Vezi sidebar
Halloween-ul poate fi îngrozitor de dulce, dar nu trebuie să te sperie şi pe tine!
28.10.2015
Republica Bio
400 vizualizări

Românească au ba, de câțiva ani sărbătoarea Halloween-ului a intrat și la noi în tradiție. Oricât ne-am plânge ba că nu e ”creștină”, ba că e ”de împrumut”, ba că avem și noi tradițiile noastre, Halloween-ul e parte din viaţa noastră şi a copiilor noştri la fiecare sfârşit de octombrie. Copiii sculptează” dovleci împreună cu părinții sau colegii, se costumează, mănâncă dulciuri (hai, că o dată pe an e Halloween-ul!) într-un cuvânt, se distrează!

Mulți părinți preocupați de sănătatea copiilor lor sunt îngroziți de sosirea Halloween-ului, nu pentru imaginile cu vrăjitoare, vârcolaci și altele, ci pentru că acum, mai mult ca niciodată, copiii se așteaptă să aibă parte de cât mai multe dulciuri, ceea ce înseamnă zahăr, coloranți artificiali și tot felul de alte chimicale nesănătoase.

Deci Halloween-ul e o sperietoare în sine, un moment special dedicat formării cariilor, acumulării de calorii și de E-uri nocive. Dar dacă ai putea face în așa fel încât cel mic să ia parte la sărbătoare fără să se simtă nedreptățit că alți copii se îndoapă cu dulciuri și el nu? Dacă ai putea împăca pofta lui de bomboane cu grija ta pentru sănătatea lui, fără să fie nevoie să-i smulgi dintre degeţele coşuleţul trudit din uşă în uşă?

Nu e imposibil, şi am câteva propuneri care cred că ar putea să rezolve problema fără să-i afecteze dinții și fără să-i ofere o supradoză de zahăr, şi care nu-l va lăsa să adoarmă fără bătăi de cap. Cred că vei dormi liniștit şi tu ca părinte, împăcat că n-ai sacrificat sănătatea lui de dragul distracției de Halloween, chiar şi pentru o zi. Uite ce ţi-am pregătit:

Bomboane, bombonele, bombonici, fără frici de carii mici!

Bomboane colorate și vesele, la care copiii pot pofti liniștiți pentru că sunt îndulcite cu sirop de orez. Aromate natural cu afine, mere, portocale, lămâi și zmeură şi îndulcite în plus şi de sucurile de mere și soc, care le dau un gust dulce și înviorător.

Sau, poți alege sortimentul de bomboane cu afine, pentru copilașii care adoră fructele de pădure.

Jeleuri moi, gumate, natural colorate şi aromate

Fructate, fără gluten, în formă de felii de citrice, fructe de pădure, pitici, ursuleți ori dinozauri pitici, pentru deliciul celor mici. Cu arome naturale din sucuri de fructe, îndulcite cu zahăr din sfeclă bio și cu coloranți 100% naturali și organici, aceste jeleuri gumate moi nu vor aduce niciun aport de chimicale nocive, ba dimpotrivă, conțin vitamina C și alte vitamine din fructe, iar coloranții naturali sunt sănătoși: algele de exemplu au minerale, iar curcuma are proprietăți antiinflamatoare.

Sau, dacă cel mic adoră laptele și produsele lactate, poți alege sortimentul de jeleuri cu iaurt și fructe.

Batoane dulci și sănătoase

Următoarea tratație tradițională de Halloween, după bomboane: batoane delicioase de ciocolată cu nucă de cocos, o combinație cu care nu prea poţi să dai greş. Nuca de cocos conține nutrienți valoroși, vitamine și minerale, la care se adaugă grăsimi sănătoase și ceva proteine. În plus, n-au niciun E nesănătos prin reţetă și sunt îndulcite cu sirop de orez și de agave, îndulcitori cu un conținut glicemic mai scăzut.

Dar ce zici de niște batoane îndulcite nu cu zahăr, ci cu miere și curmale, și cu o aromă îmbietoare de banane și măr?

... Sau de un baton cu merișoare și caju, îndulcit cu suc de mere, miere și stafide?  Ori de unul cu alune, crocant? Iar pentru fanii ciocolatei, un baton cu gust delicios de cacao și portocală? Și ca să închei, deși găsești mult mai multe sortimente de dulciuri apetisante la Republica Bio, ce zici de un baton crocant cu alune, miere și orez expandat cu cacao?

Ciocolată raw? Crrrudă, pentru Halloween!

I-ai putea oferi câteva pătrățele de ciocolată raw, cu maximum de antioxidanți, într-un ambalaj care se potrivește de minune acestei sărbători. Poți alege dintre variantele cu caju (care mai conține nucă de cocos și lucuma, pentru un plus de substanțe nutritive), sau cu portocală ori cu seminţe de cânepă, sănătoase, pline de proteine şi grăsimi Omega sănătoase, toate îndulcite cu sirop de agave.

Sau, ca să te asiguri că nu scapi de sub control porţiile devorate, poţi alege ciocolăţele mini de ciocolată raw, cu aromă de scorțișoară.

Uite ce de lucruri bune pe care le poți da copilului, fără sentimentul de vinovăţie (prea mare) că l-ai ajutat (şi cu bună ştiinţă) să se îndoape cu dulciuri. În plus, participăm şi noi la festivitate, cu o mică reducere!

 

Hopa sus pe mătură! Hi, hi, hi, hi, hi, hi!

Ruxi, Republica Bio

Copyright Republica Bio

Scrie şi tu un comentariu

Comentariile sunt moderate înaintea publicării.