Vezi sidebar
Uleiul de cocos, remediu antiviral și antibacterian din farmacia miraculoasă a naturii
12.12.2016
Ruxandra Comsa
4.864 vizualizări

Una dintre calitățile extraordinare ale uleiului de cocos o reprezintă proprietățile sale antibacteriene și antivirale. Activitatea antivirală a uleiului de cocos este de neegalat chiar și împotriva unora dintre cele mai rezistente virusuri sau bacterii care trăiesc în natură și ne pot afecta sănătatea în viața de zi cu zi.

Asta se datorează faptului că uleiul de cocos este un produs complet natural, care nu are nevoie de prelucrări sau de combinații cu alte ingrediente pentru a-și dovedi puterea, și în plus nu are niciun efect secundar nociv. Lucru susținut și de faptul că poate fi introdus în dieta bebelușilor la puțin timp după diversificare, fiind un aliment nealergen.

De ce oferă uleiul de cocos o protecție antibacteriană completă?

Datorită grăsimilor saturate, acizilor grași cu lanț mediu care se regăsesc în uleiul de cocos, eficienți împotriva virusurilor, bacteriilor și ciupercilor responsabile de gripă, herpes, hepatita C, ulcere stomacale, pneumonie, sinuzită, infecții ale tractului urinar, meningită, gonoree, candida sau paraziți care pot produce infecții intestinale, precum giardia.

Proprietățile antivirale, antibacteriene și antifungice ale uleiului de cocos se datorează acizilor grași cu lanț mediu pe care îi conține: acidului capric, caprilic și puternicului acid lauric. Uleiul de cocos este cea mai importantă sursă naturală de acid lauric (grăsime aflată și în laptele matern) din lume, iar acizii grași cu lanț mediu reprezintă peste 60% din conținutul uleiul de cocos.

Acizii grași cu lanț mediu se regăsesc și în laptele matern și sunt aceia care protejează bebelușul în timp ce se dezvoltă sistemul său imunitar. Și, cu cât în corpul mamei există mai mulți asemenea acizi, cu atât bebelușul este mai bine protejat.

Uleiul de cocos este un remediu natural pentru tratarea eczemelor

Uleiul de cocos este considerat unul dintre cele mai eficiente tratamente naturale împotriva eczemei. În plus, acest tratament calmează pielea în mod natural și o hidratează. Uleiul de cocos este un antibacterian natural care are de asemenea și proprietăți antioxidante. El calmează iritația pielii și reduce inflamația și, prin multitudinea de vitamine conținute, restabilește sănătatea pielii, ajută la refacerea ei și previne formarea cicatricilor. Fiind antibacterian, elimină în același timp și cauza infecției. Se folosește prin aplicarea pe piele în zonele afectate.

Pentru a spori beneficiile antibacteriene, antivirale și antifungice pentru piele ale uleiului de cocos și a susține sănătatea generală a organismului, puteți de asemenea consuma zilnic o lingură din acest ulei sănătos, ca și superaliment.

Uleiul de cocos ajută în tratarea infecțiilor cu candida

Uleiul de cocos organic extravirgin este adesea recomandat ca remediu pentru tratarea infecțiilor cu candida datorită proprietățile sale antimicrobiene. Structura specială a acizilor grași cu lanț mediu le permite să atace membrana ciupercii candida pe care o dezintegrează, astfel că celula este distrusă fără ca ciuperca să dezvolte rezistență la tratament, așa cum se întâmplă adesea în cazul altor tratamente antifungice cu substanțe de sinteză.

Pentru a trata candida, se recomandă consumul de ulei de cocos zilnic, cantitatea administrată fiind crescută treptat până la 3 linguri și jumătate pe zi. Se recomandă ca acest proces să se facă treptat pentru a se reduce din simptomele asociate cu eliberarea toxinelor produse prin distrugerea celulelor de candida.

Puteți consuma uleiul de cocos la fel ca orice alt ulei, crud, presat la rece: în salate, smoothie-uri, sau îl puteți înghiți ca atare.

