Vezi sidebar
Apa de cocos, băutura naturală super hidratantă: puține calorii, multe beneficii
21.11.2016
Anca Coman
11.346 vizualizări

Probabil că știți totul despre uleiul de cocos și beneficiile lui pentru sănătate. Dar despre apa de cocos, câte știți? Se vorbește mai puțin despre ea, dar știți cât este de benefică pentru sănătatea noastră?

Apa de cocos are aceeași structură ca și plasma sangvină. De fapt, s-a folosit în trecut cu succes pentru a hidrata intravenos (prin perfuzii) organismul persoanelor bolnave puternic deshidratate. Asta spune multe despre acest lichid minune, chiar dacă practic, astăzi există soluții speciale care se folosesc pentru a hidrata intravenos un pacient. Ca și băutură hidratantă, mineralizantă și electrolizatoare, însă, apa de cocos nu prea are egal.

Ce compoziție are apa de cocos?

Apa de cocos este o băutură foarte concentrată în electroliți cu proprietăți hidratante extraordinare: sodiu, magneziu, calciu, potasiu și fosfor. Un pahar de apă de cocos conține mai mult potasiu decât o banană și, pe lângă acesta, numeroase alte minerale și vitamine esențiale precum fier și mangan. Conține o combinație unică de zaharuri, vitamine, minerale, aminoacizi și citochinine (o clasă de fitohormoni) cu puternice efecte anti-îmbătrânire și anticancerigene.

Cât despre calorii, apa de cocos conține extrem de puține: un pahar cu apă de cocos de 250ml conține aproximativ 45 de calorii. Asta înseamnă mai puțin de jumătate din numărul de calorii dintr-un pahar cu o băutura energizantă care poate fi cumpărată de prin supermarket-uri sau din frigiderele sălilor de sport și fitness.

Iată mai jos care sunt beneficiile apei de cocos după o cură susținută de șapte zile de consum? Bineînțeles, ea nu trebuie să înlocuiască un consumul uzual al apei sau al altor lichide, dar îl va completa.

Care sunt proprietățile apei de cocos?

apa de cocos proprietati

Apa de cocos stimulează imunitatea

Întărește sistemul imunitar și conține substanțe antimicrobiene naturale care combat bacterii cum ar fi E. coli sau chiar unele foarte periculoase precum stafilococul auriu (S. aureus), precum și substanțe antibiotice care luptă împotriva virusurilor, cum ar fi cel gripal sau al hepatitei.

Apa de cocos detoxifică organismul

Apa de cocos acționează ca un diuretic natural, fiind indicată persoanelor care suferă de afecțiuni ale rinichilor. Curăță sistemul urinar, contribuind la eliminarea toxinelor din corp, precum și la descompunerea pietrelor de la rinichi.

Îmbunătățește digestia și ajută în curele de slăbire

Apa de cocos conține o cantitate mare de fibre care ajută digestia. Este folosită în mod tradițional ca remediu pentru gastroenterită. În plus, reduce hiperaciditatea. Deoarece are multe vitamine și minerale, ne face să ne simțim sătui pentru o perioadă destul de lungă după ce o bem, astfel încât este un aliat de nădejde atunci când vrem să slăbim. Un remediu folosit în popor constă în combinarea apei de cocos cu ulei de măsline pentru a elimina viermii intestinali.

Apa de cocos, proprietati si beneficii - Video Republica BIO  

ics-collection-in-article-random

Apa de cocos protejează inima

Datorită conținutului său bogat în ioni minerali și mai ales potasiu, apa de cocos are proprietăți cardioprotectoare. Poate preveni infarctul miocardic. Împiedică formarea cheagurilor de sânge și tratează tromboza arterială. Consumul regulat de apă de cocos poate contribui la reducerea hipertensiunii.

Alcalinizează corpul

Consumată zilnic, ajută la neutralizarea acizilor din corp, crescând alcalinitatea și ajutând la combaterea efectelor alimentelor care cresc aciditatea și inflamațiile din organism, atât de des întâlnite în dieta modernă (carne și mezeluri, uleiuri procesate etc.).

