Vezi sidebar
Fresh rapid pentru imunizare cu sfeclă, măr şi-un praf de spirulină
28.09.2015
Anca Coman
1.123 vizualizări

Aşa cum am tot spus-o pe blog la Republica BIO, cea mai bună metodă pentru a-ţi stimula sistemul imunitar este alimentaţia sănătoasă. Să consumi cât mai multe fructe și legume. Şi de toate culorile, deoarece în funcție de culoare, ele conțin antioxidanți diferiți, iar împreună ei te apără de îmbolnăviri prin creşterea imunităţii. E mai bine să previi decât să tratezi, nu-i așa?

Dar, pentru a preveni bolile şi chiar pentru a te vindeca mai repede, poţi apela și la sucuri sau fresh-uri (tot aia e, dar sună mai simandicos) ori smoothie-uri din fructe și legume de sezon, proaspete sau congelate (sunt bune şi congelate, vara nu ţine o veşnicie, nu?) pe care să le întăreşti cu puțină „pudră magică” din plante recunoscute pentru eficacitatea lor extraordinară în întărirea imunității. Sunt mai concentrate, le poţi consuma mai uşor şi chiar mai repede.

Îţi voi înşira zilele astea mai multe reţete simple, pe care să le prepari repede şi fără bătăi de cap. Fructele şi legumele proaspete le dai la storcător, ai grijă şi la specificaţiile lui, poate nu stoarce chiar orice. Dacă ai un storcător mai bun, n-o să ai probleme nici cu frunzele verzi pe care o să ţi le recomand. Dar dacă prin reţetă e ceva ce nu se potriveşte, înlocuieşte ingredientul meu cu altul care se poate stoarce fără riscuri pentru aparatul tău.

Uite prima reţetă.

Fresh rapid pentru imunizare cu sfeclă, măr şi-un praf de spirulină

Sau cum răceala o sfecleşte cu un pic de spirulină.

E o rețetă bio, simplă, cu pudră ecologică de spirulină, care ar putea preveni sau, cel mai rău caz, îmblânzi afecţiunile de sezon.

O sfeclă roșie mică

Un măr verde

Un castravete

Două tulpini de țelină

Adaugă la fresh-ul ăsta o linguriță de pudră ecologică de spirulină. Spirulina este foarte bogată în nutrienți. Printre nutrienții pe care îi conține se numără: acid gama-linoleic, betacaroten, vitamina B12, fier și clorofilă, vitaminele D, E, K, calciu, crom, cupru, iod, magneziu, fosfor, potasiu, seleniu și zinc. Spirulina este un superaliment care susține buna funcționare a organismului.

Ruxi, Republica BIO

Copyright, Republica BIO

TAG-uri:

Scrie şi tu un comentariu

Comentariile sunt moderate înaintea publicării.