Vezi sidebar
5 super proprietăți ale ciupercilor reishi, pentru o viață lungă și sănătoasă
07.07.2016
Ruxandra Comsa
9.029 vizualizări

Ai auzit deja de beneficiile semințelor de chia sau ale fructelor de goji, dar cunoști extraordinarele beneficii pentru sănătate ale ciupercilor reishi? Dacă nu, a venit timpul să afli mai multe despre ele, deoarece ele pot intra fără nicio umbră de îndoială în categoria superalimentelor.

Ciupercile reishi, sau Ganoderma Lucidum, deși destul de puțin cunoscute în Occident, sunt extrem de apreciate în lumea asiatică de mii de ani și reprezintă unul dintre cele mai vechi simboluri ale bunăstării și longevității. Aceste „ciuperci ale imortalității” erau inițial rezervate doar împăraților.

Ce gust au ciupercile reishi? 

Ciupercile reishi au un gust destul de amar, lemnos, de aceea se prepară în mod tradițional sub formă de ceai sau se adaugă sub formă de pudră sau extract în smoothie-uri sau sucuri de fructe.

Datorită proprietăților lor extraordinare, ciupercile reishi au început să se cultive acum în toată lumea și sunt disponibile sub cele mai diverse forme de la ceaiuri, tincturi până la capsule sau pudre. 

Iată doar câteva din beneficiile unice ale ciupercilor reishi:

Ciupercile reishi au proprietăți anti-aging

Conform unui studiu realizat în Taiwan, polizaharidele din ciupercile reishi ajută la prelungirea duratei de viață. Aceste molecule unice stimulează funcționarea optimă a sistemului imunitar și previn apariția formațiunilor anormale ale vaselor de sânge care ar putea conduce la formarea de tumori canceroase. În acest mod, polizaharidele din ciupercile reishi ne-ar putea ajuta să trăim mai mult. În plus, anumite proprietăți antioxidante ale altor compuși organici din ciupercile reishi neutralizează radicalii liberi care pot conduce la apariția bolilor cronice și la îmbătrânirea prematură.

Ciupercile reishi au proprietăți anticancerigene

Ciupercile reishi nu ar putea preveni doar apariția cancerului, ci conform unor studii, ele ar putea de asemenea elimina celule canceroase deja existente. Acidul ganoderic care se regăsește în ciupercile reishi inhibă dezvoltarea tumorilor și formarea metastazelor.

Ciupercile reishi au rol detoxifiant

Ficatul este un organ esențial al corpului și de aceea scăderea nivelului de toxine din corp și din ficat este un scop extrem de important pentru sănătate. Conform unui studiu publicat în 2013, ciupercile reishi pot contribui la refacerea ficatului datorită unor substanțe numite triterpene care ajută la combaterea radicalilor liberi și stimulează regenerarea celulelor hepatice.

Ciupercile reishi mențin creierul sănătos

Ciupercile reishi pot fi utile în cazul afecțiunilor neurodegenerative cum ar fi boala Alzheimer. Conform unui studiu din 2012, extractul de reishi susține producția factorului de creștere neuronală (factor care stimulează regenerarea celulelor nervoase), o proteină vitală pentru funcționarea neurologică sănătoasă. 

Ciupercile reishi previn hipertensiunea 

Hipertensiunea este una dintre cele mai des întâlnite probleme de sănătate din lumea actuală. Ciupercile reishi îmbunătățesc fluxul sangvin către inimă și scad tensiunea. În plus, reduc cantitatea de oxigen consumat la nivelul inimii, ceea ce înseamnă că restul corpului și organelor sunt mai bine oxigenate. În plus, anumite substanțe din ciupercile reishi pot reduce nivelul de colesterol nociv din organism, scăzând astfel riscul de infarct și atac vascular.

Cum să consumi ciupercile reishi?

În România, vei găsi ciuperci reishi sub formă de capsule sau pudră.

Cât de mult să consumi zilnic?

Poți să consumi între 1 și 1,5 g de pudră de reishi.

Prezintă vreo contraindicație?

Persoanele cu tensiunea arterială prea scăzută, persoanele cu tulburări de coagulare a sângelui sau care se pregătesc de o operație ar trebui să evite consumul de reishi, sau să consulte un medic înainte de a o face.

 

Viață lungă și sănătoasă!

Ruxi, Republica BIO

 

Sursele mele pentru acest articol au fost:
http://www.mindbodygreen.com/0-15383/4-awesome-health-benefits-of-reishi-mushrooms.html
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19837596
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22659462
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0940299310002332
http://www.webmd.com/vitamins-supplements/ingredientmono-905-reishi%20mushroom.aspx?activeingredientid=905&
https://www.organicfacts.net/health-benefits/other/reishi-mushrooms.html

 

Copyright Republica BIO

 

 

Comentarii (1 comentariu)

  • Dochiu Dana pe

    Ma intereseaza mai multe despre ciupercile reishi.Dunt bune pt cineva care a fost operata de 2 ori de cancer la vezica urinara? Si un pret,va rog.Multumesc!

Scrie şi tu un comentariu

Comentariile sunt moderate înaintea publicării.