Uleiul de cocos ajută la curățarea danturii și cavității bucale

Nu știu dacă ați mai auzit de asta până acum sau nu, dar există o tehnică indiană străveche numită în engleză „oil pulling” - „plimbatul” uleiului de cocos prin gură, așa cum facem atunci când ne clătim cu apă de gură, dar pentru un interval mai lung – timp de 15-20 de minute, în fiecare dimineață. Efectele acestei tehnici ayurvedice sunt eliminarea toxinelor din mucoasa bucală. În același timp, practica aceasta reușește să îndepărteze tartrul și să ajute la albirea dinților. Eficacitatea acestui tratament a fost demonstrată de studii care arată că uleiul de cocos poate reduce formarea plăcii bacteriene și afecțiunile gingivale cauzate de aceasta, prin rolul său antiinflamator și antimicrobian.

Uleiul de cocos reușește accelerarea cicatrizării

Atunci când este aplicat peste tăieturi sau zgârieturi, uleiul de cocos formează un strat protector care ferește rana de praful, bacteriile și virusurile din exterior. Uleiul de cocos grăbește procesul de vindecare reparând țesuturile afectate. În plus, este un tratament 100% natural, spre deosebire de unguentele pline de chimicale din farmacii.

Despre toate beneficiile uleiului de cocos, puteți citi pe larg într-un articol complet, aici.

La final, vă doresc la toți cei care ne citiți blogul să alegeți beneficiile uleiului de cocos pentru a vă menține sănătoși și frumoși!

 

Pe curând!

 

Ruxi, pentru RepublicaBIO

Surse:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24328700
http://www.researchgate.net/publication/6187814_In_Vitro_Antimicrobial_Properties_of_Coconut_Oil_on_Candida_Species_in_Ibadan_Nigeria
http://www.naturalnews.com/026624_oil_coconut.html#ixzz3jFVVBE5w
http://www.earthclinic.com/eczema/coconut-oil.html#sthash.4AGKZZ3N.dpuf
http://www.dailymail.co.uk/health/article-3137807/Would-clean-teeth-coconut-oil-Study-finds-ancient-Indian-technique-really-DOES-benefit-mouth-health.html
http://www.care2.com/greenliving/6-healthy-uses-for-coconut-oil.html#ixzz3jFx2pfxe

Sursă foto: mercola.com

Copyright Republica BIO

TAG-uri:

Comentarii (3 comentarii)

  • dfevnape pe

    Amoxicillin Online[/url] Amoxicillin Online tca.jdus.republicabio.ro.oeg.ko http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
  • ogaxabo pe

    500 Mg Dosage[/url] Amoxicillin 500mg Capsules vmz.kzpd.republicabio.ro.sso.on http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
  • sarah pe

    Sunt atât de fericit să mărturisesc despre munca bună a doctorului Ogala, am suferit de virusul herpesului din 2017 și am avut simptome frecvente în zona mea privată, după ceva timp va dispărea după utilizarea medicamentelor aciclovir, apoi revin după câteva luni. a fost descurajant de când am fost diagnosticat, dar după ce l-am găsit pe Dr. Ogala și recenziile sale, am fost convins că mă va vindeca cu siguranță, așa că l-am contactat și mi-a spus cum să-i iau medicamentul și să îl folosesc timp de doar 2 săptămâni și o voi face du-te pentru verificare și mai întâi am spus cum poate fi posibil, dar mi-am folosit medicamentele pe bază de plante după ce am cumpărat și am folosit-o cu adevărat și am mers din nou la test, iar rezultatul meu a fost negativ. așa că am făcut o sarcină să împărtășesc această bună mărturie pe internet, astfel încât cei bolnavi să poată beneficia și să se vindece. WhatsApp sau sunați: +2347061120360 Sau e-mail: Drogalaspells@gmail.com

Scrie şi tu un comentariu

Comentariile sunt moderate înaintea publicării.