Vezi sidebar
Iarba de grâu este unul dintre cele mai superconcentrate superalimente. Sângele verde!
13.10.2015
Ruxandra Comsa
7.927 vizualizări

Pentru a ne acoperi necesarul de vitamine, minerale și alte substanțe nutritive, ar trebui să consumăm zilnic fructe și legume cât mai variat colorate, de preferat în stare proaspătă. În ce mă privește, deși încerc să respect această regulă, mi se întâmplă să-mi dau seama la finalul zilei că nu am reușit să o aplic decât în mică măsură.

Dacă te-ai recunoscut cumva în paragraful precedent, am o veste bună pentru amândouă: iarba de grâu. Doar o linguriță de pudră din iarbă de grâu poate compensa lipsurile din alimentația noastră cotidiană și poate aduce beneficii enorme sănătăţii.

Incredibilă, extraordinară, impresionantă, completă: iarba de grâu!

Pudra din iarbă de grâu ecologică este obținută din lăstarii de grâu organici, printr-un proces în urma căruia își conservă toate substanțele nutritive. Iarba de grâu este un aliment complet, incredibil de concentrat: conține peste 90 de minerale, printre care cantități ridicate din cele mai alcaline minerale, și anume potasiu, calciu, magneziu și sodiu, precum și toți aminoacizii necesari organismului nostru. Raportat la cantitate, iarba de grâu are mai multă vitamina C decât portocalele și de două ori mai multă vitamina A decât morcovii!

Conține nu mai puțin de 19 aminoacizi, „cărămizile” care alcătuiesc structura proteinelor, ceea ce face din iarba de grâu una dintre cele mai impresionante surse de nutrienți care există!

De ce? Ce face de-i aşa de incredibilă?

Iarba de grâu ajută la formarea celulelor roșii ale sângelui

Molecula de clorofilă din iarba de grâu ecologică este similară moleculei de hemoglobină din sânge. Deci... sângele verde al naturii! Singura diferență este că elementul central din clorofilă este magneziul, iar din hemoglobină este fierul. Datorită acestei asemănări, corpul poate transforma cu ușurință clorofila în hemoglobină. Astfel, numărul de globule roșii ale sângelui este suplimentat, iar capacitatea sângelui de a livra oxigen și alți nutrienți celulelor din corp este sporită.

Pudra din iarbă de grău alcalinizează organismul

Pe lângă rolul în formarea rapidă de noi globule roșii, clorofila normalizează și tensiunea sangvină prin dilatarea arterelor, stimulează metabolismul și este un mod foarte eficient de a alcaliniza sângele. Sigur ai auzit de dietele alcalinizante care au ajuns foarte „la modă” în ultima vreme. Şi nici nu-i nevoie să-ți schimbi complet alimentația pentru asta: o linguriță de iarbă de does the trick.

Detoxifică organismul

Iarba de grâu este o sursă foarte bună de vitamina C, E, caroten și vitamine din grupa B cu rol major în distrugerea și eliminarea radicalilor liberi din corp. Acest aliment este de asemenea apreciat pentru capacitatea de a purifica tractul gastrointestinal, sângele și organele corpului.

Deoarece conține o cantitate ridicată de saponină, stimulează sistemul limfatic, contribuind la eliminarea toxinelor din celulele corpului.

Ajută la regenerarea celulelor, pentru o tinereţe lungă

Cantitățile mari de aminoacizi sunt potrivite pentru formarea de proteine. Ei sunt esențiali pentru refacerea și formarea de celule noi ale corpului. De aceea, mulți sportivi de performanță sau persoane care vor să-și crească masa musculară consumă iarbă de grâu, fie sub formă de suc, fie sub formă de pudră.

Așadar, dacă vrei să ai un tonus mai bun și să faci față mai ușor efortului fizic, suplimentează-ți dieta cu acest aliment.

Protejează organismul de boli

Iarba de grâu stimulează sistemul imunitar, ceea ce permite corpului să combată eficient virușii și bacteriile sau să se recupereze mai repede în caz de îmbolnăvire. Numeroasele vitamine, minerale și aminoacizi oferă corpului substanțele nutritive de care are nevoie pentru a se reface în cel mai scurt timp.

Studii efectuate in vitro, dar și pe animale, au arătat că iarba de grâu reduce absorbția de substanțe potențial cancerigene și în același timp fortifică celulele, neutralizează toxinele și detoxifică organe importante precum ficatul. 

Pudra din iarbă de grâu este un aliment superconcentrat

Conține peste 100 de substanțe nutritive separate, motiv pentru care este unul dintre alimentele  complete. Doar 140 de grame de iarbă de grâu proaspătă au aceeași valoare nutritivă ca peste 3 kilograme de legume verzi proaspete (conform „The Wheatgrass Book”, Wigmore, 1985) și o linguriță de pudră care cântărește doar 3,5 grame reprezintă echivalentul din punct de vedere nutrițional al unei porții de salată de spanac (care cântărește cam 50 de grame).

Iată, prin urmare, o modalitate foarte simplă de a-ți crește enorm rația zilnică de nutrienţi, fără să-ți umpli farfuria cu kilograme de salată, ardei, castraveți, pătrunjel și altele asemenea, mai ales atunci când nu le mai ai. Ca acum, de exemplu.

Prin urmare, uite cât e de simplu e să te protejezi eficient de la răcelile de sezon până la boli mai grave, doar printr-un mic adaos la dieta ta zilnică. Asta, împreună cu un stil de viaţa echilibrat, activ, fără excese, ştii tu... ca la Republica BIO.

Sănătate, şi pe curând!

Ruxi, pentru Republica BIO

 

Surse mele de astăzi, mai verzi decât de obicei:
http://liveenergized.com/alkaline-diet-resources/wheatgrass-health-benefits/
http://www.herbwisdom.com/herb-wheatgrass.html
http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/01635587909513623   

 

Copyright Republica BIO

Scrie şi tu un comentariu

Comentariile sunt moderate înaintea publicării.