Vezi sidebar
Mic dejun dulce cu ulei de cocos, rețetă rapidă pentru copii
07.06.2018
Ruxi Comsa
3.089 vizualizări

Uleiul de cocos, conform tuturor studiilor, protejează creierul (este chiar folosit în tratamentul demenței și bolii Alzheimer), susține sistemul imunitar și este prin urmare un aliment de care fiecare copil are nevoie pentru a-i asigura corpului și creierului său elementele nutritive necesare pentru se dezvolta sănătos.

Ce sunt cetonele?

Uleiul de cocos este atât de util pentru creier, deoarece o parte din cantitatea digerată este convertită în niște mici molecule numite cetone (ketones, în engleză), care sunt o sursă formidabilă de energie pentru creier, dar și pentru mușchi și inimă. Cetonele sunt o alternativă la glucoză, stimulează circulația sângelui la nivelul creierului, activează proteine necesare pentru a reface creierul și asigură și lipide care constituie cărămizile pentru clădirea de țesut nou în creier.

Cetonele sunt deci un adevărat tratament pentru creier și, de fapt, chiar sunt produse în ficatul nostru special pentru creier. Așadar, consumul de ulei de cocos este o opțiune excelentă pentru un creier în dezvoltare precum cel al copiilor.

Din nou, despre beneficiile uleiului de cocos...

Uleiul de cocos reglează nivelul glucozei din sânge, îmbunătățește secreția de insulină, este antimicrobian, antibacterian, stimulează sistemul imunitar și are rol detoxifiant.

Uleiul de cocos este cea mai bogată sursă naturală de acid lauric, aflat și în compoziția laptelui matern. Structura sa unică îl apropie de fapt de cea a laptelui matern, alimentul perfect al naturii. Cu toții știm ce beneficii are laptele matern pentru bebeluși, iar uleiul de cocos poate fi un aliat puternic pentru protecția creierului și pentru susținerea imunității copiilor noștri, și a noastră. Un articol complet despre uleiul de cocos și beneficiile lui puteți citi aici.

 

Acum, ca să revin în temă, iată mai jos propunerea mea de rețetă ușoară pentru copii, care are ca ingredient central uleiul de cocos. Urmează o rețetă de cină, tot pentru piticii noștri!

Mic dejun dulce, rețetă cu ulei de cocos bio, fulgi de ovăz și miere

În loc de fulgii de cereale din comerț, plini de zahăr, cereale modificate genetic, uleiuri hidrogenate și alte ingrediente nesănătoase, vă invit să încercați o rețetă sănătoasă, cu fulgi de ovăz naturali.

Rețetă de budincă de ovăz cu ulei de cocos, gata în 15 minute.

Ingrediente:

            40 g de fulgi de ovăz

            1 cană de apă sau de lapte

            2 linguri de stafide

            1 vârf de cuțit de sare

            1/2 linguriță de scorțișoară măcinată

            1 lingură de miere

            1 lingură de ulei de cocos ecologic (poate fi lichid sau tare, dacă-l țineți în frigider).

            Alte fructe uscate sau confiate, pentru asezonat (eu am folosit caise uscate, dar voi puteți folosi altceva, că știți preferințele celor mici)

Mod de preparare:

Puneți apa, ovăzul și stafidele într-o oală mică pe foc, aduceți la punctul de fierbere amestecând frecvent și lăsați pe foc până când considerați că s-a îngroșat suficient. Dacă mai e nevoie, mai adăugați puțină apă. Luați de pe foc, lăsați să se mai răcorească și adăugați și restul ingredientelor.

O variantă raw, mai simplu de preparat și chiar mai sănătoasă, ar fi să amestecați toate ingredientele într-un bol și să le lăsați la temperatura camerei timp de 15-20 de minute până când fulgii de ovăz se umflă și se înmoaie. În loc de apă sau lapte, puteți folosi un lapte vegetal, dar acesta fiind de obicei dulce, vă sfătuiesc să injumătățiti cantitatea de miere.

Așezați frumos deasupra fructele uscate preferate de cel mic și vă garantez că nu va putea refuza micul dejun!

Revin curând cu o rețetă la fel de ușor de preparat, pentru o cină ușoară, tot cu ulei de cocos, tot pentru copii!

 

Poftă bună și sănătate, tuturor!

Ruxi, pentru Republica BIO

Surse:

http://realhealthykids.com/coconut-oil-part-childs-diet/

Copyright Republica BIO

TAG-uri:

Comentarii (2 comentarii)

  • izuzuhpuicok pe

    ] Buy Amoxil kcd.xmap.republicabio.ro.txa.dp http://mewkid.net/when-is-xuxlya/

  • eqksiohov pe

    Amoxicillin Online[/url] Buy Amoxicillin njs.hcfe.republicabio.ro.kdf.jw http://mewkid.net/when-is-xuxlya/

Scrie şi tu un comentariu

Comentariile sunt moderate înaintea publicării.