Vezi sidebar
Care miere de manuka este mai bună?
01.04.2022
Diana Mottok
849 vizualizări

Mierea de manuka este una dintre cele mai apreciate sortimente de miere din lume datorită proprietăților sale unice. Această miere este produsă exclusiv în Noua Zeelandă și Australia și provine de la albinele care se hrănesc cu polenul și nectarul arbustului de Manuka (Leptospermum scoparium).

Unicitatea mierii de manuka este dată de un compus natural, metilglioxalul, care îi conferă și puternicele proprietăți antibacteriene. Încă din cele mai vechi timpuri mierea de manuka a fost folosită pentru susținerea imunității, împotriva durerilor în gât, a răcelii și gripei, dar și pentru o serie întreagă de afecțiuni. Studiile au demonstrat eficiența acesteia în afecțiuni dermatologice (eczeme, dermatite, herpes etc), ale tractului gastro-intestinal (reflux, aciditate, arsuri etc), dar mai ales împotriva infecțiilor fungice și bacteriene foarte rezistente precum infecțiile cu E. Coli, Stafilococul Auriu sau Helicobacter Pylori.  

Însă tocmai această unicitate a mierii de manuka o face să fie și printre cele mai contrafăcute mieri din lume. Iată câteva sfaturi de care, dacă vei ține cont, cu siguranță vei cumpăra o miere de manuka de cea mai bună calitate:

  1. Citește eticheta produsului să te asiguri că sunt menționate originea mierii și factorul bioactiv (MGO/ UMF);
  2. Solicită buletinele de analize pentru a avea certitudinea calității. Știai că mierea de manuka din Noua Zeelandă trebuie testată în conformitate cu Standardele Oficiale ale Guvernului Noii Zeelande?
  3. Caută cât mai multe informații despre brandul ales;
  4. Ține cont de părerea experților din domeniu. Alege o miere de manuka premiată pentru calitate de experți internaționali în competiții internaționale. Acesta este cel mai bun indicator al calității deoarece în timpul competițiilor mierile trec printr-o serie de teste extinse: de la teste de laborator care măsoară autenticitatea și factorul de bioactivitate, la testarea din punct de vedere organoleptic, inclusiv teste în orb (blind tests) pentru ca jurații să nu poată fi influențați de marca de miere testată. Noi îți recomandăm mierile de manuka Melora și Manuka LAB, care s-au aflat pe podiumul competițiilor internaționale ani la rând, câștigînd numeroase medalii (spre exemplu la London Honey Awards 2020 atât Melora MGO 300+, cât și Manuka LAB MGO 525+ au câștigat medalia de Aur).

De unde cumpăr miere de manuka?

Aceasta este o întrebare justificată, în contextul în care vrei să te asiguri că mierea cumpărată este de calitate. Dacă îți place să cumperi online, alege magazine certificate și validate de organisme independente. Poate că ți-ai făcut un obicei din a verifica recenziile/ review-urile, însă ai grijă ca feedbackul clienților să fie unul real, iar evaluarea clienților imparțială. Spre exemplu, feedbackul clienților Republica BIO este colectat și verificat de un organism independent: trusted.ro. În baza feedbackului a peste 12.000 de clienți verificați, magazinul Republica BIO este evaluat cu nota 9,84 /10. Doar așa poți avea certitudinea autenticității feedbackului clienților magazinului respectiv.

În final, de oriune ai cumpăra, îți recomandăm să soliciți buletinele de analize și să ții cont de sfaturile de mai sus în alegerea mierii de manuka.

 

Diana, Republica BIO
Copyright Republica BIO

 

TAG-uri:

Scrie şi tu un comentariu

Comentariile sunt moderate înaintea publicării.