Vezi sidebar
Idei de week-end: ce pui pe masă la cină, când n-ai timp să gătești?
18.11.2016
Ruxandra Comsa
886 vizualizări

Week-endul e prea scurt și sunt atâtea de făcut... Nu mă refer la gătit. Și apoi vine seara și nu mai ai timp gătești, așa că îți dorești să poți pregăti ceva rapid, fără bătaie de cap, și în același timp să-ți hrănești familia sănătos. Iată mai jos câteva sugestii de meniuri rapide și ușoare care te vor scăpa de stresul cinei și vor asigura familiei tale o masă gustoasă și nutritivă.

Ți-am pregătit trei sugestii pentru că week-endul începe vineri, nu-i așa?

 

Vineri: o cină cu arome mediteraneene

Cine nu iubește pastele și vacanțele pe malul albastrei și primitoarei Mediterane? Alege combinația de alimente de mai jos pentru o cină hrănitoare (chiar dacă nu conține carne) care îi va mulțumi și pe cei mici, și pe cei mari:

Cremă de măsline

Spaghetti din grâu integral

Sos de tomate bolognese vegetarian

Crema de măsline servită pe felii de pâine prăjită poate fi o minunată variantă de aperitiv. Servește aceste bruschete aromate împreună cu roșii proaspete.

Pastele sunt favoritele tuturor, iar grâul integral este o sursă excelentă de proteine, fibre și minerale. Sunt gata în câteva minute de fierbere. Servește-le împreună cu sosul de tomate vegetarian bolognese care conține roșii coapte, ceapă, soia, morcov, chili, pătrunjel, oregano și busuioc și care e atât de gustos încât nimeni nu-și va da seama că nu conține carne.

 

Sâmbătă: cină ușoară și plină de vitamine

Nutriţioniştii recomandă ca masa de seară să fie cât mai uşoară. Sugestile de mai jos sunt pentru o cină sățioasă, căreia îi poţi adăuga multe legume proaspete, care o vor completa cu fibre, vitamine și multă culoare.

Pate shiitake de ciuperci vegetarian

Risoto cu ciuperci porcini

Ciupercile shiitake sunt recunoscute pentru proprietățile lor pentru sănătate, dar sunt și gustoase. Servește pateul pe felii de pâine integrală împreună cu roșii, ridichii și castraveți pentru un aperitiv bogat în legume și în același timp apetisant.

Risoto cu ciuperci porcini este un fel principal care se prepară în doi timpi și trei mișcări, trebuind să fie doar amestecat cu apă și încălzit. Ciupercile porcini conțin multe minerale, vitamine, fibre și proteine și, împreună cu orezul, sunt sățioase și pline de savoare. Puteți servi acest risoto cu o salată simplă din frunze de salată verde și ceapă verde tocată.

 

Duminică: cină gustoasă și sățioasă, bogată în proteine

Pentru cei care caută o masă bogată în proteine, acest meniu este o combinație câștigătoare care le aduce în farfurie și multe legume. Alege alimentele de mai jos pentru o cină hrănitoare, uşor de preparat, care va încheia week-endul într-o notă optimistă.

Pate vegetal Toskana

Turte crocante multicereale, fără gluten

Quinotto cu quinoa alba

Începeți masa cu un pate vegetal cu bază din semințe de floarea soarelui, aromat cu busuioc, pe care îl puteți servi pe felii de pâine integrală sau pe turte crocante, împreună cu multe legume proaspete: roșii, castraveți, ceapă verde, ardei, etc. Puteți adăuga câteva picături de ulei de măsline peste legume pentru mai multă savoare.

Continuați apoi cu o mâncărică plină de savoare, cu quinoa sățioasă, care conține și o bogăție de legume: ceapă, pătrujel, ardei.

Și pentru că după fiecare seară vine, inevitabil, și o dimineață, uite sugestia noastră pentru a face și pe ea sănătoasă: o rețetă de apă detoxifiantă, cu castravete, lămâie și mentă. 

Pe toate cele de mai sus le poți comanda de pe RepublicaBIO.ro. Dacă le comanzi joi până în ora 4, vineri primești coletul. Sau, ne poți vizita în magazinul din Băneasa Shopping City (dacă te plimbi în week-end prin mall-ul din Băneasa, cu atât mai bine).

 

Week-end plăcut, sănatos și gustos!

 

Ruxi, pentru Republica BIO

Copyright Republica BIO

Scrie şi tu un comentariu

Comentariile sunt moderate înaintea publicării.