Vezi sidebar
Beneficiile extraordinare ale spirulinei: mască hidratantă cu spirulină și miere, de Sibel Grigore.
27.04.2016
Razvan Mottok
13.692 vizualizări

 

Spirulina este la mare căutare în ultimul timp. Pastile de spirulină luate ca supliment, pudră de spirulină adăugată în shake-uri, smoothie-uri sau alte combinații, spirulina nu prea mai lipseste din casele celor preocupați de sănătatea lor sau de un trai sănătos.

Eu sunt adepta celor care spun că cele mai bune rețete de îngrijire ale pielii sunt cele pe care le poți și mânca. Așa că am decis să folosesc și eu spirulina, dar sub forma de mască facială hidratantă.

Și am ales pentru tine două combinații foarte simple, două rețete pe care le-am încercat și în cabinet, din care poți alege în funcție de preferințele tale, sau de ce ai la îndemână prin bucătărie. Dacă vrei, le poți alterna săptămânal. După oricare dintre aceste măsti faciale ușor de preparat tenul tău va fi mai luminos, mai hidratat și mai neted.

Care sunt beneficiile spirulinei, și de ce e bună într-o mască facială?

Spirulina este o algă bogată în proteine și anti-oxidanți (Vitamina C, B12, B5, E, Zinc, Magneziu, Calciu, Fier, Beta-Caroten), care sunt recomandate și pentru sănătatea pielii, părului și unghiilor.  

Adăugată într-o rețetă de mască facială, ea va hidrata pielea, va diminua liniile fine sau ridurile ușoare și va împrospăta tenul. Da, spirulina este recunoscuta pentru proprietatea de a menține hidratarea pielii.  De asemenea, ea poate elimina bacteriile care determina apariția acneei, și poate calma tenul sensibil, iritat sau cu rozacee.

Am să-ți prezint mai jos prima rețetă de mască pentru ten, cu pudră de spirulină și miere de albine.

Rețetă de simplă de mască hidratantă cu spirulină și miere de albine

Mierea de albine îndepărtează impuritățile fără să înlăture sebumul natural al pielii. Mai mult, mierea naturală are capacitatea de a hidratata tenul și de a controla excesul de sebum. De aceea este recomandată tuturor tipurilor de ten (chiar și celor sensibile, cu eczeme sau rozacee). În plus, mierea are proprietăți antibacteriene, curățind tenul. Poate preveni și trata acneea.

Eu sunt sigură că ai deja în casă tot ce-ți va trebuie. Daca nu, pudră de spirulina bio poți comanda foarte simplu de pe RepublicaBio.ro.

Ingrediente necesare:

  • O linguriță de spirulină pudră (daca nu ai pudra, ci capsule, poți să zdrobești câteva, foarte fin)
  • O linguriță de miere de albine. Îți recomand să fie bio, așa ești sigură că în borcan ai miere curată.
  • Opțional, mai poți pune o picatură dintr-un ulei esential pe placul tău. Te sfătuiesc ca înainte de asta să testezi uleiurile esențiale pe o porțiune mică de piele, să nu ai probleme. Uleiul te va ajuta să maschezi mirosul spirulinei. Poți folosi levănțică, tea-tree, geranium sau ylang-ylang).

Modul de preparare și de aplicare:

  • Amestecă ingredientele într-un bol curat, până obții o pastă cremoasă. Atenție, spirulina fiind foarte fină, se amestecă puțin mai greu. Insistă până se încorporează toată.
  • Aplică masca doar pe tenul curat. Poți să te demachiezi cu ulei de cocos, așa cum te-am sfătuit de fiecare dată.
  • Lasă masca să acționeze aproximativ 15 - 20 de minute, după care o îndepărtezi cu apa din abundență. Folosește în continuare crema ta bio hidratantă.

E bine de știut:

  • Daca nu te grăbești, înainte de a clăti masca cu spirulină și miere, fă-ți un ușor masaj, pentru a curăța și porii foarte bine și pentru a elimina excesul de sebum.
  • Dacă folosiți un prosopel pentru față, să știi că inevitabil el se va colora în verde. Dar nu-ți face griji, se curăță.

Atât pentru azi. Spor la treabă! …Și spune-mi cum și-a ieșit.

 

Sibel Grigore, cosmetician

Copyright Republica BIO

Comentarii (2 comentarii)

  • oximepmoresi pe

    500 Mg[/url] Amoxicillin 500mg dsa.zjak.republicabio.ro.keb.st http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
  • oboftuducv pe

    Amoxil[/url] Amoxicillin 500mg Capsules ciw.fvyb.republicabio.ro.udf.fw http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

Scrie şi tu un comentariu

Comentariile sunt moderate înaintea publicării.