Vezi sidebar
Deodorant eficient, rețetă simplă home-made
15.02.2016
Ruxi Comsa
2.857 vizualizări

Transpirația e un fenomen normal, care ajută corpul să elimine anumite toxine și să-și autoregleze temperatura. Este un proces natural care are prin urmare un rol important pentru organism și nu ar trebui să fie împiedicat, chiar dacă ne poate pune și în diverse situații jenante. Un deodorant bun ar trebui să lase glandele sudoripare care produc transpirația să-și facă treaba, dar să distrugă bacteriile care acționează la nivelul pielii și care sunt de fapt de vină pentru mirosurile neplăcute. 

În comerț există pe lângă deodorantele convenționale, și antiperspirante. Acestea din urmă sunt cele mai periculoase pentru sănătate. Pe lângă substanțele antibacteriene care împiedică dezvoltarea bacteriilor responsabile de mirosul neplăcut, antiperspirantele conțin și săruri de aluminiu care stopează transpirația. Sărurile de aluminiu se dizolvă pe piele ca urmare a umidității și formează un gel care acționează ca un dop blocând glandele sudoripare.

Nu doar antiperspirantele, dar majoritatea deodorantelor convenționale din comerț, din păcate, conțin săruri de aluminiu. Pe lângă acestea, în ele mai găsim și o grămadă de parabeni și alte chimicale care pătrund cu ușurință prin piele și riscă să ne îmbolnăvească. Pielea este cel mai mare organ al corpului și absoarbe cea mai mare parte din substanțele pe care le aplicăm pe aceasta. Parabenii și compușii pe bază de aluminiu din deodorante sunt asociați cu creșterea riscului de apariție a cancerului mamar, fapt confirmat de numeroase studii.

Ce soluții ai? Păi în primul rând, găsești în comerț diverse deodorante bio care nu conțin substanțe periculoase pentru sănătate și care sunt și eficiente în același timp. Și mai ai o opțiune: îți poți face în casă, din doar câteva ingrediente, un asemenea produs. Mama mea a văzut într-o seară la TV, o emisiune unde un renumit doctor din Statele Unite propunea o rețetă simplă și mi-a spus de ea. Nu știam dacă va funcționa, și m-am hotărât să încerc. Ei bine, deodorantul făcut în casă, de mine, funcționează de minune - lasă pielea să respire (adică nu blochează glandele sudoripare), și nu am avut nicio problemă cu mirosurile neplăcute. 

 

Deodorant eficient, rețetă simplă home-made - Video Republica BIO

 

Iată de ce ingrediente ai nevoie: 

2 linguri de bicarbonat de sodiu  alimentar

2 linguri de ulei de cocos  

Opțional:

O jumătate de linguriță de amidon de porumb

Câteva picături din uleiul esențial preferat, eu am pus de coajă de lamâie, alimentar și de mentă.

 

Cum se prepară?

Combină uleiul de cocos cu bicarbonatul sau cu bicarbonatul și amidonul de porumb în cantități egale, până obții o pastă suficient de groasă, dar și cremoasă, astfel încât să poată fi aplicată cu degetul pe piele. Dacă mai e nevoie, mai adaugă puțin ulei de cocos sau bicarbonat. Nu trebuie să-ți faci griji că îți pătezi hainele pentru că uleiul se absoarbe imediat în piele. Poți folosi și un alt ulei în loc de cel de cocos, de exemplu de migdale dulci sau chiar de măsline. Eu prefer uleiul de cocos pentru că are și un puternic rol antibacterian. Poți de asemenea să adaugi pentru parfum câteva picături din uleiul esențial preferat. Eu am folosit ulei de lămâie combinat cu ulei de mentă, rezultatul fiind un deodorant cu aromă proaspătă și răcoritoare.

Voi reveni cu o postare în care să-ți recomand câteva combinații de uleiuri esențiale pe care le poți încerca pentru a obține parfumul ideal pentru deodorantul făcut de tine. 

Ruxi, Republica BIO
Copyright Republica BIO

 

Iată doar 2 surse dintre nenumăratele existente pentru veștile proaste legate de chimicalele din deodorantele din comerț:
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0162013405001613 
http://www.dr-baumann.ca/science/Concentrations%20of%20Parabens%20in%20Human%20Breast.pdf

Completează adresa ta de email şi descarcă materialele.
Îţi vom trimite ocazional şi veşti de la noi.

Scrie şi tu un comentariu

Comentariile sunt moderate înaintea publicării.