Vezi sidebar
Superalimentele, azi. Mai putem fi sănătoși fără ele?
29.08.2016
Ruxandra Comsa
237 vizualizări

 

Nu mai e noutate pentru nimeni faptul lumea în care trăim nu mai e ca pe vremea părinților sau bunicilor noștri. Aerul curat a fost înlocuit de unul foarte poluat, mai ales în marile orașe. Mai deunăzi auzeam la radio nivelul de poluare din București depășește de cinci ori limita maximă admisă. Alimentele preparate din comerț sunt pline de E-uri și fructele și legumele sunt stropite cu pesticide și multe alte chimicale. Timpul liber e din ce în ce mai limitat, somnul insuficient, iar stresul de la muncă a devenit un lucru la ordinea zilei. 

E foarte greu te ferești de toți aceștiagresori”.  Nu e de mirare din ce în ce mai multe persoane se îmbolnăvesc. Organismul tău e adaptat facă față la agresiunile din mediu, dar doar până la un anumit punct. Mai departe, are nevoie de ajutorul tău. 

Cum ne putem proteja de toxicitatea din mediu?

Fiecare minut în plus de somn contează, fiecare pas prin parc, fiecare exercițiu fizic și fiecare clipă de relaxare. Contează și dacă suplimentăm un pic doza zilnică de fructe și legume proaspete. Toate aceste lucruri sunt importante, dar nu mai sunt și suficiente 

Sunt bune suplimentele alimentare?

Unele persoane apelează la suplimente alimentare. Unele dintre cele mai vândute sunt multivitaminele. Pe lângă faptul organismul nostru procesează diferit vitaminele naturale față de cele sintetice, obținute în laborator, acestea conțin adesea și tot felul de chimicale cum ar fi antiaglomeranți, conservanți etc. În plus, riscăm îi dăm corpului o supradoză dintr-o anumită vitamină sau un mineral și ne facem mai mult rău decât bine.  

Sau sunt mai bune superalimentele?

O soluție rapidă, la îndemână și sănătoasă este apelăm la superalimente. Acestea sunt niște alimente cu „superputeri”, respectiv concentrează foarte multe substanțe nutritive și antioxidanți într-o porție ușor de consumat. În acest mod, le poți consuma ușor, chiar și când ești foarte ocupat și au un efect rapid asupra sănătății tale.  

Multă lume este puțin confuză când aude de superalimente. Știu asta pentru și eu m-am confruntat cu asta. Cele mai des întâlnite întrebări sunt:

- Superalimentele sunt cam scumpe - merită să dau atât?

- Ce gust au superalimentele - poate nu-mi place gustul? 

- Sunt multe superalimente - pe care ar trebui să le consum? 

Ca dau însă acum un răspuns foarte scurt și succint, superalimentele reprezintă un mod excelent de a avea grijă de corpul tău și de mediu în același timp. Sunt 100% naturale și conțin foarte mulți nutrienți de care organismul tău are atâta nevoie și pe care nu-i primește. În plus, pentru sunt nemodificate genetic și organice, provin din zone unde agricultura se face în mod sustenabil, fără a afecta mediul înconjurător. Poate par scumpe la prima vedere, dar în realitate nu ai nevoie decât de o cantitate foarte mică zilnic pentru a-ți proteja sănătatea și a-ți întări imunitatea, așa în realitate costul este minim. La aceasta se adaugă și faptul că, prevenind îmbolnăvările, vei face economii semnificative cu medicamentele și cu doctorii 

Deci, până la urmă, superalimentele sunt esențiale!

Da! Superalimentele contribuie la detoxifierea corpului și ne ajută combatem mai eficient stresul. Dar, e important urmărești modul în care reacționează organismul tău la un anumit aliment. Unele persoane pot dormi fără probleme după ce beau o ceașcă de cafea, iar altele nu mai închid un ochi toată noaptea. E posibil ca un superaliment te energizeze prea mult sau corpul tău reacționeze mai bine la altul. Ca și reguli generale, este recomandabil ai o alimentație care conțină cât mai multe legume și fructe, cereale integrale și carne albă, slabă. Evită alimentele procesate, zahărul și prea multe proteine animale. Include în dieta ta zilnică alimentele crude, ceaiuri și superalimente, deoarece acestea te revigorează și îți întăresc sănătatea

 

Super-sănătate!

Ruxi, Republica Bio

 

Copyright Republica BIO

Scrie şi tu un comentariu

Comentariile sunt moderate înaintea publicării.