Burger vegan cu jackfruit şi sos barbecue
size: 1024x1024
format: pjpg
responsive_height:
ultra_responsive_height:
min_height:
parallax_type:
height:
scale_perspective:
info-rimage: END
Timp preparare: 40 min
Nr. porții: 2
Ingrediente umplutură
- 280 g jackfruit (din conservă, scurs)
- 200 ml sos barbecue
- 80 ml apă
- o ceapă
- 2 lingurițe zahăr de cocos
- 1 linguriță usturoi granulat
- 1 linguriță boia afumată
- 1/2 linguriță ardei Cayenne măcinat
- ulei vegetal
- sare și piper după gust
Ingrediente pentru salată
- 100 g varză roșie
- 100 g varză albă
- 1 morcov
- 1 lingură ulei de măsline
- 2 linguri oțet din cidru de mere
- 1 linguriță sirop de arțar
- sare și piper după gust
Ingrediente pentru asamblat
- 50 g salată iceberg
- 2 chifle pentru burger
- 50 ml sos barbecue
- 20 g coriandru proaspăt
Mod preparare
Pasul 1
Taie mărunt varza roșie, varza albă și dă morcovul pe răzătoare. Transferă legumele astfel tăiate într-un castron și adaugă uleiul de măsline, oțetul din cidru de mere și siropul de arțar. Condimentează cu sare și piper după gust, apoi pune salata deoparte.
Pasul 2
Curăță și taie ceapa fideluță (Julien). Scurge conserva de jackfruit, apoi clătește sub apă rece. Încălzește uleiul vegetal într-o tigaie la foc mediu și călește ceapa feliată aprox. 2 – 3 min. Adaugă jackfruit-ul, zahărul de cocos, usturoiul granulat fin, boiaua afumată și piperul și amestecă bine pentru ca aromele să se întrepătrundă. Condimentează cu sare și piper și pune compoziția pe foc cca. 5 minute, până când se rumenește jackfruitul.
Pasul 3
Adaugă 200 ml sos barbecue și apa, apoi acoperă tigaia cu un capac și continuă să gătești aprox. 10 – 15 min. Scoate capacul și, cu ajutorul a două furculițe, desfă jackfruit-ul în fâșii. Continuă să mai gătești fără capac timp de aprox. 2 – 3 min. la foc mediu-mare.
Pasul 4
Taie salata iceberg și pune-o deoparte. Taie chiflele de burger pe jumătate și prăjește-le puțin (poți folosi o tigaie grill), apoi întinde sosul barbecue rămas pe interiorul chiflelor. Adaugă salata iceberg, umplutura cu jackfruit, salata de varză și coriandrul. Poftă bună!
Diana, Republica BIO
Copyright Republica BIO
Sursa: www.kitchenstories.com