Artizani de sănătate
copiat
Coşul meu

Despre noi info

 

  • Suntem o echipă de foşti corporatişti, care încearcă să trăiască la adăpost de grija chimicalelor periculoase sau a aditivilor nesănătoşi;
  • Republica BIO este locul în care tu poţi să cumperi fără grijă ce-i mai bun şi mai curat pentru tine sau pentru cei dragi ţie.
  • BIO înseamnă fără CHIMICALE PERICULOASE: fără pesticide, fără fertilizanţi chimici, fără aditivi, fără OMG-uri (Organisme Modificate Genetic);
  • BIO nu este BIO dacă producţia nu e certificată de un organism de inspecţie independent, care aplică legile Uniunii Europene;
  • ''Natural'', ''Naturist'', ''Ţărănesc'' sau ''Tradiţional'', NU înseamnă BIO. Este legal ca orice produs care nu este certificat BIO să conţină chimicale fără vreo legătură cu natura (vezi mai jos);
  • În vara lui 2015 suntem în căutare de legume şi fructe CERTIFICATE BIO;
  • Încercăm noi înşine produsele pe care le vindem aici şi ţinem seama de toate părerile voastre (scrie-ne părerea ta);

 

Suntem o mână de oameni tineri, foşti corporatişti, care încearcă să trăiască la adăpost de grija chimicalelor periculoase sau a aditivilor nesănătoşi. Vrem să ne bucurăm de viaţă şi să avem grijă de copiii noştri, de noi şi de cei dragi. Aşa că ne dedicăm tot timpul pentru a învăţa, a căuta, a încerca.

Am petrecut mult timp alegând produse de pe raftul magazinelor, citindu-le eticheta şi apoi punându-le la loc. Ne-am dorit să existe un loc un loc în care cumpărăturile să nu vină şi cu motive de îngrijorare. Am căutat un loc în care să avem doar greutatea alegerii listei de cumpărături, nu şi a listei ingredientelor suspecte de pe etichete. N-am găsit, aşa că am construit Republica BIO.

Republica BIO este locul din care tu, ca mămică sau ca viitoare mămică, poţi să cumperi fără grijă ce-i mai bun şi mai curat pentru tine sau puiul tău. Fără grija că vreun aditiv pe care nu-l cunoşti îţi poate face rău fie ţie, fie bebeluşului pe care-l porţi în pântece.

Poţi fi mai liniştită de-acum, la Republica BIO totul este verificat, analizat, controlat şi certificat BIO. Asta înseamnă fără chimicale periculoase: fără pesticide, fără aditivi, fără organisme modificate genetic. Fiindcă noi suntem primii clienţi ai magazinului nostru şi nu vrem să riscăm absolut nimic când vine vorba de sănătatea copiilor noştri, a noastră şi a celor dragi nouă.

Ştim că la fel ca noi eşti şi tu, actual sau viitor Republican. Pentru noi am construit acest loc în care să se găsească totul BIO. Condiţia esenţială în căutările noastre este ca producătorii să fie CERTIFICAŢI BIO (asta înseamnă că o instituţie oficială de certificare verifică dacă ei au respectat toate normele europene de agricultură BIO - în esenţă, dacă au folosit sau nu chimicale). 

Prin urmare, la Republica BIO vei găsi doar produse CERTIFICATE BIO. Suntem singurul magazin din Romania care aduce numai produse BIO. Nu vom avea niciodată pe rafturi produsele aşa-numite ”naturiste”, ”tradiţionale'' sau ”ţărăneşti”  pe care le găseşti în alte magazine şi în pieţe. E bine să ştii că aceşti termeni nu înseamnă nimic în nicio lege din România sau din afară. Pentru că pe lângă ingredientele naturale, în produsul “naturist”,  ”tradiţional” sau “ţărănesc”, pot fi strecurate chimicale fără ca vreo lege să fie încălcată. Noi aducem doar produse certificate BIO, ECO sau ORGANIC (toţi termenii înseamnă acelaşi lucru sub legislaţia europeană).

Vara asta căutăm legume şi fructe proaspete, culese direct din grădinile producătorilor români CERTIFICAŢI BIO. Încercăm să aducem şi carne, lactate şi pâine de la producători CERTIFICAŢI BIO, dar mai avem de lucru fiindcă momentan nu am găsit produsele la un preţ corect. 

Credem cu tărie că BIO trebuie să fie accesibil, nicidecum un lux. De aceea, ne organizăm activităţile cât mai eficient, pentru a putea susţine preţuri cât mai mici în magazin, şi tot de aceea lucrăm cu parteneri care înţeleg şi împărtăşesc gândirea noastră. 

Avem multe idei, dar ştim că multe altele vor veni de la voi, Republicanii BIO care aleg o viaţă curată şi refuză chimicalele.

 

Ce spun si alţii despre noi:

(vezi aici mai multe comentarii)

Ioana, Alina, Anca, Simona, Dan, Iulia, Alex, Laurenţiu, Răzvan şi Ciprian