul și, cu ajutorul a două furculițe, desfă jackfruit-ul în fâșii. Continuă să mai gătești fără capac timp de aprox. 2 – 3 min. la foc mediu-mare.

Pasul 4

Taie salata iceberg și pune-o deoparte. Taie chiflele de burger pe jumătate și prăjește-le puțin (poți folosi o tigaie grill), apoi întinde sosul barbecue rămas pe interiorul chiflelor. Adaugă salata iceberg, umplutura cu jackfruit, salata de varză și coriandrul. Poftă bună!

 

Diana, Republica BIO
Copyright Republica BIO

 

Sursa: www.kitchenstories.com

 

Scrie şi tu un comentariu

Comentariile sunt moderate înaintea publicării.