Vezi sidebar
Cum să-ți albești dinții în mod natural, rețetă home-made în doi pași
03.02.2016
Anca Coman
3.492 vizualizări

Pastele de dinți pentru albire din comerț conțin SLS, un agent de spumare care nu ar trebui să ajungă în gura noastră, sau triclosan, despre care am mai vorbit pe blog, precum și multe alte chimicale nocive. Poate te gândești că oricum clătești gura și nu înghiți pasta de dinți, dar gingiile tale absorb rapid din ea anumite substanțe chimice nesănătoase. Pentru a evita substanțele chimice periculoase pentru sănătate, poți folosi pastă de dinți bio sau alte soluții de albire a dinților certificate organice, care conțin doar ingrediente naturale, verificate. O altă variantă ar fi să-ți prepari chiar tu în casă o pastă-tratament de albire a dinților, foarte eficientă și simplu de realizat. Nu îți trebuie decât câteva ingrediente și cinci minute din timpul tău.

Așadar, înainte să dai banii la dentist pentru o albire profesională sau să încerci soluțiile de albire convenționale, pline de chimicale, din comerț, încearcă rețeta "home-made" pe care ți-o propun eu aici.

 

Pentru pasta de albire ai nevoie de:

2 linguri de ulei de cocos ecologic 

2 linguri de bicarbonat de sodiu, alimentar 

Un sfert de linguriță de sare de mare

2 picături dintr-un ulei esențial bio (mentă, sau mentă și tea tree, ori citrice, de care preferi tu ca aromă sau gust, dar sa fie un ulei esențial bio, cu grad alimentar de preferat).

 

Cum o prepari?

Combină uleiul de cocos cu bicarbonatul și cu foarte puțină sare (cel mult un sfert de linguriță), până obții o pastă suficient de groasă, dar și cremoasă, care să poată fi aplicată la fel ca o pastă de dinți obișnuită. Mai poți adăuga puțin ulei de cocos sau bicarbonat până ajungi la consistența dorită. Uleiul de cocos este un reputat agent antibacterian care, împreună cu bicarbonatul, distruge bacteriile din gură, responsabile de formarea tartrului și de apariția cariilor.

Dacă îți lipsește aroma caracteristică mentolată a pastei de dinți clasice, poți adăuga o picătură de ulei esențial de mentă. Eu nu m-am dat niciodată în vânt după ea, așa că am pus în schimb puțin ulei esențial bio de citrice. Un alt ingredient, puternic antibacterian, este uleiul de tea tree. Însă orice ulei esențial bio ai alege, îți recomand să pui doar o picătură, deoarece toate au o aromă destul de intensă. Poți adăuga ulterior dacă vrei ca pasta preparată de tine să fie mai aromată.

Folosește pasta obținută o dată pe săptămână (sau la 10 zile). Acest mix nu doar că îți curăță dinții foarte bine, distruge bacteriile responsabile de formarea plăcii dentare și de apariția cariilor și înlătură tartrul, dar vei constata în timp că dinții tăi vor fi mai albi și mai strălucitori.

Efect maxim cu cost minim și în plus fără chimicale nocive - soluția de albire ideală!

 

Ruxi, Republica BIO

Copyright Republica BIO

Scrie şi tu un comentariu

Comentariile sunt moderate înaintea publicării.