Apa de cocos hidratează pielea și o face să strălucească de sănătate

Acneea, tenul gras sau, dimpotrivă, uscat, pot fi tratate cu ajutorul apei de cocos. Aplicați zilnic pe tenul curățat cu ajutorul unei dischete demachiante. Pielea este purificată și împrospătată. O cană de apă de cocos băută în fiecare zi, datorită conținutului ridicat de antioxidanți, ajută la refacerea țesuturilor și conferă pielii un aspect sănătos, strălucitor.

Ora de fitness: energie, hidratare și recuperare cu apă de cocos

Apa de cocos este un înlocuitor perfect pentru băuturile energizante din comerț deoarece conține mai mult potasiu și mai puțin sodiu decât acestea și, spre deosebire de cele din urmă, nu conține chimicale potențial periculoase pentru sănătatea noastră. Ea asigură corpului aportul imediat de minerale, electroliți și nutrienți necesari, inclusiv glucoză, utili pentru a combate efectele oboselii, a face să dispară durerea de cap și a reface nivelul optim de hidratare al corpului, mai ales după efort fizic.

Iată, așadar, câte beneficii extraordinare poate avea asupra corpului nostru consumul de apă de cocos, chiar și pentru un timp scurt, de numai o săptămână. Vă recomand, prin urmare, să faceți acest experiment și să consumați apă de cocos timp de șapte zile. Să faceți o cură cu apă de cocos. Așa veți verifica și beneficia de efectele minunate ale acestei băuturi super hidratante.

Unde puteți găsi apă de cocos? Astăzi, apa de cocos se găsește în toate marile magazine. Atenție la sortimente, pentru că unele conțin zahăr și alte ingrediente chimice nesănătoase, care n-ar trebui să fie acolo. Apa de cocos îmbuteliată ar trebui să conțină doar atât: apă de cocos din nuci tinere, verzi. Așa că, citiți cu atenție etichetă înainte de a cumpăra. Și recomandarea mea: alegeți apă de cocos bio.

 

Sănătate!

 

Ruxi, pentru Republica BIO

 

Alte surse:

http://www.healthyfoodteam.com/do-you-know-what-will-happen-if-you-drink-coconut-water-for-7-days/
http://thechalkboardmag.com/simplest-health-tip-ever-55-coconut-water-benefits
http://goodrelaxation.com/2012/06/amazing-health-benefits-of-coconut-water/

Copyright Republica BIO

Comentarii (111 comentarii)

  • mrjtpitmio pe

    Apa de cocos, o băutură naturală cu multe beneficii pentru sanatate. – Republica BIO
    mrjtpitmio http://www.glhg795qt7tn03hp45y054y223z5w3lzs.org/
    [url=http://www.glhg795qt7tn03hp45y054y223z5w3lzs.org/]umrjtpitmio[/url]
    amrjtpitmio

  • xxpvtlgsbv pe

    Apa de cocos, o băutură naturală cu multe beneficii pentru sanatate. – Republica BIO
    [url=http://www.gbi5889z4tuqt28t6lkxwl957t3s1798s.org/]uxxpvtlgsbv[/url]
    xxpvtlgsbv http://www.gbi5889z4tuqt28t6lkxwl957t3s1798s.org/
    axxpvtlgsbv

  • pwlpswojft pe

    Apa de cocos, o băutură naturală cu multe beneficii pentru sanatate. – Republica BIO
    apwlpswojft
    pwlpswojft http://www.g5hcjke9005c6p341i42bm0r404y6bnys.org/
    [url=http://www.g5hcjke9005c6p341i42bm0r404y6bnys.org/]upwlpswojft[/url]

  • mrfgrfltg pe

    Apa de cocos, o băutură naturală cu multe beneficii pentru sanatate. – Republica BIO
    mrfgrfltg http://www.g7c770h2wv23w74e0d4uz9y02scc51pls.org/
    [url=http://www.g7c770h2wv23w74e0d4uz9y02scc51pls.org/]umrfgrfltg[/url]
    amrfgrfltg

  • dxvfcoxggb pe

    Apa de cocos, o băutură naturală cu multe beneficii pentru sanatate. – Republica BIO
    adxvfcoxggb
    dxvfcoxggb http://www.g5u1yq4025vv6317yp518rl7kb3kfvc6s.org/
    [url=http://www.g5u1yq4025vv6317yp518rl7kb3kfvc6s.org/]udxvfcoxggb[/url]

Scrie şi tu un comentariu

Comentariile sunt moderate înaintea publicării.