Vezi sidebar
Cosmeticele minerale de make-up: un moft sau o alternativă sănătoasă?
17.03.2016
Ruxandra Comsa
1.372 vizualizări

Fardurile minerale sunt noul trend printre celebrități

Aproape toate vedetele de la Hollywood spun că folosesc farduri minerale. Înseamnă deci că fardurile minerale sunt doar un moft acum? Poate, dar nu neapărat. 

Există numeroase mărci celebre care au ales să dezvolte și o gamă de cosmetice minerale. Atenție la ingredientele acestora, deoarece multe dintre ele conțin un procent foarte mic de minerale și multe chimicale. Și dacă nu sunt nici organice...

Fardurile minerale și cosmeticele minerale sunt o idee bună, nu un moft. Uite de ce.

Sunt sănătoase pentru piele

Produsele de machiaj convenționale conține substanțe chimice, uleiuri și alți aditivi care pot irita pielea sensibilă. Produsele de machiaj protejează tenul de factorii de mediu, cu condiția să nu conțină ingrediente nocive pentru piele. Din păcate, cea mai mare parte a produselor de acest tip din comerț conțin ingrediente periculoase pentru sănătate. Machiajul mineral este cel mai sănătos, deoarece aderă la grăsimile aflate în mod natural pe piele și nu pătrund în pori. Acționează astfel ca un scut de protecție natural împotriva radicalilor liberi, dar permit în același timp pielii să respire. Machiajul mineral se fixează de grăsimi, nu de apă. Asta înseamnă că machiajul va fi mai rezistent la apă și ținând cont de toate cele de mai sus, mai sănătos pentru piele decât cosmeticele convenționale.

Pudra minerală bio nu conține aditivi, coloranți artificiali sau antiaglomeranți (agenți care împiedică particulele să adere una de alta), fiindcă nu are nevoie, proprietățile naturale ale mineralelor din conținut sunt suficiente.

În plus, majoritatea produselor cosmetice minerale organice conțin dioxid de titan, un mineral natural care funcționează și ca un mijloc de protecție solară.

Sunt versatile

Când machiajul mineral este aplicat corespunzător, este mult mai versatil decât majoritatea tipurilor de machiaj. De exemplu, poți combina pudra minerală cu apă, creme sau loțiuni de față hidratante pentru a obține un fond de ten lichid ușor de aplicat. O poți folosi pe post de corector sau ca o bază de machiaj. Nu îți încarcă tenul și are un aspect natural. Fardurile minerale pot fi de orice tip: fard de pleoape, luciu de buze, rimel, fard de obraz, pudră de corp etc.

Au o durată de valabilitate mare

Majoritatea cosmeticelor convenționale de make-up de pe piață conțin conservanți pentru a lungi termenul de valabilitate. Cele minerale au o durată de valabilitate ridicată, deși nu conțin conservanți. Acest lucru e important pentru că probabil îți ia mai multe luni pentru a consuma un produs cosmetic. Fondurile de ten, dacă sunt minerale, au o durată de viață de cel puțin un an, iar fardurile sub formă de pudră compactă sau pulbere au de obicei cam un an și jumătate termen de valabilitate de la deschidere. De ce? Pentru că fardurile minerale sunt inerte, nepermițând bacteriilor să se înmulțească. Prin urmare, sunt sigure pentru pielea ta, chiar pentru o perioadă lungă de timp.

Au o eficacitate de neegalat

Fardurile minerale au în general puține ingrediente nenaturale. Unul dintre ingredientele de bază în cazul cosmeticelor minerale este mica. De cealaltă parte, cele mai multe companii din industria cosmetică apelează la talc ca substanță de bază, de asemenea un mineral, dar unul ieftin și slab calitativ. Talcul este catifelat și plăcut la atingere, dar aderența lui pe piele este incomparabil mai slabă decât cea pe care o are mica. În plus, aceasta din urmă conferă un aspect mult mai natural machiajului, spre deosebire de talc, care încarcă tenul.

Dacă vei încerca un fond de ten mineral, organic, îți va fi aproape imposibil să revii la fondul de ten obișnuit din comerț.

Sunt mai rezistente

Pe lângă faptul că produsul de make-up are un termen de valabilitate mare, machiajul mineral rezistă și mai mult odată aplicat. Pigmenții minerali se mențin mult timp pe piele și e suficient să aplici doar o cantitate mică pentru a obține rezultate deosebite. E nevoie doar de foarte puțin fond de ten mineral ca bază de machiaj și poți utiliza un pic mai mult în zonele care reclamă o atenție specială.

Dacă încă nu ai făcut trecerea de la cosmeticele convenționale de make-up la cele organice minerale pentru că ai marca ta preferată de cosmetice, ia te rog în calcul nenumăratele chimicale pe care cele obișnuite din comerț le conțin. Și asta se întâmplă Indiferent dacă sunt o marcă mai scumpă de cosmetice sau una mai ieftină. Cosmeticele minerale organice sunt complet naturale, sunt sănătoase și foarte eficiente. 

Ruxi, Republica BIO
Sursele la care apelat pentru acest articol:
Copyright Republica BIO

Scrie şi tu un comentariu

Comentariile sunt moderate înaintea publicării.