Vezi sidebar
Beneficii Lucuma, indulcitor natural_Republica BIO
21.08.2018
Ruxi Comsa
2.536 vizualizări

Lucuma este cunoscut de către populația din Peru sub denumirea de „aurul incașilor”. Lucuma a fost prețuită de secole, atât ca aliment de bază, cât și ca ofrandă religioasă asociată cu fertilitatea. Lucuma joacă în continuare un rol important în cadrul sărbătorilor din Peru și este de asemenea cea mai populară aromă de înghețată.

Acest fruct poate fi găsit și la noi în țară, dar nu proaspăt, ci sub formă de pudră, în urma unui proces de deshidratare și măcinare. Lucuma este uscată la temperaturi scăzute pentru a-și conserva toate ingredientele cu calități unice și apoi măcinată sub forma unei pulberi extrem de fine.

Fructul de Lucuma

Dar haide să descoperim câteva dintre beneficiile unice ale lucumei:

Lucuma: un îndulcitor natural cu indice glicemic scăzut

Ca urmare a aromei sale fructate, lucuma este foarte apreciată pe post de îndulcitor natural. Având un indice glicemic scăzut, lucuma poate fi consumată de diabetici, dar și de persoanele care nu suferă de diabet pentru a stabiliza nivelul de glucoză din sânge și de energie din corp.

Lucuma poate contribui la reducerea glucozei din sânge, la reducerea apetitului atunci când dorim să slăbim, constituie o sursă de antioxidanți, scade inflamația din corp, reduce nivelul de stres, sporește energia, stimulează sistemul imunitar, ajută digestia și ne permite să ne simțim mai odihniți, mai energici și mai relaxați în fiecare zi.

Lucuma este și un energizant natural

Fructul de lucuma este bogat în carbohidrați sănătoși. Carbohidrații prezenți în acesta împreună cu grăsimile sănătoase reprezintă o sursă excelentă de energie pentru corp, mai ales pentru creier. Atunci când ne simțim obosiți, fără energie când suntem la dietă și reducem numărul de carbohidrați consumați, este din cauză că avem nevoie de energie adițională pentru funcționarea optimă a creierului.

Lucuma constituie o modalitate excelentă de a spori sursele de carbohidrați sănătoși nerafinați din dieta noastră, astfel încât să nu ducem lipsă de energie.

Republica BIO

Artizani de sănătate

De asemenea, lucuma este o sursă excelentă de vitamine și minerale

Lucuma este o foarte bună sursă de vitamine și minerale având aceeași cantitate de calciu precum un pahar de lapte de vacă, precum și cantități semnificative de betacaroten (substanță puternic anticancerigenă), fier, zinc, vitamina C, vitamina B3 (niacină), precum și fibre.

Combate îmbătrânirea

Ca urmare a conținutului ridicat de antioxidanți, lucuma ajută la combaterea îmbolnăvirilor și la întârzierea procesului de îmbătrănire, fiind considerat un aliment antiageing. Acest fruct este utilizat ca un aliment-medicament în America de Sud datorită proprietăților sale antibacteriene, antimicrobiene ași antifungice.

Lucuma stimulează regenerarea pielii

Conform unor studii recente, uleiul de lucuma poate sprijini vindecarea rănilor stimulând activarea factorilor regeneratori din piele. Conținutul de betacaroten, zinc, precum și alte vitamine și minerale permit repararea țesuturilor și vindecarea lor.

 

Lucuma, un îndulcitor natural benefic pentru sănătate - Video Republica BIO  

Ne ajută să avem o inimă sănătoasă

Lucuma este utilizată de secole în Peru pentru susținerea sănătății sistemului cardiovascular, iar cercetările din ultima vreme par să confirme acest lucru. Studiile arată că lucuma poate duce la scăderea tensiunii, previne riscurile generate de hipertensiunea arterială.

Lucuma poate preveni anemia

Lucuma reprezintă o sursă excelentă de fier, motiv pentru care poate contribui la prevenirea anemiei. Acest lucru o face foarte utilă pentru femeile care se află la menstruație sau pentru sportivi.

Crește masa musculară

Lucuma reprezintă o sursă excelentă de potasiu care poate ajuta la recuperarea mușchilor după efort. Reprezintă o alternativă foarte bună pentru persoanele care fac sport și pentru atleții de performanță.

 

Lucuma, un îndulcitor natural benefic pentru sănătate - Republica BIO

 

Cum se consumă lucuma?

Lucuma poate fi adăugată la smoothie-uri, sucuri de fructe sau poate fi utilizată ca îndulcitor natural pentru diverse preparate dulci sănătoase. De asemenea, lucuma se poate găsi în diverse suplimente alimentare combinată cu alte tipuri de superalimente.  

Putem înlocui zahărul cu lucuma într-un raport de 1 la 2 (la 1 lingură de zahăr, 2 linguri de lucuma).

 

Pe curând!

Ruxi, pentru Republica BIO

Copyright Republica BIO 

Surse:

https://begoodorganics.com/10-great-reasons-to-love-lucuma/ https://www.organifishop.com/blogs/news/cacao-bliss-ingredient-lucuma

 

Completează adresa ta de email şi descarcă materialele.
Îţi vom trimite ocazional şi veşti de la noi.

Scrie şi tu un comentariu

Comentariile sunt moderate înaintea publicării.