etichete temp

 

Fără Gluten

Proteina care se gaseste in cerealele cu spic (grau, hamut, orz, secara). Este greu de digerat si poate irita stomacul si restul tractului digestiv. Glutenul poate declansa o serie de simptome neplacute, si nu doar la personele care manifesta intoleranta la aceasta proteina: balonare, flatulenta, dureri abdominale, ameteala, articulatii dureroase sau dureri musculare, reflux gastric, ulcer, oboseala, chiar dificultati de concentrare, depresie si anxietate.

vezi produse

Fără Lactoză

Carbohidrat intalnit in lapte, cu rol important in hranirea organismelor tinere si in stimularea digestiei. Lactoza ofera organismului energie, stimuleaza absobtia calciului, incetineste dezvoltarea bacteriilor care produc putrefactie, stimuleaza dezvoltarea bacteriilor probiotice (bifidele) si are rol laxativ.

vezi produse

Fără Zahăr

vezi produse

Fără Amidon

Substanta regasita in semintele, fructele sau radacinile unor plante (cartof, orez, porumb, secara, grau, banane). Amidonul este o sursa foarte eficienta de energie pentru organism, dar se recomanda alegerea cu atentie a alimentelor care-l contin, multe dintre ele nu au o valoare nutritionala ridicata. El este folosit in industria alimentara si ca agent de ingrosare (sau gelifiere), de retinere a umiditatii, de legare sau ca si stabilizator.

vezi produse

Fără Colesterol

Substanta care se gaseste in fiecare celula a organismului, este produsa de ficat si transportata prin vasele de sange. Descris foarte simplist, el are rolul de a lega celulele una de alta. Colesterolul se imparte in doua fractiuni: colesterol LDL si colesterol HDL. Primul, trece prin toate celulele organismului si ramane acolo unde este nevoie de el. Al doilea, trece si el prin toate celulele organismului si le curata de surplusul de HDL, acolo unde acesta apare. Daca ficatul produce mai mult LDL si mai putin HDL, atunci pe peretii vaselor de sange si in celule ramane o cantitate nefolosita de colesterol care se depune si care poate creste riscul aparitiei de boli cardiovasculare.

Fairtrade

Miscare sociala care sustine producatorii din tarile in curs de dezvoltare prin asigurarea unui pret corect pentru produsele pe care ei le cultiva (un pret minim garantat) si prin respect fata de munca lor. In plus, cultivatorii primesc sprijin financiar si tehnic si conditii de munca sanatoase si sigure. Miscarea Fairtrade sustine dezvoltarea mediului local si asigura educatia  copiilor fermierilor. Cele mai raspandite dintre produsele care poarta eticheta “Fairtrade” sunt cafeaua, mierea, cacaoa, ciocolata, ceaiul, fructele proaspete sau conservate, orezul si quinoa. Vezi mai multe pe pagina oficială: www.fairtrade.net

vezi produse

Vegan

vezi produse

Raw

vezi produse

Produse de post

vezi produse

Produse romănaneşti

Ferma familială

Fără alergeni

Fără sare

Fără GMO

Fără otrăvuri

Demeter

vezi produse