Vezi sidebar
5 semne care pot indica o posibilă alergie la copilul tău
26.03.2019
Ioana Mocanu
1.203 vizualizări

Alergiile au devenit o problemă tot mai des întâlnită în rândul copiilor, fapt ce se datorează adesea alimentației, de exemplu alimentele procesate, ca urmare a conținutului ridicat de chimicale, pot conduce la reacții alergice.

 

5 semne care pot indica o posibila alergie la copilul tau - Video Republica BIO

 

Pentru a detecta din timp sursa acestor alergii și pentru a lupta împotriva lor, trebuie să știi ce semne indică prezența acestora la copil. Iată 5 indicii care te vor ajuta să depistezi o eventuală alergie:

1. Mâncărimi la ochi și la nas

Mâinile copilului intră frecvent în contact cu diferiți microbi și bacterii, iar prin atingerea feței, a gurii sau a nasului cu mâna, pot apărea mâncărimi și iritații în această zonă.

2. Febră, răceli frecvente, tuse

Copilul tău tușește frecvent, fără motiv, răcește ușor și prezintă semne de febră ridicată? Cel mai bine este să consulți un specialist!

3. Piele uscată, eczeme

Acest simptom este întâlnit, cel mai adesea, la vârstele cele mai fragede, ca urmare a necesității schimbării alimentației bebelușului și adaptării organismului la mediul în care acesta se dezvoltă.

4. Respirație îngreuiată

Dificultățile respiratorii pot indica existența unei posibile alergii. Nu ezita să descoperi cauza acesteia! Poate fi vorba de praf, dar și de diferite alimente.

5. Dureri de stomac

Alergiile alimentare sunt cel mai des întâlnite și, pentru a depista cât mai repede care sunt acele alimente pe care copilul tău ar trebui să le evite, trebuie să consulți un medic!

 

Recomandarea noastră:

Du-te cu copilul la un control medical din 6 în 6 luni, deoarece alergiile pot dispărea sau reapărea.

Pentru a descoperi sursa unei alergii, ia în calcul orice element cu care copilul tău vine în contact: alimente, îmbrăcăminte, deodorant, șampon, detergenți etc.

 

Ioana şi Laur, Republica BIO

Copyright Republica BIO

 

Sursele noastre:

  1. 5 Signs That Your Child Has Allergies
  2. 5 signs your child may have allergies
  3. Signs and Symptoms of Allergic Reactions in Children

Completează adresa ta de email şi descarcă materialele.
Îţi vom trimite ocazional şi veşti de la noi.

TAG-uri:

Scrie şi tu un comentariu

Comentariile sunt moderate înaintea publicării.